• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Η συνέντευξη τύπου
Όλα έτοιμα για τον ένατο γύρο στην Γερμανία
Νέα 10/07/2014 - 22:31

Εφτά αναβάτες έδωσαν το παρόν στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Sachsenring, παρουσία φυσικά του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez, μαζί με τους Valentino Rossi και Dani Pedrosa που μοιράζονται τη δεύτερη θέση και τον Andrea Dovizioso που είναι τέταρτος.

 

Ο Marquez έχει καταφέρει να κερδίσει τις τέσσερεις τελευταίες φορές που έχει αγωνιστεί στην γερμανική πίστα, συμπεριλαμβανομένης και της περσινής του επιτυχίας, πάνω σε MotoGP μοτοσυκλέτα. «Πέρυσι ήταν περίεργος ο αγώνας, χωρίς τους Dani και Jorge, αλλά φέτος θα έχει ενδιαφέρον. Το πρώτο κομμάτι της πίστας είναι διασκεδαστικό, καθώς είναι μικρή και κλειστή σαν καρτ. Θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε καλά την κατάσταση κι αν βρέξει θα προσπαθήσουμε να έχουμε καλό ρυθμό».

 

Έχοντας εξασφαλίσει την ανανέωσή του με την Movistar Yamaha για τα επόμενα δυο χρόνια, ο Valentino Rossi ήταν - όπως είναι λογικό - αρκετά ευδιάθετος, τονίζοντας: «Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που υπέγραψα για άλλα δυο χρόνια, καθώς αυτός ήταν ο στόχος μου και συμφωνήσαμε με την Yamaha να συνεχίσουμε μαζί. Θέλω να συνεχίσουμε να κάνουμε καλούς αγώνες, να πάρουμε περισσότερα βάθρα, να προσπαθήσουμε για νίκες και να βελτιώσουμε την Μ1 στα επόμενα χρόνια».

 

Ο μεγάλος αντίπαλος του Vale για τη δεύτερη θέση στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Dani Pedrosa, πρόσφατα ανακοίνωσε και αυτός την ανανέωση του συμβολαίου του με την Honda για τα επόμενα δυο χρόνια. «Συμφώνησα με την Honda για τα επόμενα δυο χρόνια κι αυτά είναι καλά νέα. Είμαι μαζί με την ομάδα από το 2006 κι αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα. Μ’ αρέσει εδώ στο Sachsenring και νομίζω ότι θα δούμε καλό αγώνα, καθώς αρκετοί οδηγοί έχουν παρόμοιους χρόνους».

 

Με ανεβασμένο τη ηθικό θα είναι και ο Andrea Dovizioso, μετά τη δεύτερη θέση που πήρε στον προηγούμενο γύρο του Assen, αν και παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση αναφορικά με το μέλλον του. « Ήταν πολύ ωραία η μάχη με τον Marquez και το απίστευτο αποτέλεσμα στην Ολλανδία. Δεν περιμέναμε να διαχειριστούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρώτο μισό της σεζόν και να είμαστε τώρα στην τέταρτη θέση. Όπως όλοι, πρέπει κι εγώ να σκεφτώ τις επιλογές μου και να αποφασίσω για το τι θα κάνω του χρόνου».

 

Ο μεγαλύτερος από τα δυο αδέλφια Espargaro έχει εντυπωσιάσει φέτος με την παρουσία του πάνω στην OPEN Yamaha και τόνισε: «Νομίζω ότι θα είναι μια καλή πίστα για εμάς. Πέρυσι με την CRT ήμουν πέμπτος στις κατατακτήριες και πάλευα με τον Dovizioso στον αγώνα κι έτσι περιμένω να έχουμε ένα διασκεδαστικό Σ/Κ και πάλι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη θέση μας μέχρι στιγμής και η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά. Είμαστε στην έκτη θέση, κοντά στον τέταρτο και τον πέμπτο και μπροστά από αρκετές εργοστασιακές μοτοσυκλέτες».

 

Από τη συνέντευξη τύπου, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γερμανός Stefan Bradl, ο οποίος θέλει να πάρει ένα δυνατό αποτέλεσμα μπροστά στους συμπατριώτες του. «Είναι πάντα ωραίο να έρχομαι εδώ, καθώς είναι ένα ιδιαίτερο για εμένα GP. Οι φίλαθλοι εδώ είναι πολύ κοντά στην πίστα και μπορείς να νοιώσεις τον ενθουσιασμό τους. Το Assen ήταν μια καταστροφή για εμάς κι ελπίζω να επανορθώσω εδώ, στο εντός έδρας GP».

 

Ένα καλό αποτέλεσμα θέλει και ο Bradley Smith, ο οποίος υπογράμμισε: «Είναι μια σημαντική καμπή του Πρωταθλήματος, λίγο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα κι έτσι είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι γρήγορος στα ελεύθερα και στις κατατακτήριες, αλλά είναι ώρα για θετικά αποτελέσματα και την ημέρα των αγώνων».

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το MotoGP θ’ αλλάξει πολύ το 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Σβήνουν οι ελπίδες του A.Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα