• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Αυτό μου δίνει δύναμη!
Τι δίνει κίνητρο στον Ισπανό για το 2016;
Νέα 21/01/2016 - 12:01

Ο φετινός στόχος για τον Jorge Lorenzo είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από το να προσθέσει ακόμα έναν Παγκόσμιο Τίτλο - τον έκτο - στο ενεργητικό του.

 

Άμα τη εμφανίσει του Marc Marquez στη μεγάλη κατηγορία το 2013 και μετά τους Τίτλους που πήρε τα δυο πρώτα χρόνια, πολλοί φοβήθηκαν ότι θα είχαμε μια περίοδο κυριαρχίας ανάλογη με την εποχή του Doohan.

 

Ωστόσο από τη μια το άλμα εξέλιξης της Μ1 και από την άλλη τα προβλήματα του Marquez με τον επιθετικό χαρακτήρα του κινητήρα της RC213V, έδωσαν και πάλι στον Lorenzo τον τίτλο του κορυφαίου Ισπανού αναβάτη.

 

Έναν Τίτλο που κατείχε άλλωστε από το 2009 μέχρι και το 2012.

 

Αυτό ακριβώς είναι που δίνει κίνητρο στον Lorenzo για να υπερασπιστεί με επιτυχία τον Τίτλο του, όπως δήλωσε ο ίδιος και όχι το ότι νίκησε τον Valentino Rossi.

 

«Το 2010 ήμουν ο μόνος που κέρδισα τις Honda. Το 2012 κέρδισα τον Casey Stoner και το 2015 τον Marquez. Τα πετύχαμε αυτά μέσα σ’ έξι χρόνια και δεν ήταν εύκολο».

 

«Ειδικά όταν ο Marc ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία κι έδειχνε ικανός να κερδίζει για τα επόμενα 5-6 χρόνια. Αλλά τον νικήσαμε».

 

«Αυτό μου δίνει κίνητρο, με κάνει υπερήφανο και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι».

 

Ένα λιθαράκι στην περσινή επιτυχία του Lorenzo ήταν το γεγονός ότι - σε αντίθεση με το 2014 - ήταν κατά πολύ καλύτερα προετοιμασμένος από φυσικής κατάστασης για το Πρωτάθλημα.

 

Μπορεί οι υποχρεώσεις του με το τέλος της περσινής σεζόν να ήταν πολλές, λογικό ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά ο Jorge ξέρει καλά ότι δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.

 

«Το 2014 ήταν ένας συνδυασμός προβλημάτων, δεν ήμουν μόνο εγώ που είχα προβλήματα φυσικής κατάστασης.. Ήταν και η μοτοσυκλέτα που δεν ήταν στα καλύτερά της».

 

«Είχα αλλάξει και τον γυμναστή μου και ήταν πιο δύσκολο να παραμείνω συγκεντρωμένος για τον πρώτο αγώνα».

 

«Πάντως δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος. Πήρα το μάθημά μου. Μπορεί να καθυστερήσαμε αλλά έχουμε χρόνο. Έχω το σωστό γυμναστή και ξέρω τι πρέπει να γίνει για να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Qatar».

 

Με το ιδιαίτερο «βουτυρένιο» του στυλ, ο Lorenzo έχει ένα τόσο ομαλό τρόπο οδήγησης, που πολλές φορές νομίζεις ότι δεν προσπαθεί καν μέσα στην πίστα!

 

Με τις αλλαγές του 2016, ο ίδιος πιστεύει ότι θα ευνοηθούν οι περισσότερο «ευαίσθητοι», οι πιο τεχνικοί αναβάτες που δεν χρησιμοποιούν πολύ τα ηλεκτρονικά.

 

Γιατί; «Επειδή το ποσοστό που θα κρατάει κανείς τέρμα ανοιχτό το γκάζι θα είναι μικρότερο. Θα πρέπει να παίζεις περισσότερο με το γκάζι και οι πιο ευαίσθητοι θα έχουν λιγότερα προβλήματα από τους πιο επιθετικούς».

 

«Φυσικά θεωρώ ότι με τα νέα ελαστικά και ειδικά με το μπροστινό, θα έχουμε περισσότερες πτώσεις σε σχέση με πέρυσι».

 

«Οι αλλαγές είναι μεγάλες και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την κατάσταση των οδηγών και των μοτοσυκλετών σε Μαλαισία και Αυστραλία».

 

Μια σημαντική παράμετρος στην προσπάθεια που θα κάνει φέτος για την κατάκτηση του Τίτλου, είναι η ψυχική ηρεμία και η αυτοσυγκέντρωση που έρχεται έχοντας εξασφαλίσει το μέλλον σου.

 

Το συμβόλαιο του Lorenzo, όπως και πολλών άλλων, λήγει στα τέλη της φετινής αγωνιστικής σεζόν και ο Ισπανός ελπίζει γρήγορα να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι.

 

«Από την εμπειρία μου τα προηγούμενα χρόνια, ξέρω ότι μπορώ να οδηγήσω καλύτερα αν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον μου».

 

«Δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι συνέχεια, αλλά υποσυνείδητα μπορεί να επηρεάζει την οδήγησή μου».

 

«Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν βιάζομαι. Μπορώ να περιμένω μέχρι τα μέσα της σεζόν διότι πιστεύω στην οδήγησή μου και στις δυνατότητές μου».

 

Στο τέλος βέβαια επανέλαβε ότι δεν βιάζεται, αλλά και ότι θα προσπαθήσει αν είναι δυνατόν να έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του ακόμα και πριν τον πρώτο Γύρο του ’16.

Επόμενο άρθρο »

SBK,Yamaha: Τίποτα δεδομένο!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ήταν μεγάλη...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα