• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία MotoGP: Θρίαμβος Marquez!
Απίστευτες προσπεράσεις/επαφές Rossi-Vinales-Zarco!
Νέα 22/10/2017 - 10:43

Τρομερός ο σημερινός αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, με επικές μάχες, δυνατά προσπεράσματα και απίστευτες επαφές.

 

Το θέαμα που προσέφεραν οι οδηγοί της κατηγορίας ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, σε μια πίστα που ανέκαθεν μας προσφέρει εκπληκτικούς αγώνες.

 

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ιδιαίτερα χαρούμενο τον Marc Marquez, ο οποίος πήρε μια φανταστική νίκη στο Phillip Island.

 

Σε συνδυασμό με τη χειρότερη εμφάνιση του Dovizioso σε φετινό αγώνα, ο Ιταλός ήταν μόλις 13ος, ο Marc έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τον Τίτλο.

 

Ο Dovi έκανε ένα μεγάλο λάθος στην αρχή του αγώνα, όταν και άνοιξε τη γραμμή του, για να χάσει πάρα πολύ έδαφος και να πέσει στην 20η θέση. Τα πάντα χάθηκαν εκεί για τον Ιταλό.

 

Έτσι η μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία αυξήθηκε στους 33 βαθμούς, ενώ απομένουν μόλις δυο Γύροι πριν το τέλος της χρονιάς.

 

Ο Marquez ήλεγξε τον αγώνα στην αρχή και ήταν χαρακτηριστικό ότι δυο φορές (τουλάχιστον) η κάμερα τον έπιασε να γυρνάει το κεφάλι του πίσω και να βλέπει τις θέσεις των αντιπάλων του.

Όπως παραδέχτηκε στις δηλώσεις του, απλά ήταν υπομονετικός και στο τέλος έκανε την επίθεσή του για να πάρει αυτή την πολύτιμη έκτη φετινή του νίκη.

 

Η ροή του αγώνα ήταν φοβερή και έκοβε την ανάσα! Το MotoGP στα καλύτερά του, με κορυφαίους οδηγούς να μην παραχωρούν σπιθαμή εδάφους στον αντίπαλό τους.

 

Πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, άλλαζαν συνεχώς θέσεις και δεν έλειψαν οι επαφές ανάμεσα σε Marquez, Rossi και Zarco. Και οι τρεις είχαν τα σημάδια από τις μεταξύ τους μάχες πάνω στις φόρμες τους!

 

Στο τέλος ο Valentino Rossi - που έκανε μια τρομερή εμφάνιση στο σημερινό αγώνα - κατάφερε να κερδίσει τον απίστευτο Johann Zarco!

 

Ο Rossi επέστρεψε στο βάθρο μετά την τρίτη του θέση στο Silverstone κάνοντας εξαιρετικό αγώνα στο στεγνό, όπου η Μ1 μπόρεσε να ξεδιπλώσει τις αρετές της.

 

Από την άλλη ο Zarco ήταν, για μια ακόμη φορά φέτος, η αποκάλυψη του αγώνα! Οδήγησε υπέροχα τη μοτοσυκλέτα του, κράτησε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά του μέχρι τέλους και διεκδίκησε το βάθρο.

 

Το έχασε για μόλις 16χιλ την ώρα που οι τρεις αυτοί οδηγοί (Rossi/Vinales/Zarco) έδιναν λυσσαλέες μάχες και τερμάτισαν με μεταξύ τους διαφορά στα 43χιλ!!

Ο Maverick Vinales έκανε επίσης καλό αγώνα, αλλά στο τέλος ήταν απογοητευμένος μιας και οι 16β που πήρε σήμερα, τον αφήνουν ουσιαστικά εκτός μάχης, στο -50β από τον Marquez.

 

Δυο δευτερόλεπτα πίσω από τον Zarco τερμάτισε ο περσινός νικητής του αγώνα στην Αυστραλία, ο Cal Crutchlow, με τον Andrea Iannone ν’ ακολουθεί.

 

Ο Ιταλός της Suzuki έκανε ένα δεύτερο συνεχόμενο πολύ καλό αγώνα στη μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας τη δεύτερη καλύτερή του θέση φέτος, μετά την 4η στο Motegi.

 

Ο Iannone πάντως έχασε έδαφος στο τέλος και δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στους πρώτους. Το ίδιο ισχύει και για τον καταπληκτικό Jack Miller.

 

21 ημέρες μετά το σπάσιμο του δεξιού του ποδιού, ο Αυστραλός επέστρεψε για τον εντός έδρας αγώνα του και πήρε μια υπέροχη 7η θέση μπροστά από τον Alex Rins.

 

Στη δεκάδα των πρώτων, επιβεβαιώνοντας και πάλι την ανοδική τους πορεία, ήταν οι δυο KTM, με τον Pol Espargaro να κερδίζει για μόλις 11χιλ τον Bradley Smith!

 

Πέρα από τον απογοητευτικό Andrea Dovizioso - και όλες τις Ducati γενικά, μιας και ο Redding ήταν ο καλύτερος στην 11η θέση - αποκαρδιωτική ήταν η εμφάνιση και των Pedrosa-Lorenzo.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Jerez: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα