• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το MotoGP θ’ αλλάξει πολύ το 2016
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήθελα διετές συμβόλαιο
Νέα 10/07/2014 - 23:49

Ο Valentino Rossi μίλησε στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου στο Sachsenring και παραδέχτηκε ότι με την αλλαγή μονομάρκας το 2016 και την υποχρεωτική χρήση του ίδιου software στην ECU της Magneti Marelli απ’ όλες τις ομάδες, πολλά θα αλλάξουν το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

«Ειλικρινά ήθελα συμβόλαιο δυο χρόνων, διότι θέλω να δοκιμάσω τις μοτοσυκλέτες του 2016», σχολίασε ο Rossi. «Θεωρώ ότι το MotoGP θα αλλάξει πολύ μετά την επόμενη χρονιά, εξαιτίας δυο πολύ σημαντικών παραγόντων: των ηλεκτρονικών και των ελαστικών».

 

«Θα είναι διαφορετικά κι έτσι ενδεχομένως να χρειαστεί αλλαγή στο στυλ, να ελέγχεις τη μοτοσυκλέτα με άλλον τρόπο... θα είναι μια «εποχή μηδέν» για το Πρωτάθλημα!»

 

Ερωτηθείς για το αν επιθυμεί να έχει ως ομόσταυλο τον Jorge Lorenzo και μετά το 2014, ο Vale αποκρίθηκε: «Θα είμαι χαρούμενος αν ο Jorge παραμείνει και για να συνεχίσουμε την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, διότι πάντα πιέζει στο 100% και πάντα τη φέρνει στο όριο. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος ομόσταυλος! Υπάρχουν κι άλλοι καλοί, όπως ο Pol Espargaro κι άλλοι, αλλά ελπίζω ο Jorge να μείνει».

 

Αναφορικά με την τακτική παρουσία του φέτος στο βάθρο, ο Rossi υπογράμμισε και πάλι ότι δούλεψε πολύ και άλλαξε το στυλ του για το 2014, ενώ παράλληλα μελέτησε από κοντά τους Marquez και Lorenzo για να τους κερδίσει στις πίστες. Κατέληξε λέγοντας: «Αν θες να είσαι μέσα στο παιχνίδι, πρέπει πάντα να μαθαίνεις από τον πιο γρήγορο και πάντα να προσπαθείς να βελτιώνεις το στυλ σου».

 

Επόμενο άρθρο »

2015: Τροποποιήσεις στην 11η στροφή του Sachsenring;

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Η συνέντευξη τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα