• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: Εύκολα πήρε την 8η pole ο Marquez!
Στην πρώτη σειρά ο Dovi και ο Lorenzo, στην 5άδα ο Rossi!
Νέα 09/08/2014 - 22:58

Ένα λάθος στα φρένα στα πρώτα λεπτά των δεύτερων κατατακτηρίων και μια σύντομη έξοδος από την πίστα, άλλαξαν τα σχέδια του Marc Marquez, ο οποίος ενδεχομένως να επιχειρούσε μια στρατηγική τριών εξόδων που είχε κάνει και στο παρελθόν.

Ο Ισπανός πάντως δεν φάνηκε να χάνει τη ψυχραιμία του και με έναν εκπληκτικό επόμενο γύρο, σκαρφάλωσε νωρίς-νωρίς στην πρώτη θέση, για να μην απειληθεί στη συνέχεια από κανέναν, παίρνοντας την 8η φετινή του pole position.

Ο Marquez στις δηλώσεις του φάνηκε να προβληματίζεται με την πιθανότητα να βρέξει αύριο, καθώς στο τέλος της διαδικασίας άρχισε να πέφτει ψιλόβροχο. Όχι βέβαια ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις (βλ. Assen και Sachsenring) δεν τα έχει καταφέρει περίφημα.

Στην πρώτη σειρά, πετυχαίνοντας παράλληλα και το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος σε κατατακτήριες, θα πάρει θέση αύριο ο Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός ήταν πολύ χαρούμενος με το χρόνο του - είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις όλο το Σ/Κ - ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο αυριανός αγώνας κρύβει πολλές δυσκολίες για την Ducati, κυρίως στη φθορά του ελαστικού.

Ο Jorge Lorenzo για πέμπτη φορά φέτος θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά, ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του pole position, χωρίς να τα καταφέρει στο τέλος. Στις δηλώσεις του έμεινε και αυτός στην πιθανότητα βροχής αύριο, κάτι που απεύχεται.

Στη δεύτερη σειρά ο Aleix Espargaro, ο οποίος την τελευταία στιγμή και για 47 χιλιοστά, κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση από τον χαρούμενο Valentino Rossi, ο οποίος σε μια πίστα που δεν του αρέσει ιδιαίτερα κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που ήταν μια θέση στην πεντάδα. Ελάχιστα πιο πίσω ο Pol Espargaro.

Ο Andrea Iannone ανοίγει την τρίτη σειρά, μπροστά από έναν απογοητευτικό Dani Pedrosa, ο οποίος βλέπει τον ομόσταυλό του να είναι εφτά δέκατα μπροστά του, ενώ δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία να βρεθεί στην πρώτη σειρά. Η όγδοη θέση είναι η δεύτερη χειρότερη του Ισπανού, ο οποίος ήταν ένατος στο Le Mans.

Λίγο πιο πίσω από τον Pedrosa - ο οποίος στα 4α ελεύθερα έκανε ρεκόρ τελικής με 349χλμ/ώρα - θα πάρει θέση ο Bradley Smith, με τον Βρετανό να έχει και μια πτώση στην πορεία του 15λέπτου. Στην τέταρτη σειρά ο Stefan Bradl, μπροστά από τους δυο που προκρίθηκαν από τις ΚΑΤ1.

Όπως και στο πρώτο σκέλος, έτσι και στο δεύτερο ο Scott Redding κατάφερε - βελτιώνοντας κι άλλο τον προσωπικό του χρόνο - να κερδίσει την εργοστασιακή Ducati του Cal Crutchlow, ο οποίος πάντως έσωσε την παρτίδα καταφέρνοντας να προκριθεί στους καλύτερους 12 οδηγούς.

Αντίθετα απογοήτευσε ο Alvaro Bautista, ο οποίος θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 14η θέση, ενώ και ο εκπληκτικός Yonny Hernandez δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πολύ δυνατή του παρουσία στις ΚΑΤ1, χάνοντας εν τέλει από την GP14 του Crutchlow.

Επόμενο άρθρο »

Indy Moto2: Δεύτερη pole για τον Kallio!

« Προηγούμενο άρθρο

Indy Moto3: 6η pole για Miller!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα