• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PEDROSA: Καλοβλέπει την επιστροφή των 990cc.
Καλοδεχούμενα τα 990cc για τον Ισπανό.
Νέα 22/11/2009 - 10:47

Ο Dani Pedrosa δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη επιστροφή των 990cc θα ήταν καλοδεχούμενη από τον ίδιο. Τα τετράχρονα 990cc αντικατέστησαν τα δίχρονα 500cc από το 2002 μέχρι το 2006. Το 2007, η χωρητικότητα ελαττώθηκε στα 800cc, με σκοπό τον περιορισμό της ιπποδύναμης, της ταχύτητας και συνεπώς, της επικινδυνότητας του αθλήματος.

 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους περισσότερους αναβάτες, η κίνηση αυτή ήταν εντελώς λανθασμένη. Χαρακτηριστικά, ο Valentino Rossi έχει δηλώσει ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος στα MotoGP τα τελευταία 15 χρόνια.

 

 

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα απέκτησαν κομβικό ρόλο την εποχή των 990cc, καθώς περιόριζαν τις εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις των μεγάλων τετράχρονων. Η παρουσία των συγκεκριμένων βοηθημάτων στην εποχή των 800cc, όπου η μοτοσυκλέτες είχαν αρκετά λιγότερη ιπποδύναμη και ροπή, σήμαινε περιορισμό του θεάματος σε μεγάλο βαθμό.

H RC211V, η μοτοσυκλέτα με την οποία ξεκίνησε ο Pedrosa την καριέρα του στα MotoGP.
H RC211V, η μοτοσυκλέτα με την οποία ξεκίνησε ο Pedrosa την καριέρα του στα MotoGP.

 

Επίσης, ο αρχικός στόχος για περιορισμό της ταχύτητας μέσα στην πίστα με τα 800cc κάπου χάθηκε στην πορεία. Οι χρόνοι των γύρων έπεσαν ακόμα περισσότερα και συχνά, ακόμα και οι τελικές ταχύτητες είναι μεγαλύτερες. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική κρίση, φαίνεται να φέρνουν στο προσκήνιο την επιστροφή των 990cc στα MotoGP, από το 2012.

 

Τίποτα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, όμως η παραπάνω κίνηση είναι καλοδεχούμενη από την πλειοψηφία των εμπλεκόμενων με τα MotoGP. Ειδικότερα, ο Dani Pedrosa που ξεκίνησε την καριέρα του στη Μεγάλη Κατηγορία πάνω σε μια Honda 990cc ελπίζει οι φήμες να επαληθευτούν.

 

"Το 2006 ήταν η πρώτη χρονιά μου στα MotoGP και ταυτόχρονα η τελευταία για τις μοτοσυκλέτες των 990cc. Αυτές οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ διαφορετικές από τις αντίστοιχες που οδηγούμε σήμερα και προσωπικά, πιστεύω ότι ήταν πολύ πιο διασκεδαστικές", δήλωσε ο Ισπανός. "Τώρα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα μας περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Μια ενδεχόμενη επιστροφή στα 990cc θα ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενη από εμένα."

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: "Προτεραιότητα μου η Yamaha, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο."

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi 2ο χρόνο με την Ferrari!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα