• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez προειδοποιεί!
Η Honda φέτος είναι πιο δυνατή στο Assen!
Νέα 26/06/2014 - 23:36

Ο Marc Marquez προειδοποίησε τους αντιπάλους του, ότι φέτος η Honda του δεν αντιμετωπίζει τα περσινά προβλήματα στην ολλανδική πίστα του Assen! Αυτό φυσικά σημαίνει ότι ο μικρός έχει ήδη βάλει πλώρη για την όγδοη συνεχόμενη νίκη του!

 

«Είμαι χαρούμενος σήμερα, διότι πέρυσι υποφέραμε αρκετά σε αυτή την πίστα», σχολίασε ο Marquez που ήταν δεύτερος, πίσω από τον Aleix Espargaro. «Η πίστα είναι καλή και για εμάς και για τις Yamaha. Πέρυσι είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά φέτος έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός και νοιώθω πολύ καλά με το ρυθμό που έχω».

 

«Θα δούμε τι θα γίνει και αύριο, διότι φαίνεται ότι δεν είμαστε τόσο δυνατοί στις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχουμε το ρυθμό για να παλέψουμε με τους διεκδικητές», πρόσθεσε ο Marquez, ο οποίος περιμένει ένα δύσκολο αγώνα το Σάββατο.

 

«Οι χρόνοι είναι πιο κοντά, ξεκίνησα δυνατά τη χρονιά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είναι οι άλλοι. Έχουν βελτιωθεί πολύ και είναι κοντά μας. Στο Mugello, στο Montmelo και στο Assen πάντα δυσκολευόμαστε. Όμως στις δυο πρώτες πίστες κάναμε καλούς αγώνες, οι αντίπαλοί μας ήταν κοντά βέβαια. Το θετικό είναι ότι εδώ το διασκεδάζω πάνω στη μοτοσυκλέτα και πιστεύω ότι θα κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά».

 

«Ίσως στο Sachsenring ο Dani να είναι πολύ γρήγορος και πιο δυνατός από εμάς ή ίσως εμείς να είμαστε πιο δυνατοί. Στο κάτω-κάτω όμως, είναι αυτό που λέω πάντα, ότι δεν μπορείς να είσαι ο πιο γρήγορος σε κάθε πίστα, κάθε Κυριακή. Θα το προσπαθήσουμε όμως!»

 

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι οι αντίπαλοί του θα είναι πιο δυνατοί την Παρασκευή και το Σάββατο, όταν και η θερμοκρασία αναμένεται να είναι χαμηλότερη.

 

«Ο Lorenzo, εγώ και ο Dani έχουμε καλό ρυθμό και το απόγευμα - που είχε ζέστη - η μοτοσυκλέτα μου ήταν αρκετά καλή. Ωστόσο αύριο και ειδικά το Σάββατο, η θερμοκρασία θα πέσει και η Yamaha θα είναι πιο κοντά στο επίπεδό μας», πρόσθεσε.

 

Ο Marquez είχε μια δύσκολη στιγμή στις ΕΔ2, όταν ο πίσω τροχός του γλίστρησε, ωστόσο ο Ισπανός δεν φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει να πιέζει στο όριο σε κάθε έξοδό του! «Όταν έχεις αυτό το γλίστρημα πιέζεις πολύ και ζεσταίνεις το πίσω ελαστικό. Ίσως προσπαθήσω να αλλάξω, αλλά τότε δεν θα νοιώθω άνετα και θα χάνω 0,5δ στο γύρο!».

 

Τέλος, ο 21χρονος άσος θεωρεί ότι ο Aleix Espargaro έχει τη δυναμική να μείνει με τους μπροστά και στον αγώνα, από το να διεκδικήσει μόνο μια καλή θέση στις κατατακτήριες.

 

«Με το πιο μαλακό, είδαμε ότι είναι πολύ γρήγορος αλλά κανείς από τους πρώτους δεν έβαλε στο τέλος καινούργιο ελαστικό. Έτσι, αν το φορέσουμε θα είμαστε στο χαμηλό 1:33. Πάντως είναι μια από τις αγαπημένες πίστες του Aleix κι εδώ η ιπποδύναμη του κινητήρα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Νομίζω ότι θα είναι δυνατός στον αγώνα».

 

Επόμενο άρθρο »

Στον καιρό στρέφει την προσοχή του ο Pedrosa!

« Προηγούμενο άρθρο

Δυο τα προβλήματα για τον Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα