• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang MotoGP: Αγώνας
Επέστρεψε στις νίκες η Yamaha με τον Vinales!
Νέα 03/11/2019 - 10:28

Ο Maverick Vinales έκανε ένα καλό ξεκίνημα στο σημερινό Αγώνα της Μαλαισίας και αυτό ήταν το πρώτο βήμα για να κυνηγήσει και να πάρει τη νίκη.

 

Άλλωστε, σε πολλούς Αγώνες και φέτος ο Ισπανός έχανε έδαφος στους πρώτους γύρους, ενώ αυτή τη φορά ξεκίνησε δυνατά.

 

Γρήγορα κατάφερε να χτίσει μια σημαντική διαφορά και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος του Αγώνα.

 

Ο Vinales κράτησε ένα δυνατό ρυθμό, δεν άφησε τον Marquez να τον πλησιάσει και πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη μετά το Assen και 2η της Yamaha.

 

Από την άλλη ο Marc Marquez επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των συναθλητών του ότι θα ήταν στις μπροστά θέσεις, αλλά και τις δικές του χτεσινές προβλέψεις.

 

Ο Marquez έλεγε χτες ότι ένα βάθρο θα ήταν τέλειο στο σημερινό Αγώνα, από τον οποίο χρειάστηκε να ξεκινήσει από την 11η θέση.

 

Τα πήγε περίφημα, έκανε φανταστικό πρώτο γύρο στην αρχή, κέρδισε θέσεις και έμεινε μόνος δεύτερος πίσω από τον Vinales.

 

Ο συμπατριώτης του όμως είχε κάνει τη διαφορά και με το δυνατό του ρυθμό δεν θα απειλούνταν στη συνέχεια. Έτσι συμβιβάστηκε με τη 2η θέση.

 

Προσπάθησε να μείνει κοντά του, όπως έκανε και στην Αυστραλία, αλλά στη συνέχεια έκανε κάποια λαθάκια και έχασε έδαφος, με τη μεταξύ τους διαφορά να μεγαλώνει.

 

Με τη 2η θέση του, ο Marc έφτασε τους 395β που είναι και νέο ρεκόρ βαθμών από έναν οδηγό μέσα σε μια σεζόν σε 18 Αγώνες, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Jorge Lorenzo που είχε 383β το 2010.

 

Πίσω τους έγινε δυνατή μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου, με τον Andrea Dovizioso να κρατά πίσω του τους Valentino Rossi και Alex Rins.

 

Ο Dovi έκανε έναν από τους καλύτερούς του Αγώνες στο στεγνό στη Μαλαισία και αυτός, όπως και ο Marc, ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα.

 

Στο τέλος δέχτηκε πίεση από τον Valentino Rossi, ο οποίος πίεσε και κυνήγησε την επιστροφή του στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Τέξας.

 

Μάλιστα ο Rossi ήταν πολύ γρήγορος μέχρι το τέλος, ξεκινώντας με 6 δέκατα διαφοράς από τον Dovi στον τελευταίο γύρο, κατεβάζοντάς τα στα 3 στη γραμμή τερματισμού!

 

Όμως δεν ήταν εφικτό να πάρει το βάθρο κι έτσι περιορίστηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον Alex Rins ο οποίος ήταν επίσης πολύ γρήγορος μέχρι 3 γύρους πριν το τέλος.

 

Ήταν τότε που άρχισε να πλησιάζει τους Dovi-Rossi αλλά στη συνέχεια δεν είχε άλλο λάστιχο για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο από την 5η θέση.

 

Οι θερμοκρασίες δεν ανέβηκαν στα επίπεδα των σχεδόν 60ο C που είχαμε στην πίστα την Παρασκευή, με τους περισσότερους οδηγούς να διαλέγουν τη μεσαία γόμα μπροστά και πίσω.

 

Μ’ αυτό το συνδυασμό ο Vinales πήρε τη νίκη, ενώ ο Marquez πίσω του είχε μεσαίο/μαλακό και ο Dovi κράτησε το βάθρο με μαλακό/μαλακό.

 

Από τις Yamaha μόνο ο Quartararo δεν έβαλε μεσαίο/μεσαίο, αλλά προτίμησε το μαλακό πίσω και σήμερα δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.

 

Έκανε πολύ άσχημο πρώτο γύρο και από 1ος υποχώρησε στην 8η θέση και χωρίς το δυνατό ρυθμό που μας είχε δείξει τις προηγούμενες ημέρες, περιορίστηκε στην 7η θέση.

 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε την εκπληκτική παρουσία του Johann Zarco, ο οποίος είχε άνετα σχετικά θέση στη δεκάδα (8ος) σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα, μέχρι που λίγο πριν το τέλος ήρθε και τον έριξε ο Joan Mir.

 

Ο τελευταίος τιμωρήθηκε με Long Lap Penalty από τους Αγωνοδίκες.

 

Έτσι η δεύτερη καλύτερη Honda ήταν αυτή του Lorenzo και όχι του Zarco (έπεσε ο Crutchlow), ο οποίος Lorenzo ήταν εντός στόχων, πήρε βαθμούς και τερμάτισε 34’’ από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Κράτησα «λίγο στο τσεπάκι μου»

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα