• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Η απάντηση της Honda
Μόλις μισό δευτερόλεπτο ήταν η διαφορά του πρώτου από τον δέκατο στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στην πίστα της Jerez.
Νέα 29/03/2008 - 00:00
  • Κυριαρχία της Yamaha στη 2η περίοδο
  • O Edwards ταχύτερος στην 1η περίοδο
  • Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα

    Μόλις μισό δευτερόλεπτο ήταν η διαφορά του πρώτου από τον δέκατο στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στην πίστα της Jerez. H θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν στους 20 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 21.

    Λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών, ο Dani Pedrosa με την RC212V της Repsol Honda σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1'40"337. H εργοστασιακή ομάδα της Honda δείχνει αναγεννημένη καθώς πολύ καλά τα πήγε και ο Nicky Hayden που ήταν τρίτος.

    Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Colin Edwards που ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha και ανέβηκε στη δεύτερη θέση στιγμές πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Loris Capirossi ο οποίος φαίνεται να βρήκε τα κουμπιά της GSV-R. Ο Capirex βρέθηκε στην τέταρτη θέση κερδίζοντας σε σχέση με την Παρασκευή 7 δέκατα του δευτερολέπτου. Να σημειωθεί ότι ο πολύπειρος Ιταλός ήταν ο μοναδικός αναβάτης της Bridgestone στην πρώτη εξάδα.

    Τον πρώτο από τον τέταρτο χωρίζουν μόλις 86 χιλιοστά του δευτερολέπτου...

    Πέμπτος ήταν ο Jorge Lorenzo που δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χθεσινό του χρόνο. Ο Ισπανός πάντως δηλώνει αισιόδοξος για τον αγώνα λέγντας πως θα είναι σε θέση να παλέψει για τη νίκη.

    Ακολούθησε ο Andrea Dovizioso με την Honda του Jir Team Scot. O 22χρονος Ιταλός είναι ενθουσιασμένος από τα νέα λάστιχα της Michelin αλλά και από την απόδοση του κινητήρα της Honda. «Η κατανομή της δύναμης είναι όπως ακριβώς τη θέλω και όλα τα ηλεκτρονικά λειτουργούν πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Casey Stoner ήταν μόλις έβδομος και απ' ότι φαίνεται συνεχίζει να προβληματίζεται με το set-up της Ducati. Η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια δυνατού φρεναρίσματος στην είσοδο των στροφών είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την Παρασκευή ο Αυστραλός.

    Βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα για τον Mrco Melandri που και αυτός έχει πρόβλημα με τo set-up της μοτοσυκλέτας. Ο Ιταλός ήταν 14ος, αλλά το ενθαρρυντικό ήταν ότι η διαφορά του από τον πρώτο Pedrosa ήταν στα 8 δέκατα του δευτερολέπτου, καθόλου άσχημα αν αναλογιστούμε ότι την Παρασκευή ήταν 1,5 δευτερόλεπτο πίσω...

    Στην όγδοη θέση, μακριά από την χθεσινή του επίδοση ήταν ο Valentino Rossi. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Randy de Puniet - Chris Vermuelen.

    Στο ίδιο επίπεδο ήταν και οι τελικές ταχύτητες με τις διαφορές των περισσότερων αναβατών να είναι ελάχιστες. 278,6km/h έγραψαν οι Ducati των Stoner - Melandri, 278,3km/h η Suzuki του Capirossi, 277,4km/h η Honda του Hayden, 277,3km/h η Yamaha του Lorenzo. Η πιο αργή μοτοσυκλέτα είναι η RC212V του Alex de Angelis με τελική στα 266,8km/h.

    Να σημειώσουμε τέλος ότι ανώδυνη πτώση είχε ο Alex de Angelis στο ίδιο σημείο που έπεσε χθες ο Stoner, ενώ ο James Toseland ταλαιπωρείται από βρογχίτιδα και για να μπορέσει να αγωνιστεί οι γιατροί του χορήγησαν κορτιζόνη και ισχυρά αντιβιοτικά.

    Επόμενο άρθρο »

    Jerez: Yamaha και Michelin τον πρώτο λόγo στο warm up

    « Προηγούμενο άρθρο

    Jerez: Ο Edwards δίνει τον ρυθμό

    Χορηγοί