• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
AOYAMA: Η φετινή αποκάλυψη στα 250cc.
Ο Ιάπωνας αποτελεί την έκπληξη του φετινού Πρωταθλήματος.
Νέα 15/09/2009 - 09:51

Η μεγάλη αποκάλυψη του φετινού Πρωταθλήματος στα 250cc είναι αναμφίβολα η απόδοση του Hiroshi Aoyama. Ο Ιάπωνας έδειξε σταθερότητα αλλά και εξυπνάδα στην οδήγησή του, παίρνοντας τρεις εντυπωσιακές νίκες στην Jerez, στο Assen και στο Donington. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματά του, τον τοποθετούν στην κορυφή της κατάταξης για τη Mεσαία Kατηγορία.

 

Ο 27χρονος Ιάπωνας έχασε το πλασάρισμα στην πεντάδα μόνο δύο φορές, ενώ ανέβηκε στο βάθρο έξι φορές φέτος, και αυτή τη στιγμή έχει ένα προβάδισμα 13 βαθμών έναντι του Álvaro Bautista, στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου. Την επόμενη χρονιά η κατηγορία θα αλλάξει ριζικά, καθώς τα δίχρονα θα αντικατασταθούν από τετράχρονα 600cc, με την Honda να προμηθεύει τους κινητήρες σε όλες τις ομάδες. Πάντως, η φετινή πορεία του Aoyama τον έχει φέρει σε καλό σημείο, για να διαπραγματευτεί ενδεχόμενη μετακίνηση του στη Μεγάλη Κατηγορία.

 

Στα ΜοtoGP θα ανέβει σίγουρα ο Alvaro Bautista, που αφήνει την Mapfre Aspar για να αγωνιστεί με την ομάδα της Suzuki. O ταλαντούχος και δημοφιλής Ισπανός κάνει μια καλή πορεία στο φετινό Πρωτάθλημα, έχοντας νικήσει στην Ιαπωνία και στην Catalunya, και είναι από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

 

Η σεζόν για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2008, Marco Simoncelli χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αστάθεια. Ο Ιταλός τραυματίστηκε σε δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν, και δεν κατόρθωσε να ξεκινήσει στον πρώτο αγώνα , του Qatar. Επίσης, μέτριες ήταν οι επιδόσεις του και στο Motegi. Παρόλα αυτά, ο αναβάτης της Metis Gilera κατόρθωσε να βρει το ρυθμό του, παίρνοντας τέσσερις νίκες, τις τρεις στους πέντε τελευταίους αγώνες. Δυστυχώς, οι πτώσεις του στην Barcelona και στο Misano, έχουν δημιουργήσει μια διαφορά 40 βαθμών από τον πρωτοπόρο Aoyama. Ο Ιταλός πάντως έχει εξασφαλίσει μια θέση στα MotoGP, για την επόμενη χρονιά, στην ομάδα San Carlo Honda Gresini.

 

Στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος είναι ένας ακόμα αναβάτης που φημολογείται ότι θα μετακομίσει στα MotoGP, ο Héctor Barberá. O Ισπανός νίκησε τον πρώτο αγώνα στο Qatar και τον τελευταίο στο Misano, αλλά τα αποτελέσματά του χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές από αστάθεια.

 

Ο Mattia Pasini είχε μια φορτωμένη χρονιά, καθώς παράλληλα με την πορεία του στα 250cc, δοκίμασε και μια Ducati MotoGP στην Τσεχία. Ο Ιταλός ακόμα δεν έχει ανακοινώσει τα μελλοντικά του σχέδια. Η έλλειψη σταθερότητας που τον χαρακτηρίζει πάντως, κρύφτηκε πίσω από μια εντυπωσιακή νίκη στο Mugello, και δύο δεύτερες θέσεις σε Brno και Misano, όπου και στους δύο αυτούς αγώνες, έχασε τη νίκη για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

 

Ο συμπατριώτης του Pasini, Raffaele de Rosa (Scot Racing) κάνει καλή πορεία στην πρώτη του χρονιά στα 250cc. Ο Héctor Faubel βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ανέβει μια φορά στο βάθρο φέτος.

 

Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τους Alex Debon και Thomas Luthi, που συγκρούστηκαν στο Le Mans, και τον Roberto Locatelli που έχει ακόμα κίνητρο να προσπαθεί, σχεδόν μια δεκαετία μετά τον τίτλο του στα 125cc.

Επόμενο άρθρο »

SUPPO: Συνοψίζει τη σεζόν μέχρι τώρα.

« Προηγούμενο άρθρο

SIMON: "Κλειδώνει" τον τίτλο στα 125cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα