• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο De Puniet για την πρόοδο της Suzuki
Και για την πρόκληση του 8ωρου αγώνα της Suzuka!
Νέα 23/07/2014 - 13:53

H Suzuki έχει κάνει αρκετές δοκιμές φέτος, ποιό είναι το επόμενο βήμα; 

 

Το πρόγραμμά μας είναι διαφορετικό τον Ιούλιο και προετοιμάζομαι για την 8ωρο αγώνα της Suzuka στο τέλος του μήνα. Στο MotoGP θα επιστρέψω τον Σεπτέμβριο και θα είμαστε στο Mugello, στην Aragon και στην Βαλένθια, όπου και είναι πολύ πιθανό να κάνουμε έκτακτη συμμετοχή. Είχαμε προγραμματίσει και δοκιμές στο Brno τον Αύγουστο, όμως ακυρώθηκαν και γι’ αυτό αποδέχτηκα την πρόκληση της Suzuka, ώστε να πάρω μέρος τουλάχιστον σ’ έναν αγώνα φέτος.

 

Σε ποια συγκεκριμένα στοιχεία έχει επικεντρωθεί η εξέλιξη της Suzuki φέτος;

 

Κυρίως δουλεύουμε στα ηλεκτρονικά. Στην Sepang 1 περάσαμε από την ECU της Mitsubishi σ’ αυτήν της Magnetti Marelli και σ’ αυτό το κομμάτι έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, αλλά είναι δύσκολο να ορίσουμε την ακριβή μου αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα, διότι πάντα οδηγούμε υπό διαφορετικές συνθήκες. Όταν δεν υπάρχει κάποια βάση, ή σημείο αναφοράς, είναι δύσκολο να αξιολογήσει κανείς την πρόοδο.

 

Καθώς δουλεύετε κυρίως στα ηλεκτρονικά, αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα είναι ήδη καλά στο πλαίσιο και στον κινητήρα;

 

Είναι έτοιμη, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να ορίσουμε τη δυναμική της τώρα. Πιστεύω ότι η βάση είναι αρκετά καλή, αλλά από πλευράς καθαρής, ωμής δύναμης, δεν ξέρω ακριβώς που είμαστε. Πρέπει να την οδηγήσουν και άλλοι οδηγοί, ώστε να υπάρξει σύγκριση και να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

 

Πέρα από το γεγονός ότι ήθελες να συνεχίσεις να οδηγάς και στο διάλειμμα, τι σε έκανε να αποφασίσεις να πάρεις μέρος στον 8ωρο αγώνα της Suzuka;

 

Πρώτα απ’ όλα λατρεύω την πίστα εκεί. Είναι ένας θρυλικός αγώνας και πολύ σημαντικός για την Suzuki. Νομίζω ότι πλέον έχουμε την ομάδα για να κερδίσουμε και γι’ αυτό θα βάλω τα δυνατά μου για να προσαρμοστώ και να πάμε για τη νίκη, κάτι που θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για εμένα, σε μια «ήσυχη» φετινή σεζόν.

 

Ποιες είναι οι επιλογές σου για το μέλλον, είτε είσαι στην Suzuki του χρόνου, είτε όχι;

 

Η Suzuki μου έχει έτοιμο ένα συμβόλαιο, είτε ως δοκιμαστής είτε ως κάτι άλλο. Μπορώ να δεχτώ, ή να αρνηθώ και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζω τα πλάνα τους για το μέλλον όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Θέλω να επιστρέψω στον συναγωνισμό, αλλά όχι κάτω από μέτριες συνθήκες. Για την ώρα, ο μεγάλος μου στόχος είναι να επιστρέψω στο MotoGP. Αν υπάρξει και επιλογή για τα SBK, γιατί όχι; Πάντως αυτό που θέλω είναι να είμαι στο grid του MotoGP το 2015.

 

Επόμενο άρθρο »

Ρεζίλι του μηχανοκίνητου αθλητισμού

« Προηγούμενο άρθρο

H Ducati με έξι μοτοσυκλέτες το 2015;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα