• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Preziosi: η στρατηγική για την δορυφορική GP12
Ο Barbera είναι ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης
Νέα 09/02/2012 - 14:09

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati, Filippo Preziosi, είπε λίγα λόγια για τους δορυφορικούς αναβάτες ομάδας, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

 

Πέρα από τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της GP12, Valentino Rossi και Nicky Hayden, δύο ακόμη δορυφορικές “Desmocedicis” θα είναι στις πίστες την φετινή χρονιά, μία για τον αναβάτη της Pramac, Hector Barbera και η άλλη για τον Karel Abraham της Cardion AB.

 

Οι δορυφορικοί αναβάτες της Ducati είχαν απογοητεύσει τις περασμένες σεζόν, ωστόσο ο Barbera τελείωσε τις δοκιμές στην Sepang, την προηγούμενη εβδομάδα, στην ανταγωνιστική 6η θέση. Ο Ισπανός ήταν επίσης ο κορυφαίος από τους δορυφορικούς αναβάτες και μόλις 0.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rossi.

 

Θυμίζουμε ότι ο Barbera και ο Abraham (12η θέση, 1.3΄΄ πίσω από τον Barbera) δεν οδηγούν προς το παρόν, την ίδια εκδοχή της GP12 όπως η εργοστασιακή ομάδα.

 

Αντ’ αυτής, οδηγούν την προηγούμενη «Valencia» μοτοσυκλέτα (όπως ονομάστηκε διότι την οδήγησε για πρώτη φορά ο Rossi στις δοκιμές της Ισπανικής πίστας πέρυσι τον Νοέμβριο), η οποία εξελίχθηκε παράλληλα με την ολοκαίνουργια GP12. Η τελευταία έκανε το ντεμπούτο της στις πρόσφατες δοκιμές της Sepang. Και οι δυο μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν πλαίσιο από αλουμίνιο.

 

«Εξελίξαμε την “Valencia” για τις δορυφορικές ομάδες, βασισμένοι στα ίδια αποτελέσματα και στις ίδιες αναλύσεις από τις τότε δοκιμές. Κατά συνέπεια, φέραμε (στην Sepang) μερικά ειδικά εξαρτήματα για τις δορυφορικές μοτοσυκλέτες», είπε ο Preziosi. «Ο Hector είναι πολύ χαρούμενος για την νέα του μοτοσυκλέτα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης των πρόσφατων δοκιμών».

 

«Τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι τα ίδια με αυτά των εργοστασιακών μοτοσυκλετών. Ο κάθε μηχανικός μπορεί να κάνει διαφορετικές επιλογές, αυτές που νομίζει ότι είναι καλύτερες για τον αναβάτη του, ωστόσο το σύστημα είναι το ίδιο», πρόσθεσε ο Preziosi.

 

Λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς, ο Preziosi εξήγησε ότι τα αποδεδειγμένα μηχανικά εξαρτήματα της Ducati θα είναι διαθέσιμα στις ομάδες, εάν η Pramac και η CardionAB τα ζητήσουν.

 

«Η στρατηγική μας είναι να εξελίσσουμε νέα πράγματα για την εργοστασιακή ομάδα και όταν αποδειχθεί ότι η αξιοπιστία είναι καλή και η εξέλιξη είναι αρκετά σταθερή, τότε τα προσφέρουμε στις δορυφορικές ομάδες», δήλωσε.

 

«Η απόφασή τους (αν τα θέλουν) βασίζεται σε παράγοντες όπως ο χρόνος, τα χρήματα και η απόδοση. Θεωρώ ότι ο Hector είναι αρκετά χαρούμενος με την μοτοσυκλέτα του και προτού σκεφτούν να την αλλάξουν, πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα έχει περισσότερη δυναμική»

 

Η Ducati υποστήριξε τέσσερεις δορυφορικούς αναβάτες το 2011, με τον Barbera να αποδεικνύεται ο κορυφαίος, τερματίζοντας - με την Aspar - στην 11η θέση στο Πρωτάθλημα .

 

Επόμενο άρθρο »

Biaggi: «Πιο συγκεντρωμένος» πριν την νέα σεζόν

« Προηγούμενο άρθρο

Τα χρώματα της BMW Motorrad 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα