• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto2: Αγώνας
Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 ο Alex Marquez
Νέα 03/11/2019 - 09:03

Ο Alex Marquez είχε βάλει γερές βάσεις για να κάνει έναν καλό Αγώνα από την Παρασκευή και τα πρώτα ελεύθερα στην πίστα της Sepang.

 

Σήμερα ξεκίνησε δυνατά από την pole position και γρήγορα, μαζί με τους Brad Binder και Tom Luthi ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν μπροστά.

 

Ο Binder με τον Marquez ήταν και οι μόνοι που έκαναν 2:05 στην αρχή και τον Alex για 25χιλ να κάνει νέο ρεκόρ πίστας σε διάρκεια Αγώνα (2:05,860).

 

Από εκεί και πέρα οι χρόνοι ανέβηκαν στο 2:06 χαμηλό και στο ψηλό 2:07 για τους τρεις πιο γρήγορους αυτούς αναβάτες.

 

Ο Αγώνας δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Binder συντηρούσε μια διαφορά 6-7 δεκάτων από τον Marquez, ο οποίος με τη σειρά του κρατούσε περίπου τόσο πίσω του τον Luthi.

 

Ο Ελβετός τα έδωσε όλα και πίεσε για να καλύψει τη διαφορά του από τον Marquez και να του πάρει τη 2η θέση, έτσι ώστε να πάει την υπόθεση «Τίτλος» στην Valencia.

 

Όμως στο τέλος δεν μπορούσε να πιέσει άλλο, ενώ κι ένα λαθάκι τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

 

Μπροστά ο Brad Binder έπαιρνε την 4η φετινή του νίκη με την ΚΤΜ, ενώ ο Alex Marquez στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Αυτός είναι ο 2ος Παγκόσμιος Τίτλος στην καριέρα του, μετά την κατάκτηση της Moto3 το 2014. Τότε, όπως και τώρα, ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής όπως και ο αδερφός του, ο Marc Marquez.

 

Τα δυο αυτά αδέρφια είναι τα μόνα στην ιστορία του Πρωταθλήματος που έχουν πανηγυρίσει Παγκόσμιους Τίτλους και πλέον – και οι δυο μαζί – έχουν 10 Τίτλους στο ενεργητικό τους.

 

Από εκεί και πέρα, κερδισμένος από τη μάχη για την 4η θέση βγήκε ο Xavi Vierge που κράτησε πίσω του τον Jorge Navarro με την Speed Up.

 

Την 4η θέση για το μεγαλύτερο διάστημα του Αγώνα την κρατούσε ο Tetsuta Nagashima, αλλά στο τέλος τερμάτισε 8ος, καθώς τον πέρασαν και οι Lecuona-Baldassarri.

 

Στη μάχη των νεοφερμένων για την ανάδειξη του Rookie της χρονιάς, έχουμε παράταση στην αγωνία μιας και οι τρεις που διεκδικούν τον Τίτλο έπεσαν στο σημερινό Αγώνα!

 

Πρώτος έκανε το λάθος ο Di Giannantonio και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έπεσε και ο Enea Bastianini, ενώ την πτώση δεν απέφυγε ούτε ο Jorge Martin που προερχόταν από το πρώτο βάθρο της καριέρας του στην Αυστραλία.

Επόμενο άρθρο »

Sepang MotoGP: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα