• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SIMON: "Κλειδώνει" τον τίτλο στα 125cc.
Ο Ισπανός ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.
Νέα 15/09/2009 - 09:10

Η απόφαση του Julián Simón να επιστρέψει στα 125cc μετά από δύο χρονιές στα 250cc τον δικαίωσε απόλυτα. Ο Ισπανός με τέσσερις νίκες φέτος προηγείται με 57.5 βαθμούς από το δεύτερο του Πρωταθλήματος, και έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

 

Ο Simón πήγε στην πολύ καλά οργανωμένη ομάδα της Bancaja Aspar και εξ αρχής έδειξε τις δυνατότητές του. Με εννιά βάθρα σε δώδεκα αγώνες, οι επιδόσεις του Ισπανού του εξασφάλισαν σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών. Ο Simón θα μπορούσε να κλείσει θεωρητικά την υπόθεση τίτλου στον επόμενο αγώνα του Estoril, με τρεις αγώνες να απομένουν. Παρόλα αυτά η άνοδος της απόδοσης των Nico Terol (Jack & Jones Team) και Bradley Smith (Bancaja Aspar), σημαίνει ότι ο Simon θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος για λίγο ακόμα, ώστε να εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα στα 125cc.

 

Ο Terol ξεκίνησε άσχημα φέτος, όμως στην πορεία του Πρωταθλήματος βελτιώθηκε σημαντικά, με αρχή μια δεύτερη θέση στο Mugello. Από τότε έχει πετύχει τρία ακόμα βάθρα, μια νίκη στο Brno και οχτώ συνεχόμενα πλασαρίσματα στην πεντάδα. Τα παραπάνω αποτελέσματα τον έφεραν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς μπροστά από τον Smith.

 

Παράλληλα, ο team mate του Simón και του Smith, Sergio Gadea είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας πάρει μια νίκη στο Assen, μια δεύτερη θέση στην Jerez και μια τρίτη στο Le Mans. Δυστυχώς, δύο πτώσεις στο Donington και στην Indianapolis, δεν του επέτρεψαν να ανέβει ψηλότερα στην κατάταξη.

 

Ο Andrea Iannone, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ξεκίνησε περίφημα τη χρονιά, με τρεις νίκες στο Qatar, στο Motegi και στην Βαρκελώνη. Όμως, τα υπόλοιπα αποτελέσματά του χαρακτηρίζονται από έλλειψη σταθερότητας, με αποκορύφωμα τη σύγκρουσή του με τον Pol Espargaró, στον τελευταίο αγώνα, στο Misano. Ο Iannone υποχρεώθηκε να πληρώσει $5,000 χρηματικό πρόστιμο, και να ζητήσει συγγνώμη για το ατύχημα, την αμέσως επόμενη μέρα.

 

Ο Espargaró βρίσκεται στην έκτη θέση του Πρωταθλήματος, έχοντας πετύχει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Indy, ενώ και στο Misano φαινόταν ότι θα έπαιρνε την καρώ σημαία, πριν εμβολιστεί από τον Iannone.

 

Οι νεαροί Marc Marquez και Jonas Folger μάζεψαν σημαντική εμπειρία από τη φετινή συμμετοχή τους στο θεσμό, έχοντας πλασαριστεί συχνά στη δεκάδα, βρισκόμενοι τελικά στην έβδομη και τη δέκατη θέση αντίστοιχα. Οι Γερμανοί Sandro Cortese και Stefan Bradl ολοκληρώνουν τη δεκάδα, βρισκόμενοι όγδοος και ένατος αντίστοιχα.

Επόμενο άρθρο »

AOYAMA: Η φετινή αποκάλυψη στα 250cc.

« Προηγούμενο άρθρο

BRIDGESTONE: Ικανοποίηση από τη βελτίωση των ταχύτερων χρόνων.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα