• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Jerez: Αγώνας 2
Κυρίαρχος ο Rea, έκανε το διπλό!
Νέα 22/10/2017 - 17:31

Ο Jonathan Rea δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τη νίκη και στο δεύτερο αγώνα της Jerez, κάνοντας εύκολα το διπλό στην Ισπανική πίστα.

 

Ο Ιρλανδός πήρε τη δεύτερη νίκη του επικρατώντας με ευκολία του διδύμου της εργοστασιακής Ducati: Marco Melandri και Chaz Davies.

 

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πάρει την πρώτη του νίκη στην Jerez το Σάββατο και την Κυριακή ξεκίνησε από την 9η θέση του grid.

 

Στο δεύτερο γύρο του αγώνα ο Ιρλανδός ήταν ήδη μπροστά και κατέβαζε συνεχώς χρόνους χτίζοντας μια διαφορά αδύνατον για τους άλλους να την καλύψουν.

 

Την ίδια ώρα οι αντίπαλοί του συναντούσαν δυσκολίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Marco Melandri που είχε και μια επαφή με τον Michael Van der Mark.

 

Μπροστά ο Rea πήρε την 14η φετινή του νίκη, ενώ παράλληλα με τους 25β που πήρε σήμερα, χάρισε και τον Τίτλο στους Κατασκευαστές στην Kawasaki.

 

Ο αγώνας πάντως δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς για δεύτερη φορά αυτό το Σ/Κ, ο αγώνας χρειάστηκε να διακοπεί εξαιτίας μιας σύγκρουσης του Davies με τον Laverty.

 

Ο Davies πρόλαβε να γυρίσει στα pits και ήταν στην επανεκκίνηση του αγώνα. Κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση, προτού τον φτάσει στο τέλος ο Melandri.

 

Ο Ιταλός κατάφερε στον προτελευταίο γύρο να νικήσει τον ομόσταυλό του και να πάρει αυτός τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Rea.

 

Πάντως ο Melandri έδειχνε ικανός να κάνει δύσκολο το έργο του Rea, έχοντας χάσει τη νίκη στον πρώτο αγώνα χτες, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του.

 

Σήμερα, πάντως, έχασε πάρα πολύ χρόνο στην αρχή μέχρι να περάσει τους αντιπάλους του κι έτσι δεν μπορούσε κάτι καλύτερο από την 2η θέση.

 

Πίσω από τους τρεις του βάθρου, ο Alex Lowes πήρε την τέταρτη θέση με την Yamaha του, μένοντας μπροστά από τον Tom Sykes.

 

Με τον Davies τρίτο και τον Sykes πέμπτο, οι δυο τους πλέον ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα λύσουν τις διαφορές τους στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

 

Ο Van der Mark ήταν στην 6η θέση, με τον Xavi Fores (Ducati) να κερδίζει τη μάχη για την 7η θέση αφήνοντας πίσω του τον Sylvain Guintoli και την Kawasaki του.

 

Τη δεκάδα των πρώτων συμπλήρωσαν οι Leandro Mercado με την Aprilia του και ο Jordi Torres πάνω στην ιδιωτική BMW του.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Σημαντική η νίκη;

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία MotoGP: Θρίαμβος Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα