• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Τέλειος πρώτος γύρος!
Αλλά ο Vinales ήταν ταχύτερος…
Νέα 03/11/2019 - 18:57

Έναν ονειρικό πρώτο γύρο έκανε στο σημερινό Αγώνα ο Marc Marquez, όταν από την 11η θέση ανέβηκε για λίγο 2ος και στη συνέχεια 3ος, πίσω από τον Miller.

 

Για δυο γύρους έμεινε πίσω από τον Αυστραλό, την ώρα που ο Vinales μπροστά έκανε τη διαφορά κι αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο του Αγώνα.

 

Μέχρι να περάσει μπροστά από την Ducati και να αρχίσει να κυνηγά τον Maverick, ο τελευταίος είχε κάνει διαφορά στο δευτερόλεπτο.

 

Όμως ο Marc παραδέχτηκε μετά τον Αγώνα ότι ο αντίπαλός του ήταν πιο γρήγορος σήμερα.

 

«Ο πρώτος γύρος ήταν απίστευτος και όχι μόνο ο δικός μου, αλλά και του Dovi που έφυγε σαν ρουκέτα από τα αριστερά».

 

«Άρχισα να ψάχνω τον Vinales γιατί ήξερα ότι είχε τον καλύτερο ρυθμό και ήξερα ότι αν τον πιάσω θα ήμασταν μαζί όπως στο Phillip Island. Όμως έχασα χρόνο για δυο γύρους πίσω από τον Jack».

 

«Προσπάθησα, αλλά ήταν πιο γρήγορος. Ήταν ο ταχύτερος στην πίστα. Και μετά είπα: οκ, έκανα το πιο δύσκολο κομμάτι, τώρα πρέπει να τερματίσω τον Αγώνα».

 

«Πίεζα όμως και σε κάποια κομμάτια κέρδιζα έδαφος, αλλά μετά ήρθε το λάθος στην 7-8 που βγήκα εκτός πίστας. Είμαι όμως χαρούμενος, συνήθως δυσκολευόμαστε εδώ, αλλά τώρα πήραμε τη 2η θέση».

 

Στη συνέχεια μας αποκάλυψε πως πήρε την τελική απόφαση να βγει στην πίστα με το μαλακό πίσω ελαστικό, όταν η πλειοψηφία είχε το μεσαίο.

 

«Ήθελα το μεσαίο, αλλά η ομάδα με πίεζε για το μαλακό. Έτσι, τους είπα τι θα γίνει: αφού ο Τίτλος σε Οδηγούς και Κατασκευαστές έχει κριθεί και μένει αυτός της Ομάδας, αφήνω πάνω σας την απόφαση».

 

«Κι έτσι πήραν την απόφαση και τους είπα: δικό σας το λάθος! Αλλά στο τέλος ήταν  η σωστή απόφαση μιας και πήραμε τη δεύτερη θέση».

 

Με έναν Αγώνα να απομένει για το τέλος, η Repsol Honda πάει στην Valencia σε δυο εβδομάδες έχοντας 2β διαφοράς από την Ducati που προηγείται στο Πρωτάθλημα των ομάδων.

 

Με τους 20β σήμερα, ο Marc έφτασε τους 395 που είναι ρεκόρ βαθμών μετά από 18 Αγώνες για οδηγό της μεγάλης κατηγορίας!

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν είχα την ταχύτητα για παραπάνω

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Κράτησα «λίγο στο τσεπάκι μου»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα