• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ήταν μεγάλη...
Η απογοήτευση μετά την Valencia
Νέα 21/01/2016 - 11:01

Το πόσο έντονη ήταν η απογοήτευση του Valentino Rossi μετά το χαμένο περσινό Τίτλο, γίνεται φανερό από το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσει δυο εβδομάδες μόνος του στο σπίτι, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

 

«Η πρώτη περίοδος μετά την Valencia ήταν το πιο δύσκολο πράγμα», σχολίασε ο Vale στην παρουσίαση της Yamaha στην Βαρκελώνη την Δευτέρα.

 

«Οι δυο πρώτες εβδομάδες στο σπίτι ήταν πολύ δύσκολες. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Αλλά δεν έκανα τίποτα και περίμενα να περάσει αυτό το συναίσθημα».

 

«Σημαντική ήταν η παρουσία μου στο Rally της Monza γιατί μετά τις δυο αυτές εβδομάδες έπρεπε να προετοιμαστώ και αυτό ήταν που χρειαζόμουν. Να οδηγήσω και να το διασκεδάζω».

 

«Ειλικρινά εκείνο το Σ/Κ στην Monza ήταν που έφυγε η απογοήτευση και άρχισα να σκέφτομαι το μέλλον».

 

Λίγο νωρίτερα από τις παραπάνω δηλώσεις του, ο Vale τόνιζε ότι θα έπρεπε να κάνει τεράστια προσπάθεια για να παραμείνει στο επίπεδο των δυο τελευταίων ετών.

 

«Πέρα από τη συνηθισμένη προπόνηση, προσπαθούμε να κάνουμε το κάτι διαφορετικό με τη μοτοσυκλέτα, να βελτιώσουμε τον έλεγχο, να ελέγχουμε τα γλιστρήματα».

 

«Πάντα προσπαθούμε και κοιτάζουμε να βελτιώσουμε τις μικρές λεπτομέρειες γιατί όλα τα άλλα είναι τα ίδια».

 

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τη μοτοσυκλέτα είναι πολύ γενικό. Το οδηγικό στυλ με τα Michelin θα είναι διαφορετικό και δύσκολα μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».


«Η καλύτερη προπόνηση θα είναι πάνω στην M1 με τα ελαστικά της Michelin, διότι είναι δύσκολο να προσομοιάσεις τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με άλλη μοτοσυκλέτα».

 

Στη συνέχεια μίλησε για τη φετινή σεζόν και υπογράμμισε ότι παρά τις αλλαγές με την ενιαία ECU και τα νέα ελαστικά, περιμένει ότι οι ίδιοι θα είναι οι αντίπαλοί του στη μάχη για τον Τίτλο.

 

Ωστόσο πιστεύει ότι και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Ducati ή Suzuki, θα πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τα δυο κυρίαρχα εργοστάσια.

 

«Πρώτα απ’ όλα να πω ότι οι πιο δύσκολοι αναβάτες για να νικήσεις θα είναι και πάλι οι Lorenzo, Marquez και Pedrosa».

 

«Πιστεύω όμως ότι με τους νέους κανονισμούς και κάποιοι δορυφορικοί και κάποια εργοστάσια, όπως η Suzuki, θα μειώσουν τη διαφορά».

 

«Ίσως η μάχη να μην είναι μόνο ανάμεσα σ’ εμάς τους τέσσερεις. Ίσως να εμπλακούν περισσότεροι αναβάτες».

 

Τέλος, όταν τον ρώτησαν γιατί απέσυρε μετά τα Χριστούγεννα την προσφυγή του στο CAS, ο Vale απάντησε το προφανές, ότι αυτό που ήθελε ήταν να μην ξεκινήσει τελευταίος στην Valencia.

 

Από τη στιγμή που το Διαιτητικό Δικαστήριο του αρνήθηκε κάτι τέτοιο, δεν είχε σημασία και για τον Rossi να συνεχίσει με την προσφυγή.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Αυτό μου δίνει δύναμη!

« Προηγούμενο άρθρο

Τα χρώματα της Octo Pramac Yakhnich

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα