• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ιδιωτικές δοκιμές, Jerez Ημέρα 3
1ος ο De Puniet, πολύ κοντά στην Ducati του Barbera
Νέα 22/02/2012 - 21:52

Οι αναβάτες της Power Electronics Aspar, De Puniet και Espargaro, έκλεψαν την παράσταση - όσον αφορά τις CRT - την 3η και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Jerez. Ο Γάλλος σημείωσε χρόνο 1.40.3 και ήταν μόλις 3/10 πιο αργός από τον Hector Barbera (Pramac Racing Team) που εμφανίστηκε στην πίστα για την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών, με την δορυφορική GP12.

 

Ο De Puniet πέρασε τον περισσότερο χρόνο του ρυθμίζοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα, έτσι ώστε να βελτιώσει την απόκριση της ανάρτησης και την πίσω πρόσφυση της ART. Στις δηλώσεις του φάνηκε ενθουσιασμένος με τις συνολικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας του. Ο χρόνος του σήμερα, ήταν κάτι λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο σε σχέση με το ρεκόρ πίστας που σημείωσε το 2010 ο Pedrosa (1.39.731). Με ορατό το περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης, είναι αναμενόμενο να περιμένει ότι οι CRT μοτοσυκλέτες θα συνεχίσουν την πρόοδό τους καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη της σεζόν στην πίστα του Κατάρ.

 

Ο Espargaro κατάφερε να πετύχει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, 8/10 πιο αργός από τον ομόσταυλό του, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του, ότι δεν περίμενε τόσο μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με την πρώτη ημέρα δοκιμών. Ο Ισπανός βελτιώθηκε θεαματικά κατά 1.5 δευτερόλεπτο! Βέβαια, τα πρώτα του λόγια μετά την ολοκλήρωση και των απογευματινών γύρων, ήταν ότι υπάρχει περιθώριο για περισσότερη βελτίωση στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας (με την χρήση των σκληρών ελαστικών της Bridgestone), ενώ παρουσιάστηκε ικανοποιημένος με τα συνολικά αποτελέσματα των τριήμερων δοκιμών.

 

Ο Hector Barbera έκανε την εμφάνισή του στην πίστα με την Ducati που είχε πιάσει φωτιά και είχε υποστεί σημαντική ζημιά στο μπροστινό τμήμα της και στο πλαίσιο, από την χτεσινή σφοδρή πτώση του Abraham. Εν τέλει, οι τεχνικοί της Ducati έκαναν αξιοθαύμαστη δουλειά - εργαζόμενοι πυρετωδώς όλο το βράδυ - για να ετοιμάσουν την μοτοσυκλέτα και να την παραδώσουν στον Barbera, ο οποίος κατάφερε χρόνο 1.40.0 με την ταλαιπωρημένη Desmosedici.

 

Ο James Ellison ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Jerez, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην εξοικείωσή του με την μοτοσυκλέτα, παρά στο να πιέσει για κάτι καλύτερο, από πλευράς χρόνου. Παρ' όλα αυτά, ο Βρετανός παρουσιάστηκε βελτιωμένος, ρίχνοντας τον χρόνο του σχεδόν δύο δευτερόλεπτα σε σχέση με χτες, ενώ δήλωσε ότι η μοτοσυκλέτα οπωσδήποτε θα βελτιωθεί όταν η ομάδα παραλάβει τα νέα εξαρτήματα που περιμένει.

 

Στην ομάδα της Speed Master, ο Mattia Pasini τελείωσε το δεύτερό του τεστ με την ART, δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένος που έριχνε - κάθε ξεχωριστή ημέρα των δοκιμών - σχεδόν ένα δευτερόλεπτο τον χρόνο του.

 

Ο Danilo Petrucci, εμφανίστηκε επίσης βελτιωμένος, σημειώνοντας χρόνο 1.41.6, δηλαδή γρηγορότερος κατά 1.7 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με χτες. Ο Ιταλός είχε μια μικρή πτώση το πρωί, τίποτα το ιδιαίτερο όμως για τον αναβάτη της Ioda, ο οποίος επέστρεψε στην πίστα για να συνεχίσει να βελτιώνει τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας του.

 

Οι ομάδες και οι αναβάτες έχουν λίγο πάνω από μια εβδομάδα για να αξιολογήσουν τα δεδομένα που κατέγραψαν σε αυτές τις δοκιμές, πριν επιστρέψουν στην πίστα της Aragon, 8 και 9 Μαρτίου.

 

Οι ανεπίσημοι χρόνοι που έδωσαν οι ομάδες:


MotoGP

- Héctor Barberá, Ducati 1’40.0

 

MotoGP (CRT)
1. Randy De Puniet, ART 1'40.3
2. Aleix Espargaró, ART 1’41.1
3. Mattia Pasini, ART 1'41.29
4.
Danilo Petrucci, IODA 1'41.6
5. James Ellison, ART 1'42.526 

 

Επόμενο άρθρο »

De Puniet: κόντρα στις πρωτότυπες MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Δεν είναι 100% σίγουρο το Κατάρ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα