• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Ο στόχος είναι να πολεμάς κάθε μέρα, όχι μόνο σε κάθε Aγώνα»:
Η αποστολή της Πέμπτης από τη Χερέθ
Αγώνες 25/04/2024 - 21:28

Η ιστορία γράφτηκε στην Αμερική και τώρα το Gran Premio Estrella Galicia 0,0 de España προσφέρει την ευκαιρία να συμβούν ακόμα περισσότερα. Αρχικά, η συνέντευξη της Πέμπτης, είχε το καλωσόρισμα του αναβάτη δοκιμών της Red Bull KTM Factory Racing και θρύλο του MotoGP™ Dani Pedrosa, με το εμβληματικό #26 να επιστρέφει στο grid αυτό το Σαββατοκύριακο ως δοκιμαστής.

Στη συνέχεια, η πρώτη συνέντευξη Τύπου για τους αναβάτες ξεκίνησε, με τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να συνοδεύεται από τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) και τον νικητή του COTA Maverick Viñales (Aprilia Racing), γνωστοί και ως η τρέχουσα πρώτη τριάδα του Πρωταθλήματος. Μετά, ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) μαζί με τον Πρωταθλητή Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) έδωσαν τη δεύτερη συνέντευξη τύπου.

 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες και αποσπάσματα από την ημέρα έναρξης του GP της Ισπανίας!

JORGE MARTIN 

Πόσο σίγουρος είσαι για τη Χερέθ;

«Το Όστιν ήταν δύσκολο για μένα, παρόλο που μπόρεσα να σώσω το Σαββατοκύριακο μετά από ένα ατύχημα στις Κατατακτήριες. Έκανα ό,τι μπορούσα για να τερματίσω 4ος και νομίζω ότι πήραμε καλούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Σίγουρα, το Ισπανικό GP εδώ στη Χερέθ είναι πάντα ξεχωριστό, νομίζω ότι έχω μόνο ένα βάθρο στη Moto2™, και νομίζω ότι είναι ένας καλός στόχος να είμαι στο βάθρο εδώ και να προσπαθήσω να βελτιώσω τα αποτελέσματα από την περασμένη σεζόν. Ελπίζω να είμαι πιο γρήγορος και να ανέβω στο βάθρο και στους δύο Αγώνες».

ENEA BASTIANINI

Πόσο ικανοποιημένος είσαι από την έναρξη της σεζόν;

«Πιστεύω ότι μπορώ να είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου σε αυτούς τους τρεις πρώτους Αγώνες. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ καλά και έρχομαι σε αυτό το Σαββατοκύριακο με δύο συνεχόμενα βάθρα, τα οποία είναι καλά αποτελέσματα. Τώρα είμαστε στη Χερέθ, που είναι μια καλή πίστα, αλλά επίσης πολύ τεχνική, οπότε ας δούμε πώς θα είναι. Έχασα τον Αγώνα εδώ πέρυσι, αλλά είμαι έτοιμος, έχουμε μια πολύ καλή βάση που είναι πολύ σταθερή και νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εδώ, οπότε ας δούμε». 

MAVERICK VIÑALES

Νιώθεις ότι έχεις ένα πακέτο που θα σου επιτρέψει να αγωνιστείς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Το να επαναλάβουμε τα ίδια αποτελέσματα στη Χερέθ είναι κάτι που ονειρευόμασταν καθώς θα ήταν καταπληκτικό. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και έξυπνοι. Προφανώς, δεν θα είναι κάθε Σαββατοκύριακο σαν το Όστιν, αλλά ο σημαντικός στόχος είναι να πολεμάμε στο μπροστινό μέρος κάθε μέρα, όχι μόνο σε κάθε Αγώνα. Θέλουμε να προσπαθούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες επιδόσεις που μπορούμε με τη μοτοσυκλέτα μας, ειδικά στη Χερέθ, όπου είναι μια πίστα που οι Ισπανοί αναβάτες γνωρίζουν πολύ καλά και όλα τα εργοστάσια δοκιμάζουν τις μοτοσυκλέτες τους πολύ, επομένως είναι μια καλή πρόκληση για εμάς να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε μπροστά. Δεν νομίζω ότι έχω δει αρνητικά σημεία σε αυτή την πίστα για τη μοτοσυκλέτα μας, επομένως πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και ήρεμοι για να μπορέσουμε να είμαστε στο επίπεδο που φτάσαμε στο Portimao και στο Austin. Μετά από αυτόν τον Αγώνα, υπάρχει ένα τεστ που είναι σημαντικό, οπότε θα είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για όλους μας να προσπαθήσουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και αν είναι νίκη, θα είμαι χαρούμενος».

PEDRO ACOSTA

Πόσο ανυπομονείτε να αγωνιστείτε στη Χερέθ;

«Θα είναι ωραίο να αγωνιστούμε για πρώτη φορά στη Χερέθ με όλους τους οπαδούς, καθώς είναι ο μεγαλύτερος Αγώνας για εμάς αυτή τη σεζόν, και είναι αλήθεια ότι πέρυσι, ο Brad και ο Jack ήταν γρήγοροι, όπως και ο Dani. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές νιώθεις πιο δυνατός τις στιγμές που η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά, και είναι αλήθεια ότι ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς στην Αμερική, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα οδηγήσω εδώ. Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι έχουμε έναν ακόμη αναβάτη: τον Dani Pedrosa, ο οποίος θα είναι περισσότερο αντίπαλος παρά δοκιμαστής, αλλά θα είναι πολύ ωραίο να οδηγώ μαζί του».

 

Πόσο θέλετε να προσθέσετε το όνομά σας στα βιβλία ιστορίας της Χερέθ;

«Και πάλι, πρέπει να ξεκινήσω την Παρασκευή με τις ΕΔ1 γιατί οι Παρασκευές είναι δύσκολες για μένα να καταλάβω τα ελαστικά, τη μοτοσυκλέτα και την πίστα. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να παραμείνουμε ήρεμοι στις δύσκολες στιγμές. Ξέρουμε ότι θα έρθει το καλό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να κρατάμε τα πόδια μας στο έδαφος και να μην σκεφτόμαστε τίποτα».

PECCO BAGNAIA

Πόσο σίγουροι είστε ότι τα προβλήματά σας μπορούν να λυθούν αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Πρώτα από όλα, είμαι πάντα χαρούμενος που αγωνίζομαι εδώ. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου Σαββατοκύριακα όσον αφορά τον κόσμο και τον καιρό. Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα που μας επιβραδύνουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι μετά τον όγκο των δεδομένων και των γύρων που κάναμε στο Όστιν, μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά».

 

Είναι αυτή μία καλή πίστα για εσάς;

«Είναι μια από τις πρώτες πίστες που έτρεξα στην Ισπανία. Ήταν πάντα μια από τις πίστες των ονείρων μου που ήθελα να δω όταν ήμουν νέος. Μου αρέσει που έχει μεγάλα τμήματα φρεναρίσματος και γρήγορες στροφές, επομένως είναι μια από τις αγαπημένες πίστες μου».

ICYMI: Οι Marc και Alex Marquez επισκέπτονται τη Real Betis

Πριν ξεκινήσει η δράση στην πίστα, οι Marc Marquez και Alex Marquez της Gresini Racing MotoGP™ κατευθύνθηκαν προς τη Σεβίλλη για να επισκεφθούν τη Real Betis. Το ντέρμπι στη Σεβίλλη λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο και οι αναβάτες με τα νούμερα #93 και #73 ενθάρυναν τους φίλους τους Joaquin και Marc Bartra πριν από την εκδήλωση. Και έλαβαν καλή αύρα σε αντάλλαγμα καθώς ετοιμάζονται για το πρώτο Grand Prix στην πίστα τους αυτή τη σεζόν!

Επόμενο άρθρο »

Μόλις 0.143 δευτ. χωρίζουν τους Bagnaia, Viñales και Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Οι νεοφερμένοι αναβάτες ξεκινούν τη 18η σεζόν με ανταγωνισμό και ρεκόρ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα