• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Ανατροπή και 50η νίκη για Pedrosa!
Στο +18 ο Rossi από τον Lorenzo στη βαθμολογία
Νέα 11/10/2015 - 10:03

Την πρώτη του φετινή πέτυχε σήμερα στο Motegi ο Dani Pedrosa, σε έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα με σημαντικές ανατροπές μέχρι το τέλος!

 

Ο Jorge Lorenzo ήταν αυτός που ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να κάνει διαφορά στην αρχή από τους αντιπάλους του.

 

Ο ρυθμός του Lorenzo στη βρεγμένη πίστα ήταν πολύ δυνατός κι έδειχνε ικανός να πάρει την έβδομη φετινή του νίκη.

 

Ωστόσο η κατάσταση ανατράπηκε από τη στιγμή που η βροχή είχε σταματήσει και η αγωνιστική γραμμή άρχισε να στεγνώνει!

 

Αυτό - σε συνδυασμό με το ότι πίεσε πολύ στην αρχή ο Lorenzo τα ελαστικά του - άλλαξε τα δεδομένα στον 15ο αγώνα της σεζόν.

 

Το μπροστινό του ελαστικό είχε σημαντική φθορά και μετά τα μισά του αγώνα, δεν είχε σε καμία περίπτωση το ρυθμό να ανταπεξέλθει στον εκπληκτικό Pedrosa.

 

Ο τελευταίος ξεπέρασε γρήγορα τα μικρά προβλήματα που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα και αμέσως μόλις βρήκε ρυθμό, ήταν κυριολεκτικά άπιαστος!

 

Κατεβάζοντας συνεχώς τους χρόνους του, ο Pedrosa - που έδειξε πολύ δυνατός στο βρεγμένο από το ζέσταμα - έφτασε πρώτα τον Rossi και πέρασε με ευκολία τον Ιταλό με τον οποίο είχε δώσει τρομερή μάχη στην Aragon.

 

Στη συνέχεια έφτασε πολύ γρήγορα και τον Jorge Lorenzo τον οποίο επίσης πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία.

 

«Στην αρχή δεν είχα καλή αίσθηση με το πίσω ελαστικό, μετά όμως βρήκα το ρυθμό μου και άρχισα να πηγαίνω γρηγορότερα», τόνισε ο Dani.

 

«Έβλεπα ότι ήμουν γρηγορότερος από τους άλλους, οι οποίοι είχαν πιέσει ενδεχομένως περισσότερο τα ελαστικά τους».

 

«Μέχρι σήμερα δεν είχα κερδίσει αγώνα και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τη Honda, την ομάδα μου, τους φίλους και την οικογένειά μου».

 

Ο Dani Pedrosa κινδύνευε μέχρι και τον σημερινό αγώνα να μην κερδίσει - για πρώτη φορά απ’ όταν ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία - αγώνα μέσα σε μια σεζόν!

 

Ωστόσο ο Ισπανός πανηγύρισε δεόντως την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία είναι και η 50η της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Ανατρεπτικός ήταν ο αγώνας και στη μεγάλη κόντρα για τον Τίτλο, ανάμεσα σε Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

 

Ο Ιταλός άσος εκμεταλλεύτηκε και αυτός τη φθορά του μπροστινού του ομόσταυλού του και του πήρε τέσσερεις πολύτιμους βαθμούς, αυξάνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στο +18!

 

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, ένας αγώνας που εύκολα μπορούσες να κάνεις το λάθος. Στην αρχή ο Jorge ήταν καλύτερος, αλλά από τα μέσα του αγώνα είχαμε ίδιο ρυθμό».

 

«Όταν μάλιστα άρχισε να στεγνώνει περισσότερο η πίστα, τον πλησίασα περισσότερο και τον πέρασα παίρνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τον Τίτλο».

 

Ο πιο απογοητευμένος από τους τρεις ήταν φυσικά ο Lorenzo. «Κρίμα... αν δεν στέγνωνε τόσο γρήγορα η πίστα θα κέρδιζα», τόνισε ο Ισπανός.

 

«Πίεσα ίσως παραπάνω το μπροστινό στην αρχή και μετά τα μισά του αγώνα τόσο ο Dani, όσο και ο Valentino ήταν γρηγορότεροι».

 

«Σήμερα πάντως έχασα τους λιγότερους δυνατούς βαθμούς».

 

Το γνωστό πρόβλημα τραυματισμού δεν άφησε τον Marc Marquez να διεκδικήσει ούτε καν την τρίτη θέση στον αγώνα, όπως δήλωνε χτες μετά τις κατατακτήριες.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 και του 2014 για τη μεγάλη κατηγορία, πέρασε τη γραμμή τερματισμού πάνω από 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lorenzo.

 

Μετά την πτώση του Iannone - ο οποίος μέχρι σήμερα είχε πάρει βαθμούς σε όλους τους αγώνες του 2015 - ο Dovi που πήρε την 5η θέση τον πλησίασε στους 22β στη μάχη για την 4η θέση στη βαθμολογία.

 

Στους 20β μείωσε τη διαφορά αυτή ο Bradley Smith, ο οποίος στον τελευταίο γύρο και στην τελευταία στροφή δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Cal Crutchlow.

 

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Nakasuga και πήρε την 8η θέση, μπροστά από τον Hector Barbera.

 

Ο τελευταίος συμμετείχε στο 100ο του GP και το πανηγύρισε με τη νίκη στις OPEN μοτοσυκλέτες και το προβάδισμα στη βαθμολογία, μετά την πτώση του Baz.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Scott Redding, μπροστά από τον Aleix Espargaro και τον Takumi Takahashi, ο οποίος στην παρθενική του παρουσία σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας πήρε τους πρώτους του (4) βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Είναι τόσο σημαντικοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto2: Έβδομη φετινή νίκη για Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα