• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είναι τόσο σημαντικοί!
Αυτοί οι 20 βαθμοί για το Πρωτάθλημα
Νέα 11/10/2015 - 14:54

Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, Valentino Rossi, παραδέχτηκε μετά τον 15ο αγώνα της χρονιάς ότι ανησυχούσε για το προβάδισμά του!

 

Ο Vale ήταν δεύτερος πίσω από τον Lorenzo για μεγάλο διάστημα του αγώνα, μέχρι που ο Pedrosa ξεκίνησε την αντεπίθεσή του.

 

Ο Ισπανός, που νίκησε τον Rossi στην Aragon, πέρασε και πάλι τον Ιταλό στη πολύ σύντομη, αυτή τη φορά, μάχη τους για τη δεύτερη θέση.

 

Ο αναγεννημένος Pedrosa όμως δεν σταμάτησε εκεί. Πολύ γρήγορα προσπέρασε και τον Lorenzo που μέχρι τότε κρατούσε την 1η θέση!

 

Αντίστοιχα και ο Vale πρόφτασε τον μεγάλο του αντίπαλο για το φετινό Τίτλο και τον πέρασε για να αυξήσει τη διαφορά του στους 18β ενόψει του επόμενου Γύρου στην Αυστραλία.

 

«Ήταν πολύ δύσκολα και ειδικά στο τέλος, όταν και το άγχος ήταν πολύ μεγάλο για να κρατήσεις τη μοτοσυκλέτα με το φθαρμένο ελαστικό. Με κάθε γύρο γινόταν και πιο δύσκολο».

 

«Ξεκινήσαμε καλά, αλλά στον πρώτο γύρο ο Jorge ήταν πιο γρήγορος από εμένα και επειδή δεν ένιωθα 100% καλά».

 

«Προσπάθησα να μην χάνω πολύ και να τον ακολουθήσω. Μετά από μερικούς γύρους η απόσταση ήταν η ίδια και το κίνητρο ήταν μεγάλο να μείνω μαζί του, διότι ήμασταν πιο γρήγοροι από τους άλλους».

 

«Σε μια στιγμή ο αγώνας άλλαξε αρκετές φορές επειδή άρχισε να στεγνώνει η πίστα και ήξερα ότι ακόμα είχαμε δρόμο».

 

«Είναι πολύ καλύτερα με τα βρόχινα σε κανονικό βρεγμένο οδόστρωμα, απ’ ότι να στεγνώνει η αγωνιστική γραμμή και τα βρόχινα να γίνονται πολύ μαλακά».

 

«Όταν με έφτασε ο Dani ανησύχησα, διότι είχε τη δυνατότητα να με περάσει και δεν ήξερα αν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και με τον Jorge».

 

«Θα ήταν δύσκολα αν χάναμε κι άλλους εννέα βαθμούς, όπως στην Aragon. Προσπάθησα να ακολουθήσω τον Dani γιατί είχε καλό ρυθμό».

 

«Έκανα 3-4 γρήγορους γύρους και τον έφτασα, ενώ την ίδια στιγμή άρχισαν τα προβλήματα με τα ελαστικά και ήμασταν κοντά στο όριο».

 

«Ενδεχομένως να είχα λιγότερη φθορά και κράτησα το ρυθμό μου. Έτσι αυτοί οι 20β είναι σημαντικοί για το Πρωτάθλημα».

 

Τώρα ο Valentino έχει στο νου του τον επόμενο αγώνα στην Αυστραλία και γνωρίζει καλά το ρόλο που θα παίξουν για την ανακήρυξη του νέου Πρωταθλητή, κυρίως οι δυο Honda.

 

«Έχουμε τις δυο Honda και τις δυο Ducati, κυρίως τις Honda που είναι πάντα δυνατές και τώρα ο Dani είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ανταγωνιστικός».

 

«Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι τους τρεις τελευταίους αγώνες. Πρέπει να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά».

 

«Μ’ αρέσει το Phillip Island όπως αρέσει και σε πολλούς, αλλά είναι πάντα δύσκολο να βρεις σωστές ρυθμίσεις».

 

«Κάνει κρύο, έχει αέρα αλλά είναι ωραία πίστα και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Θα πιστεύω μέχρι τέλους!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Ανατροπή και 50η νίκη για Pedrosa!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα