• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Απίστευτος Lorenzo
Απίστευτη εμφάνιση από τον Jorge Lorenzo στις κατατακτήριες δοκιμές της Jerez.
Νέα 29/03/2008 - 00:00
  • Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα

    Απίστευτη εμφάνιση από τον Jorge Lorenzo στις κατατακτήριες δοκιμές της Jerez. Ο 20χρονος Ισπανός θα ξεκινήσει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα από την pole position, ελπίζοντας αυτή τη φορά να καρφώσει για πρώτη φορά στα MotoGP την σημαία «Lorenzo's Land».

    Ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν αυτός που έδινε το ρυθμό στις δοκιμές. Με λάστιχα αγώνα ήταν πολύ δυνατός γράφοντας συνεχόμενους γύρους μέσα στο 1'40", ενώ με τα quqlifiers της Michelin τα οποία υπερτερούν των Bridgestone ήταν εκπληκτικός.

    Όπως πάντα ο πρώτος που χρησιμοποίησε τα λάστιχα δοκιμών δίνοντας το ρυθμό στη διαδικασία ήταν ο Randy de Puniet. 38 λεπτά πριν το τέλος ο Γάλλος πέρασε επικεφαλής με χρόνο 1.39.122. Από κει πέρα τη σκυτάλη πήρε ο Lorenzo που δεν έχασε την pole αφού συνεχώς βελτίωνε τον χρόνο του με τα μαλακά λάστιχα της Michelin. Ξεκίνησε από το 1.38.964 και έφτασε μέχρι το 1.38.189, χρόνο που σημείωσε δύο λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας και ο οποίος είναι πάνω από 8 δέκατα καλύτερος από την record pole που είχε από το 2006 ο Loris Capirossi με την Ducati των 990cc.

    Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συμπατριώτης του Dani Pedrosa με την RC212V της Repsol Honda o οποίος ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις ο Colin Edwards που πλασαρίστηκε με την M1 της «δορυφορικής» Tech3 στην τρίτη θέση. Ο Τεξανός είχε και το highlight του αγώνα όταν με εκπληκτικό τρόπο κατάφερε να αποφύγει μια σίγουρη πτώση. Ακόμα και ο ίδιος πανηγύρισε τον τρόπο με τον οποίο έσωσε την κατάσταση -χρησιμοποιώντας γόνατο και ώμο-, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

    Ο Nicky Hayden επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση της Repsol Honda, σημειώνοντας τον τέταρτο χρόνο. Δίπλα του στη δεύτερη σειρά του γκριντ θα έχει τον Valentino Rossi ο οποίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το τελευταίο μαλακό λάστιχο που είχε λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στα ηλεκτρονικά της Yamaha.

    Από την έκτη θέση θα ξεκινήσει ο Randy de Puniet με την Honda της LCR.

    Προβλήματα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Casey Stoner που δεν κατάφερε να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς χρόνους, όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον poleman. Το τέλος της διαδικασίας τον βρήκε στην έβδομη θέση και εκνευρισμένο μιας και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την τελευταία του προσπάθεια αφού τον έκλεισε ο πρώην ομόσταβλός του Loris Capirosii.

    Δίπλα του στην τρίτη σειρά του γκριντ θα στηθούν ο James Toseland που ταλαιπωρείται από βρογχίτιδα και ο John Hopkins με την ZX-RR. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Loris Capirossi.

    Καλό ρυθμό έχει ο Andrea Dovizioso που ήταν ταχύτατος στις πρωινές δοκιμές, όμως στις κατατακτήριες δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 13η θέση.

    Tραγική εμφάνιση από τον Marco Melandri ο οποίος θα εκκινήσει από την τελευταία θέση αφού δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δείξει ανταγωνιστικός (ήταν 2,8" πιο αργός από τον Lorenzo). Μάλιστα, ο Ιταλός είχε και πτώση χωρίς συνέπειες όμως. Δίπλα του θα βρίσκονται οι Ducati της «δορυφορικής» Alice...

    Επόμενο άρθρο »

    Jerez: Yamaha και Michelin τον πρώτο λόγo στο warm up

    « Προηγούμενο άρθρο

    Jerez: Ο Edwards δίνει τον ρυθμό

    Χορηγοί