• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Marc VDS έτοιμη για την νέα σεζόν
Ξεκινάει την προετοιμασία της στην Βαλένθια
Νέα 07/02/2012 - 11:37

Με πάνω από δυο μήνες απουσία από τις πίστες, η αγωνιστική ομάδα Marc VDS, θα ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα την προετοιμασία της για το 2012 Moto2 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τις τριήμερες δοκιμές στην πίστα της Βαλένθια.

 

Για την σεζόν 2012 η ομάδα έχει επιλέξει την Kalex, με τον Scott Redding να προσαρμόζεται γρήγορα στην νέα μοτοσυκλέτα και να πετυχαίνει κορυφαίους χρόνους κατά την διάρκεια των τελευταίων δοκιμών του 2011, στην Jerez.

 

Ο νεαρός Άγγλος, που έγινε 19 χρονών τον Ιανουάριο, ανυπομονεί να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, τόσο στις επόμενες δοκιμές όσο και στον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. O Redding, πρώτος παραδέχτηκε ότι ο γρήγορος ρυθμός του κατά την διάρκεια των δοκιμών, είναι κάτι που δεν έβρισκε συνέχεια στους πρώτους αγώνες, πράγμα που είναι αποφασισμένος να διορθώσει καθώς οδεύει στην τρίτη του σεζόν στην Moto2.

 

Ο Mika Kallio θα ξεκινήσει τις δοκιμές με αναμφισβήτητη αυτοπεποίθηση μετά και το βάθρο που κατέκτησε στον τελευταίο αγώνα του 2011 στην Βαλένθια. Η καλή του απόδοση συνεχίστηκε και στις δοκιμές μετά το πέρας της αγωνιστικής σεζόν, πάνω στην καινούργια Kalex Moto2 μοτοσυκλέτα.

 

Η αυτοπεποίθηση του ιπτάμενου Φιλανδού, ενισχύθηκε περαιτέρω μετά τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα μηχανικών για την επερχόμενη σεζόν. Ο πολύπειρος Manuel Olivencia θα είναι ο αρχιμηχανικός του Kallio, ενώ ο πρώην μηχανικός του Stefan Bradl, θα δουλεύει πάνω στην μοτοσυκλέτα μαζί με τον Christian Aussems.

 

Οι πρώτες δοκιμές για το 2012 θα διεξαχθούν στην πίστα Ricardo Tormo στην Βαλένθια, στις 8 Φεβρουαρίου. Στην συνέχεια η Marc VDS θα πάει κατευθείαν στην Jerez για τα επόμενα τεστ που θα ξεκινήσουν στις 16 Φεβρουαρίου. Τέλος, οι τελικές δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν θα γίνουν και πάλι στην Jerez, την Δευτέρα 19 Μαρτίου.

 

Scott Redding: «Μετά από λίγους μήνες απραξίας, είμαι πραγματικά ανυπόμονος να πάω στην Βαλένθια. Πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας, ήδη από τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, υπό αυτήν την έννοια αυτές οι δοκιμές είναι πολύ σημαντικές. Στο παρελθόν, ήμασταν πεπεισμένοι – μετά τις δοκιμές – ότι έχουμε ένα πολύ καλό στήσιμο της μοτοσυκλέτας, μόνο και μόνο για να ξεκινήσουμε με προβλήματα τους πρώτους αγώνες. Το πλεονέκτημα που έχουμε φέτος, είναι ότι γνωρίζουμε την αξιοπιστία της νέας Kalex. Ήδη από το πρώτο τεστ πέρυσι, ένιωθα αυτοπεποίθηση πάνω στην μοτοσυκλέτα και έτοιμος να πιέσω στο όριο, διότι δεν ένιωθα ότι θα πέσω σε κάθε στροφή. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο να βελτιώσουμε το στήσιμο και να επιβεβαιώνουμε διπλά οποιεσδήποτε αλλαγές κάνουμε. Αν το καταφέρουμε αυτό κατά την διάρκεια των δοκιμών, τότε είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουμε επικεφαλής, ήδη από τους πρώτους αγώνες της σεζόν».

 

MikaKallio: «Οι πρώτες εντυπώσεις από την Kalex ήταν πολύ θετικές, τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα. Η μοτοσυκλέτα δουλεύει πραγματικά καλά και κατά την διάρκεια των δοκιμών στην Jerez, πετυχαίναμε τους ίδιους χρόνους με την παλιά μοτοσυκλέτα, σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Οπωσδήποτε υπάρχει και συνέχεια, όσο μαθαίνουμε περισσότερο για το στήσιμο και προσαρμόζω το στυλ μου ώστε να εκμεταλλευτώ το καλύτερο δυνατό από την μοτοσυκλέτα κι έτσι αισθάνομαι σίγουρος για τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν. Υπάρχουν μερικά νέα πρόσωπα στην ομάδα μου αυτήν την σεζόν και έχουμε ήδη ξεκινήσει μια καρποφόρα συνεργασία. Φαίνεται ότι έχουμε τις ίδιες απόψεις για το στήσιμο της μοτοσυκλέτας, πράγμα που διευκολύνει την διαδικασία των δοκιμών. Αν συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε πέρυσι, τότε δεν υπάρχει κανείς λόγος γιατί να μην είμαστε πρώτοι το 2012».

 

Michael Bartholemy: (Team Manager) «Μετά από μια κάπως δύσκολη χρονιά, τερματίσαμε πολύ καλά το 2011 με τον Mika να κατακτά την 2η θέση στην Βαλένθια. Οι δοκιμές μετά την σεζόν, με την νέα Kalex, ήταν επίσης θετικές, με τον Scott να πετυχαίνει κορυφαίους χρόνους στην Jerez κι έτσι τώρα επιβάλλεται να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Η προτεραιότητά μας σε αυτές τις πρώτες δοκιμές δεν είναι να κυνηγήσουμε γρήγορους χρόνους αλλά να βρούμε το κατάλληλο στήσιμο που θα επιτρέψει στον Scott και τον Mika να είναι γρήγοροι αλλά και σταθεροί στην απόδοσή τους. Πρέπει να είμαστε ταχύτατοι εκεί που πραγματικά έχει σημασία - στον πρώτο αγώνα της σεζόν - κι αυτό υπαγορεύει με τον καλύτερο τρόπο το πλάνο μας για αυτές τις δοκιμές. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους αναβάτες μας, στην ομάδα και στην μοτοσυκλέτα, έτσι είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

 

Επόμενο άρθρο »

Γιατί άλλαξε το όριο βάρους στο MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξος ο Edwards μετά τα δοκιμαστικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA