• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
25 πτώσεις, ποτέ εκτός!
Το αρνητικό ρεκόρ του Marquez φέτος
Νέα 03/11/2017 - 10:01

Σε λίγες ημέρες ο Marc Marquez θα διεκδικήσει τον 6ο Παγκόσμιο Τίτλο του και τον 4ο σε 5 χρόνια παρουσίας του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ένα επίτευγμα διόλου ευκαταφρόνητο, που παράλληλα του έχει κοστίσει ουκ ολίγες πτώσεις στην καριέρα του.

 

Φέτος, ο 24χρονος Ισπανός έχει ήδη φτάσει τις 25, ένα νούμερο-ρεκόρ για τον ίδιο μέσα σε μια σεζόν. Κι απομένει ακόμα ένας Γύρος.

 

Το εντυπωσιακό με τον Marquez είναι ότι ξέρει πως και πότε να πέφτει, ψάχνοντας το όριο πάνω στη μοτοσυκλέτα του, που τον φέρνει πιο κοντά στις νίκες και στα βάθρα.

 

Το 2013, ως νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία, ο Marc έπεσε 15 φορές μέσα στη χρονιά, μόνο μια όμως ήταν σε αγώνα, στο Mugello.

 

Ήταν ένα Σ/Κ γεμάτο πτώσεις για τον Ισπανό της Repsol Honda, συμπεριλαμβανομένης και μιας τρομακτικής στην ευθεία της πίστας, ευτυχώς χωρίς συνέπειες.

 

Το 2014 ήταν η χρονιά με τις λιγότερες πτώσεις για τον αναβάτη της Honda, καθώς έπεσε μόλις 11 φόρες. Βέβαια δεν είχε και πίεση, έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με δέκα στις δέκα νίκες!

 

Την επόμενη φορά είχε τις περισσότερες πτώσεις μέσα σε αγώνες και το αποτέλεσμα ήταν να είναι και η μόνη του σεζόν (2015) που δεν πήρε τον Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Μετά τη ήττα του, άλλαξε νοοτροπία και το 2016 επέστρεψε δυνατότερος. Είχε 17 πτώσεις, αλλά μόνο μια σε αγώνα προτού εξασφαλίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

Φέτος έχει φτάσει το ρεκόρ των 25 πτώσεων. Η πρώτη σε αγώνα ήταν στην Αργεντινή κι ακολούθησε άλλη μια στο Le Mans.

 

Μετά όμως είχε μια σειρά από τερματισμούς (και σε εξαιρετικές θέσεις) προτού φτάσουμε στο Silverstone όπου τον πρόδωσε ο κινητήρας του.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Marquez έχει εγκαταλείψει τρεις φορές αν και όχι μόνο από πτώσεις.

 

Αν καταφέρει και πάρει τον Τίτλο στην Valencia, θα είναι η πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα (από το 1998) που οδηγός θα παίρνει τον Τίτλο με 3 εγκαταλείψεις.

 

 

Ο ίδιος ο Ισπανός, όταν τον ρώτησαν για τις πολλές φετινές του πτώσεις, έδωσε τη δική του εξήγηση σε δυο προτάσεις:

 

«Πέφτω γιατί πιέζω. Δίνω το 100% από τις ΕΔ1 μέχρι τον αγώνα. Αυτό είναι το στυλ μου και αυτό μου έχει δώσει 5 Παγκόσμιους Τίτλους».

Επόμενο άρθρο »

Σε ρόλο δοκιμαστή ο Van der Mark;

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Qatar: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα