• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: «Ποτέ δεν ξέρεις…!»
Μετά την δοκιμή του μονοθέσιου της GP2
Νέα 15/03/2012 - 12:38

Γράφαμε χτες για την δοκιμή που θα έκανε ο Jorge Lorenzo σε μονοθέσιο της GP2 και ο Ισπανός ξεπέρασε τις προσδοκίες μας αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη της Addax να δηλώσει ότι «ο Jorge θα μπορούσε να είναι ένας πολύ επιτυχημένος οδηγός Formula 1…!»

 

Ο Agag, ένας φίλος του μάνατζερ του Lorenzo, προσκάλεσε τον άσο της Yamaha να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο της GP2 – το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Πρωτάθλημα της Ασίας από το 2008 ως το 2010 – εφοδιασμένο με έναν V8 κινητήρα της Renault που αποδίδει 600hp και χωρίς καθόλου ηλεκτρονικά βοηθήματα.

 

Σύμφωνα με το As.com, ο Lorenzo έκανε καλύτερο χρόνο 1.24.9, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο Jorge ήταν περίπου 1 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον πρώην οδηγό της GP2, Javi Villa, ο οποίος οδήγησε το πρωί για να βοηθήσει στο στήσιμο του μονοθέσιου.

 

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία», σχολίασε ο Lorenzo «Πολύ διαφορετική απ΄ ότι έχω συνηθίσει. Αν και με την μοτοσυκλέτα πιάνω τα 310χλμ/ώρα, εν τούτοις με τα 280χ/ώρα του μονοθέσιου νιώθεις ότι πηγαίνεις πιο γρήγορα, διότι είσαι πιο κοντά στο έδαφος»

 

«Το φρενάρισμα είναι εντυπωσιακό, διότι μπορείς να φρενάρεις πολύ, πολύ αργά… ανακαλύπτεις καινούργια μονοπάτια αισθήσεων, πραγματικά το ευχαριστήθηκα!»

 

«Είμαι χαρούμενος με τον χρόνο που πέτυχα… τα τελευταία δευτερόλεπτα είναι τα πιο δύσκολα. Ωστόσο, για πρώτη φορά, είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι άρχισα να αντιλαμβάνομαι το όριο του μονοθέσιου»

 

«Δεν έχω την διάθεση να εγκαταλείψω το MotoGP. Αυτό ήταν απλά μια ευκαιρία που μου έδωσαν ο Alexander και ο Marcus, να δοκιμάσω κάτι το διαφορετικό, να περάσω λίγες ώρες όμορφα. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις…!»

 

«Το πάθος μου είναι το MotoGP και ελπίζω ότι θα είμαι εκεί για πολλά χρόνια ακόμα. Μόλις αποσυρθώ, θα δούμε».

 

Ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας που παραχώρησε το μονοθέσιο στον Jorge, είχε να πει τα καλύτερα για τον Ισπανό αναβάτη:

 

«Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να πετύχουν ό ,τι ο Jorge σήμερα, πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου πολύ κοντά στις προδιαγραφές της Formula 1», υπογράμμισε «Το αίσθημα του προσωπικού της ομάδας, των μηχανικών και των τεχνικών ήταν εκπληκτικό!»

 

«Αν ξεκινούσε πριν 15 χρόνια στους 4 τροχούς αντί στο MotoGP, είμαι σίγουρος ότι σήμερα θα τα πήγαινε πολύ καλά στην Formula 1! Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Javi Villa, η εμπειρία του οποίου μας βοήθησε να αναβαθμίσουμε το στήσιμο και να δώσουμε στον Jorge τις απαραίτητες συμβουλές και οδηγίες»

 

Ο 24χρονος αναβάτης, ο οποίος ήρθε δεύτερος πίσω από τον Stoner το 2011, παρά το γεγονός ότι έχασε μέρος του δαχτύλου του, θα επιστρέψει στην M1 για το τελευταίο τεστ της σεζόν, στην πίστα της Jerez τέλος Μαρτίου.

 

Επόμενο άρθρο »

Τέλος στην δημοπρασία των θόλων

« Προηγούμενο άρθρο

Jarvis: «Έχουμε 2 αναβάτες πανέτοιμους για τον τίτλο!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA