• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Termas MotoGP: Αγώνας
Vinales προ Rossi, καταστροφή για Marquez!
Νέα 10/04/2017 - 00:14

Ο Maverick Vinales κέρδισε τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του με την ομάδα της Movistar Yamaha, συνεχίζοντας την αήττητη παρουσία του στο Πρωτάθλημα.

 

Ο Vinales έγινε ο πρώτος αναβάτης της Yamaha, από το 1990 και τον Wayne Rainey, που κερδίζει τους δυο πρώτους γύρους μια σεζόν.

 

Έτσι ο Ισπανός παίρνει τους μέγιστους διαθέσιμους βαθμούς μετά το Qatar και την Termas, για να εδραιώσει τη θέση του στη βαθμολογία.

 

Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν ο Marc Marquez αυτός που ξέφυγε μπροστά από την pole position, κάνοντας γρήγορα μια διαφορά από τους πίσω του.

 

Ο Ισπανός αύξανε τη διαφορά του από τους διώκτες του, όταν ήρθε η καταστροφή στη δεύτερη στροφή της πίστας και είχε την πρώτη του πτώση για το ’17.

 

Στο ίδιο σημείο, αργότερα στον αγώνα, έπεσε και ο Dani Pedrosa για να ολοκληρωθεί ένα καταστροφικό Σ/Κ για την Repsol.

 

Λίγο πριν πέσει ο Marquez, ο Vinales είχε περάσει τον Crutchlow και επομένως ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα μετά το λάθος του συμπατριώτη του.

Ο νεαρός άσος της Movistar Yamaha κρατούσε την πρώτη θέση, με τον Valentino Rossi να μένει πίσω από τον Crutchlow για αρκετούς γύρους.

 

Εφτά γύρους πριν το τέλος ο Vale έκανε την κίνησή του και πέρασε τον Cal για να πάρει λίγο αργότερα το 2ο συνεχόμενο βάθρο του, στο 350ο GP της καριέρας του!

 

Ο Pedrosa ήταν στην τέταρτη θέση όταν έπεσε, πίσω από τον Crutchlow που έκανε καλό αγώνα και πρόσθεσε άλλο ένα βάθρο στο ενεργητικό του.

Τα δράματα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Aleix Espargaro έχασε το μπροστινό του και άθελά του έπεσε πάνω στον Dovizioso που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πέφτει χωρίς να φταίει στην Αργεντινή.

 

Νωρίτερα, στην αρχή του αγώνα, ο Jorge Lorenzo ακουμπούσε στην ουρά της μοτοσυκλέτας του Iannone και είχε μια πτώση, συνεχίζοντας το εφιαλτικό του ξεκίνημα στο 2017 με τη νέα του ομάδα.

 

Έναν τρομερό αγώνα έκανε ο Alvaro Bautista, ο οποίος ήταν εντυπωσιακά γρήγορος και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα εκεί που θεωρητικά η GP16 του χωλαίνει.

Ο Ισπανός πήρε μια καταπληκτική 4η θέση μπροστά από τον Johann Zarco που παρά το ότι είναι δυνατός στο δεύτερο μισό του αγώνα, η απόδοσή του έπεσε πολύ στους τελευταίους γύρους.

 

Πολύ καλός και ο Jonas Folger που πήρε θέση στην εξάδα, μπροστά από τον Danilo Petrucci που ήταν και η μόνη GP17 που τερμάτισε τον αγώνα.

 

Στη δεκάδα και ο Scott Redding με τον Jack Miller, ενώ ο Karel Abraham - που ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση του grid - ολοκλήρωσε δέκατος.

 

Τελευταίος τερμάτισε ο Andrea Iannone, ο οποίος έκανε άκυρη εκκίνηση και αναγκάστηκε να εκτίσει ποινή ride through που του στοίχισε 20 περίπου δευτερόλεπτα.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πόσο απέχω από μια νίκη;

« Προηγούμενο άρθρο

Termas Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα