• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Σημαντική η νίκη;
Όχι, πιο σημαντική η διαφορά των 33β!
Νέα 22/10/2017 - 18:06

Τη στιγμή που ο Andrea Dovizioso έκανε τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση με την Ducati, ο Marc Marquez «πετούσε» προς τη νίκη στο Phillip Island.

 

Έτσι ο Ισπανός άσος της Repsol Honda αύξησε τη διαφορά του από τον Ιταλό στους 33β και πλέον απομένουν μόνο δυο Γύροι για τη στέψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

«Είμαι περισσότερο χαρούμενος για το -33β παρά για τη νίκη», θα έλεγε με ειλικρίνεια μετά το τέλος του φανταστικού σημερινού αγώνα ο Marc.

 

Ο Ισπανός περίμενε στα πρώτα στάδια του αγώνα και λίγο πριν το τέλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο άνετα νοιώθει πάνω στη μοτοσυκλέτα του.

 

«Στην αρχή ήθελα να είμαι ήρεμος, να κρατήσω τον έλεγχο και να ζεστάνω τα ελαστικά, μιας και διάλεξα το μαλακό πίσω ενώ η ομάδα μου πρότεινε το μεσαίο».

 

«Όμως με αυτό δεν είχα καλή αίσθηση στο γύρο παρατήρησης και ήθελα να ριχτώ στη μάχη με τα ίδια όπλα που είχαν και οι αντίπαλοί μου».

 

«Ήδη από τον δεύτερο γύρο είχα επαφή με τον Zarco και τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να επιτεθώ γιατί θα έχανα πολλές θέσεις. Ήξερα βέβαια ότι το παραμικρό λάθος θα μου κόστιζε πολλούς βαθμούς».

 

Η στρατηγική του εμφανής από το ξεκίνημα και χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι δυο φορές γύριζε προς τα πίσω το κεφάλι του (!) για να ελέγξει τους αντιπάλους του.

«Ήθελα να έχω τον έλεγχο στην αρχή και να επιτεθώ στο τέλος. Γι’ αυτό και είπα στην ομάδα να μην μου δείχνουν τη θέση του Andrea. Μερικές φορές οι παραπάνω πληροφορίες περιπλέκουν τα πράγματα».

 

«Γύρισα το κεφάλι μου κανά δυο φορές στα μισά του αγώνα για να δω που ήταν ο Dovi και μόλις τον είδα πολύ μακριά, συνειδητοποίησα ότι ήταν ώρα να επιτεθώ».

 

Και το έκανε με δυνατό τρόπο, ώστε στην καρώ σημαία δεν είχε κανέναν αντίπαλο μαζί του.

 

«Το γεγονός ότι ο Dovi δεν ήταν στο γκρουπ, έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Έδωσα το 100% μόνο στους 5 τελευταίους γύρους και δούλεψε».

 

«Ρίσκαρα όμως... είχα σημάδια από ρόδες στη φόρμα και στη μοτοσυκλέτα. Όλοι ήταν πολύ επιθετικοί κι έτσι ήμουν κι εγώ... αν και ήταν επικίνδυνο ανά διαστήματα».

 

Όπως όταν είχε μια επαφή με τον Valentino Rossi.

 

«Ήμουν γρήγορος στη δεύτερη στροφή. Είχα περάσει πολλούς και νόμιζα ότι ήμουν μπροστά του, αλλά τον είδα μετά μπροστά μου! Πίστεψα ότι θα πέσω, αλλά έτσι είναι οι αγώνες».

 

«Σήμερα οι μάχες ήταν φυσιολογικές. Αν κατεβάσουμε τον πήχη θα γίνουμε σαν την Formula 1....».

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Dovi, ο Marquez δεν ήταν και πολύ έκπληκτος.

 

«Ήμουν πιο πολύ έκπληκτος όταν είδα ότι ήταν τόσο γρήγορος την Παρασκευή. Ήξερα ότι εδώ είναι μια πίστα που παραδοσιακά δυσκολευόμαστε και όταν ήμουν μπροστά του στο στεγνό, ή στο βρεγμένο, ήμουν πιο αισιόδοξος για τον αγώνα».

 

Θεωρητικά πάντως, μπορεί να έχουμε ακριβώς την αντίθετη εικόνα στον επόμενο Γύρο, το Σ/Κ που μας έρχεται στην Sepang.

 

«Τώρα θα πανηγυρίσω τη νίκη και από αύριο θα σκεφτούμε την Μαλαισία. Ήταν σημαντικό που ήμασταν μπροστά από τον Dovi, διότι συνήθως εδώ έχουμε προβλήματα ενώ η Yamaha και η Ducati είναι γρήγορες».

 

«Η αλήθεια πάντως είναι ότι η μοτοσυκλέτα μας έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το χειμώνα».

 

Μετά την πολύ σημαντική του νίκη, ο Marc Marquez μπορεί να αλλάξει στρατηγική στους δυο τελευταίους αγώνες.

 

«Τώρα ήρθε η ώρα για ηρεμία. Δεν μ’ αρέσει ότι έχω 24 πτώσεις φέτος. Πρέπει ν’ αγωνίζομαι με την ίδια ένταση, αλλά περιορίζοντας τα λάθη».

 

«Πρέπει να ελέγξω τον εαυτό μου. Αν μπορέσω να πάρω τον Τίτλο στην Sepang, τότε οκ. Ειδάλλως υπάρχει πάντα και η Valencia».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Βγήκαν οι περιορισμοί της GP17

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Jerez: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα