• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VALENCIA Κ.Δ. MotoGP: Pole Position για Stoner.
Ταχύτητα και σταθερότητα για τον Αυστραλό στην Valencia.
Νέα 07/11/2009 - 14:44

Ο Casey Stoner συνέχισε να κινείται σε ταχύτατους ρυθμούς και στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Valencia, εξασφαλίζοντας την pole position εν όψει του αυριανού αγώνα. Ο Αυστραλός δεν άφησε σοβαρά περιθώρια αμφισβήτησης στον ανταγωνισμό και έδειξε ότι αύριο θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της καρώ σημαίας.

 

Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Dani Pedrosa, που επιβεβαίωσε με τη σειρά του την καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται στους τελευταίους γύρους του Πρωταθλήματος. Ο Ισπανός έχει δηλώσει εξ αρχής ότι θέλει να νικήσει στην πατρίδα του και αύριο αναμένεται να πιέσει δυνατά για να το καταφέρει.

 

Ο Jorge Lorenzo ολοκληρώνει την πρώτη σειρά εκκίνησης. Ο Ισπανός που είχε καλό ρυθμό, βρέθηκε μέχρι και πρώτος σε ένα σημείο, για να ξεπεραστεί σχεδόν αμέσως από τους Stoner και Pedrosa. Πάντως, ο Lorenzo δείχνει αρκετά δυνατός και αναμένεται με τη σειρά του να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα αύριο.

Pedrosa
Pedrosa

 

Ο Πρωταθλητής Valentino Rossi έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των τριών πρώτων, κάτι που χαρακτηρίζει την προσπάθειά του από εχθές. Αφού πειραματίστηκε αρκετά με τα ελαστικά του, ο Ιταλός έγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο χρόνος του Rossi ήταν σχεδόν 7 δέκατα του δευτερολέπτου από την κορυφή, γεγονός που αποδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Ούτως ή άλλως, ο Γιατρός έχει δηλώσει ότι η συγκεκριμένη πίστα δεν είναι από τις αγαπημένες του και με τον Τίτλο εξασφαλισμένο, η τέταρτη θέση στο grid μάλλον τον ικανοποιεί.

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στα πέντε τελευταία λεπτά των χρονομετρημένων δοκιμών, η κατάταξη άλλαζε συνεχώς, κρατώντας το ενδιαφέρον και την αγωνία στα ύψη.

Lorenzo
Lorenzo

 

Πέμπτος θα ξεκινήσει ο Nicky Hayden, ο οποίος βελτίωσε σταδιακά το ρυθμό του και έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για μια καλή επίδοση αύριο. Έκτος ήταν ο Randy De Puniet, με χρόνο που σημείωσε στην αρχή της εξέλιξης των δοκιμών, καθώς ο Γάλλος εγκατέλειψε λίγο αργότερα λόγω πτώσης.

 

Έβδομος ακολούθησε ο Τoni Elias. Ο Ισπανός, που μάλλον μετακομίζει στην Moto2 για το 2010, θέλει να αποχωρήσει από τα MotoGP με μια καλή επίδοση μέσα στην πατρίδα του. Όγδοος ακολούθησε ο Colin Edwards.

 

Ο Ben Spies φαίνεται να μαθαίνει πολύ γρήγορα, αφού βελτιώνει συνεχώς τις επιδόσεις του μέσα στην Ισπανική πίστα, από την έναρξη τωνRossi

Rossi
χθεσινών δοκιμαστικών. Ο Αμερικάνος, εντυπωσίασε παίρνοντας την ένατη θέση του grid, μπροστά από αναβάτες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Τη δεκάδα έκλεισε ο Andrea Dovizioso με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της Repsol Honda.

Hayden
Hayden
De Puniet
De Puniet

Επόμενο άρθρο »

VALENCIA Κ.Δ. 125cc: Pole Position για Simon.

« Προηγούμενο άρθρο

VALENCIA Ε.Δ.2 250cc: Ταχύτερος ο Di Meglio.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα