• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μόλις 0.143 δευτ. χωρίζουν τους Bagnaia, Viñales και Marquez
Τα ρεκόρ γύρου πέφτουν την Παρασκευή
Αγώνες 27/04/2024 - 01:23

Η 1η μέρα σερβίρει το τέλειο aperitivo πριν από ένα δελεαστικό σούπερ Σάββατο στην Ανδαλουσία

Ήταν μια σκληρή μάχη για τους κορυφαίους 10 στις Δοκιμές του MotoGP™ στο Gran Premio Estrella Galicia 0,0 de España, καθώς οι χρόνοι για την απευθείας είσοδο στις Κατατακτήριες 2 οριστικοποιήθηκαν, δημιουργώντας τη βάση για ένα πραγματικά σούπερ Σάββατο. Μέχρι το τέλος των Δοκιμών, είχε προκύψει μια πρώτη τριάδα με διαφορά μόνο κατά 0.143 δευτερόλεπτα: ο Πρωταθλητής Pecco Bagnaia (Ομάδα Ducati Lenovo), ο νικητής του COTA Maverick Viñales (Aprilia Racing) και ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™).

Για τον Bagnaia, ήταν μια μέρα για να δοκιμάσουν κάποια πράγματα στη μοτοσυκλέτα μετά από ένα εκπληκτικό νέο ρεκόρ γύρου. Για τον Viñales, μια πτώση πριν από έναν πολύ καλό χρόνο που τον έβαλε αρχικά στην κορυφή και για τον Marquez, μόνο ένα τμήμα της πίστας βρισκόταν ανάμεσα σε αυτόν και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Και οι τρεις ήταν κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ γύρου, όχι μόνο ο Bagnaia και αυτό σημαίνει άφθονη δράση το σούπερ Σάββατο, ακόμη και πριν ανέβει στη σκηνή ολόκληρο το καστ των αναβατών.

Παρά το ατύχημα στην πρώτη στροφή στην αρχή των Δοκιμών, ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing) πάλεψε στην τέταρτη θέση στα τελευταία 10 λεπτά της ημέρας, με τον ίδιο και τον συναθλητή του Fabio Di Giannantonio να έχουν θετική Παρασκευή και ο «Diggia» έφτασε επίσης μέχρι τις Κατατακτήριες 2 στην 9η θέση.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, Jorge Martin (Prima Pramac Racing) έφτασε στην 5η θέση την Παρασκευή, αλλά είναι μια διαφορά τεσσάρων δέκατων από την κορυφή που θέλει να γεφυρώσει και έχει κάποια παρέα που μάλλον θα προτιμούσε να ξεφύγει ακριβώς πίσω του: τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3). Η αίσθηση του Acosta που ήταν εκτός των κορυφαίων 10, κατάφερε και ανέβηκε στην 6η θέση στο τέλος της ημέρας, μετά από έναν προηγούμενο γύρο μαζί με τον θρύλο του MotoGP™ και δοκιμαστή αναβάτη Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing).

Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ήταν 7ος καθώς θέλει να επιστρέψει στο ίδιο επίπεδο με τον Viñales σε μια πίστα που το #41 είχε κατακτήσει την pole position πέρυσι, καθιστώντας και τις δύο εργοστασιακές Aprilia να εξασφαλίσουν μια θέση στις Κατατακτήριες 2. Ο Δεύτερος στο Πρωτάθλημα, ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) έθεσε χρόνο γύρου 1:36.480 για την 8η θέση – βελτιώνοντας τον ρυθμό του από την πρωινή περίοδο των ΕΔ – αλλά θα θέλει περισσότερα το Σάββατο.

Πίσω από τον προαναφερόμενο Diggia, ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) είναι ο τελευταίος αναβάτης που θα περάσει απευθείας στις Κατατακτήριες 2. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μερικά γρήγορα και διάσημα πρόσωπα έτοιμα να πολεμήσουν στις Κατατακτήριες 1.

Ένας από τους πιο διάσημους είναι πιθανώς ο Pedrosa, καθώς ήταν 14ος στο τέλος των Δοκιμών. Και ο πιο απογοητευμένος που θα θέλει να περάσει είναι πιθανώς ο συναθλητής του Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος τερμάτισε 11ος μετά από μια πτώση κοντά στο τέλος των Δοκιμών όταν κατέβαζε τους χρόνους σε κάθε τμήμα της πίστας. Εκτός από κακή τύχη ή κάποιο πρόβλημα, ο Νοτιοαφρικανός θα φαινόταν ένα ασφαλές στοίχημα για να ανέβει από τις Κατατακτήριες 1. Ο συναθλητής του Jack Miller φαίνεται να θέλει να κάνει το ίδιο, τελειώνοντας την Παρασκευή στη 13η θέση, αλλά και ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) θέλει να τους φτάσει όλους. Ο Ιταλός, ο οποίος έχασε την προετοιμασία λόγω τραυματισμού, τα καταφέρνει πραγματικά καλά και με ρυθμό καθώς έκανε μια πειστική Παρασκευή στη Χερέθ, με πολύ καλές χρονομετρήσεις μέχρι να φτάσει στη 12η θέση μέχρι το τέλος των Δοκιμών.

Ο ειδικός στην πίστα της Χερέθ, Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) ήταν επίσης στην 20η θέση και θα στοχεύσει σε ένα μεγάλο βήμα το Σάββατο, αφού ο συναθλητής του Alex Rins ανέτρεψε τα δεδομένα την 1η μέρα, παίρνοντας την 15η θέση και ήταν τέσσερα δέκατα πιο γρήγορος.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Martin κέρδισε το χρυσό στο Σπριντ, ο Acosta 2ος και ο Pedrosa 3ος!

« Προηγούμενο άρθρο

«Ο στόχος είναι να πολεμάς κάθε μέρα, όχι μόνο σε κάθε Aγώνα»:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα