• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΗONDA: Παγώνει το «project» LORENZO...
Υπερβολικές και παράλογες θεωρούν οι άνθρωποι του HRC τις απαιτήσεις του Iσπανού αναβάτη...
Νέα 02/08/2009 - 12:00
Τα τελευταία νέα που έρχονται από την Ισπανία θέλουν την Honda να κάνει πίσω στην προσπάθεια απόκτησης του Jorge Lorenzo.

Αυτή η αλλαγή πλεύσης έγινε μετά την συνάντηση που είχαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του HRC με τους εκπροσώπους του Ισπανού αναβάτη μετά το γερμανικό GP.

Εκεί λοιπόν η πλευρά του Lorenzo παρέθεσε στους Ιάπωνες τις απαιτήσεις που έχει ο νεαρός αναβάτης προκειμένου να αφήσει τη Yamaha για χάρη της Honda.

Οι άνθρωποι του HRC άκουσαν προσεκτικά αυτά που ζήτησαν οι εκπρόσωποι του πιτσιρικά, αλλά δεν έκρυψαν την έκπληξή τους θεωρώντας πως οι απαιτήσεις του Ισπανού τόσο σε οικονομικό όσο και τεχνικό επίπεδο είναι υπερβολικές και παράλογες.

Το τι ακριβώς ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Lorenzo σε ό,τι αφορά στο οικονομικό κομμάτι δεν ξέρουμε, γνωρίζουμε όμως ότι η Honda του δίνει γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για να τον δελεάσει, ποσό σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που του προσφέρει η Yamaha για να τον κρατήσει στο δυναμικό της (γύρω στα 4 εκατομμύρια).

Λέγεται πάντως πως οι άνθρωποι της Honda δυσανασχέτησαν ακούγοντας τις οικονομικές απαιτήσεις του Ισπανού θεωρώντας τες παράλογες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το τεχνικό κομμάτι, ο Lorenzo θέλει να έχει τον πρώτο λόγο (όπως δηλαδή συμβαίνει με τον Rossi και τη Yamaha), μόνο που οι άνθρωποι της Honda δεν είναι διατεθειμένοι να του παραχωρήσουν ένα τέτοιο «προνόμιο» αφού θεωρούν πως είναι τεράστιο ρίσκο να εμπιστευτούν έναν αναβάτη που ακόμα δεν έχει αποδείξει την ικανότητά του στο να εξελίσσει μια μοτοσυκλέτα.

Μετά τη συνάντηση πάντως οι άνθρωποι του HRC μαζί με τον δραστήριο αντιπρόεδρο Shuhei Nakamoto ταξίδεψαν πριν το βρετανικό GP στην Ισπανία όπου συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της Repsol (ο βασικός σπόνσορας της ομάδας που πιέζει για την απόκτηση του Lorenzo) στους οποίους εξήγησαν αναλυτικά τις απαιτήσεις του «Por Fuera». Η ισπανική εταιρία θα τις μελετήσει προσεκτικά και στη συνέχεια θα καταθέσει την απόφασή της η οποία θα έχει βαρύνουσα σημασία στο αν τελικά η Honda θα προχωρήσει το «project»Lorenzo ή θα σταματήσει τις προσπάθειές της.

Πάντως ο Ισπανικός Τύπος θεωρεί πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι ο Lorenzo να παραμείνει στη Yamaha...

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Φουντώνει ο ανταγωνισμός για το βραβείο της BMW M

« Προηγούμενο άρθρο

ΒΑUTISTA: Πού θα συνεχίσει την καριέρα του;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα