• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Moto2: Αγώνας
Ιστορική 1η νίκη για Oliveira, το 1-2 η KTM!
Νέα 22/10/2017 - 07:47

Κυριάρχησε στο σημερινό αγώνα της Moto2 ο Miguel Oliveira, ο οποίος και πήρε πανάξια την πρώτη του νίκη στη μεσαία κατηγορία.

 

Ο Πορτογάλος ήταν δυνατός από το ξεκίνημα του αγώνα και μέχρι το τέλος έκανε μια διαφορά έξι δευτερολέπτων από τον ανταγωνισμό.

 

Τότε όμως άρχισε να βρέχει και ο Oliveira έκοψε το ρυθμό του ώστε να αποφύγει κάποιο λάθος που θα του στερούσε αυτή την πρώτη του νίκη.

 

Τελικά δεν το έκανε και ήταν αυτός που πανηγύρισε από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου κι έγινε ο μόνος Πορτογάλος στην ιστορία που κερδίζει αγώνα στη μεσαία κατηγορία.

 

Με τη νίκη του αυτή, ο Oliveira ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον Alex Marquez.

 

Η χαρά στο γκαράζ της ΚΤΜ ήταν μεγάλη, καθώς και ο δεύτερος αναβάτης τους έκανε εξαιρετικό αγώνα.

 

Ο Brad Binder ήταν ταχύτατος στα τελευταία στάδια του αγώνα και ειδικά στον προτελευταίο γύρο, όταν και έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

 

Έτσι ο Ν. Αφρικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 πέρυσι, πήρε το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία, στην οποία φέτος κάνει ντεμπούτο.

 

Μαζί τους στο βάθρο και ο Franco Morbidelli. Ο Ιταλός έκανε προσεχτικό αγώνα στο τέλος κι εξασφάλισε τους πολύ σημαντικούς 16β της τρίτης θέσης.

 

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα είδε τον Takaaki Nakagami να πέφτει από την 2η θέση και δεν θέλησε να ρισκάρει παραπάνω.

 

Ο Nakagami ήταν πιο γρήγορος τόσο από τον Binder, όσο και από τον Morbidelli, αλλά το λάθος του στο τέλος τον έστειλε απογοητευμένο στο γκαράζ της ομάδας του.

 

Για τον Morbidelli αυτό το 10ο φετινό του βάθρο ήταν πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά μετά την 10η θέση του Tom Luthi στον αγώνα.

 

Ο Ελβετός δεν είχε καλό ρυθμό και ήταν επόμενο να μείνει πίσω και για τρίτο συνεχόμενο αγώνα δεν είναι στο βάθρο των νικητών.

 

Έτσι έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για τον Τίτλο, μένοντας 29 βαθμούς πίσω από τον Morbidelli.

 

Τον καλύτερό του αγώνα στην κατηγορία έκανε ο Jesko Raffin και ανέβηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον Xavi Vierge.

 

Ο Vierge πίεσε και ήταν στη διεκδίκηση του βάθρου λίγο πριν το τέλος, όμως στους τελευταίους 4-5 γύρους δεν είχε ρυθμό ν’ ακολουθήσει τους μπροστά.

 

Ο Alex Marquez βρέθηκε έως και την 11η θέση, όμως στο τέλος κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση, μπροστά από τον Simone Corsi.

 

Στη δεκάδα των πρώτων ήταν τόσο ο Dominique Aegerter, όσο και ο Sandro Cortese, που ήταν πιο γρήγοροι στο τέλος από τον Luthi.

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία MotoGP: Θρίαμβος Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα