• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ιδιωτικές δοκιμές, Jerez Ημέρα 1
1ος ο De Puniet σε σύνολο μόλις 4 αναβατών
Νέα 20/02/2012 - 22:01

Στην πίστα της Jerez διεξήχθησαν σήμερα οι ιδιωτικές δοκιμές με αρκετές ομάδες CRT που θα αγωνιστούν φέτος στο MotoGP, ανάμεσα τους και ο Danilo Petrucci που θα κάνει το ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα με την Ioda Racing.

 

Οι αναβάτες της Power Electronics Aspar, Aleix Espargaro και Randy De Puniet, δοκίμασαν ακόμη μια φορά την ART (Aprilia) μοτοσυκλέτα τους, δίνοντας βάρος στο καινούργιο πλαίσιο και ψαλίδια, δοκιμάζοντας παράλληλα - για πρώτη φορά - τα νέα φρένα. O De Puniet εμφανίστηκε ευχαριστημένος που μπήκε στην πίστα παρουσία και άλλων οδηγών CRT, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να εκτιμήσει καλύτερα το που ακριβώς βρίσκεται η ομάδα: "Σήμερα δουλέψαμε στις αναρτήσεις και στα ηλεκτρονικά συστήματα, είμαι λίγο αναστατωμένος διότι δεν ήμουν το ίδιο γρήγορος όπως τον περασμένο Νοέμβριο. Από την άλλη πλευρά, δεν ανησυχώ γιατί έχουμε δυο ακόμη γεμάτες ημέρες δοκιμών. Σήμερα θα αναλύσουμε τα δεδομένα της πρώτης ημέρας δοκιμών για να δούμε πως θα βελτιωθούμε αύριο".

 

Από την άλλη, ο ομόσταυλός του, Espargaro, ολοκλήρωσε αρκετά νωρίς τις δοκιμές, διότι δεν αισθανόταν καλά. "Σήμερα το πρωί δυσκολεύτηκα να βρω τον ρυθμό μου, εδώ στην Jerez, σε μια πίστα πιο γρήγορη από αυτή της Βαλένθια. Καθώς περνούσε η ημέρα, δεν ένιωθα καθόλου καλά και είχα μεγάλο πρόβλημα στο να συγκεντρωθώ. Καταφέραμε να τροποποιήσουμε κάποια στοιχεία του πλαισίου, αλλά αποφάσισα να σταματήσω νωρίς. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν αισθανόμουν άνετα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Αποφάσισα να επιστρέψω στο ξενοδοχείο, να ξαπλώσω και να ξεκουραστώ".

 

Ο Mattia Pasini ολοκλήρωσε τον ταχύτερο γύρο του με χρόνο 5/10 πίσω από τον Espargaro, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιταλός συνεχίζει να προσαρμόζεται πάνω στην ART της Speed Master.  

 

Σήμερα ήταν και το πρώτο τεστ για τον Danilo Petrucci πάνω στην πρωτότυπη CRT μοτοσυκλέτα του, λίγο πριν εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. O Ιταλός δοκίμασε πλαίσια τόσο της Ioda όσο και της Aprilia, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο του με το πλαίσιο της πρώτης.

 

Η ομάδα της Ducati ήταν επίσης παρούσα στην Jerez, με τον Franco Battaini να δουλεύει πάνω στα ηλεκτρονικά της GP12, αν και οι δοκιμές έγιναν - τελικά - με μια παλιά έκδοση της Ducati. Όπως αναμενόταν, ο Nicky Hayden  δεν παραβρέθηκε στις δοκιμές, αναρρώνοντας από μια εγχείριση που έκανε στον ώμο του και ελπίζοντας να είναι έτοιμος για τις επόμενες επίσημες δοκιμές στην πίστα της Μαλαισίας.

 

Η Paul Bird Motorsport ήταν επίσης στην Jerez, με τον James Ellison. Πέρασαν ωστόσο το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας δουλεύοντας στο αρχικό στήσιμο της μοτοσυκλέτας, καθώς η τελευταία ήρθε στην πίστα μόλις σήμερα το πρωί. Ως εκ τούτου, ο Ellison δεν έτρεξε στην πίστα καθόλου, όμως αύριο ο Βρετανός αναμένεται να κάνει τους πρώτους του γύρους, λίγους μήνες πριν την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία.

 

Η αυριανή ημέρα θα δει επίσης τον Karel Abraham να μπαίνει στην πίστα μαζί με τους άλλους αναβάτες, ενώ ο Hector Barbera της Pramac Racing, θα τρέξει την Τετάρτη, τελευταία ημέρα των δοκιμών.

 

Οι ανεπίσημοι χρόνοι που έδωσαν οι ομάδες στην Jerez:

 

MotoGP (CRT)
1. Randy De Puniet, ART 1’41.60
2. Aleix Espargaró, ART 1’42.77
3. Mattia Pasini, ART 1’43.3
4.
Danilo Petrucci, IODA 1'43.3

 

Επόμενο άρθρο »

Και ο Polita στα BSB με 1199 Panigale!

« Προηγούμενο άρθρο

Ποια κατεύθυνση θα πάρουν οι CRT στο MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA