• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Μας π#δ#ξαν!
Ελαστικό και πρόσφυση στο επίκεντρο για τον Ιταλό!
Νέα 26/02/2014 - 16:08

Ο μεγάλος αστέρας των GP, Valentino Rossi, εξέφρασε χωρίς δεύτερες σκέψεις την έκπληξή του για την απόφαση της Bridgestone να προβεί στην άμεση αλλαγή του πίσω ελαστικού. Στο προηγούμενο τεστ που διεξήχθη στην Μαλαισία, αρχές του μήνα, οι αναβάτες είχαν στη διάθεσή τους τόσο το περσινό ελαστικό, όσο και αυτό του 2014. Ωστόσο σήμερα ειδοποιήθηκαν ότι θα είχαν στη διάθεσή τους μόνο το τελευταίο στις δοκιμές!

 

"Κατά γενική ομολογία το ελαστικό του 2014 δουλεύει καλά", δήλωνε ο Shinji Aoki της Bridgestone. "Ωστόσο, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας ώστε να βοηθήσουμε τις ομάδες να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες των νέας γενιάς ελαστικών, πριν την έναρξη της σεζόν". Με το τέλος της πρώτης ημέρας του επαναληπτικού τεστ στην Sepang όμως, τόσο ο Rossi όσο και οι Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso, παραπονέθηκαν για τη χαμηλή πρόσφυση του νέου ελαστικού.

 

"Σ' αυτό το τεστ, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η προσαρμογή της M1 με τα νέα ελαστικά, διότι στο πρώτο τεστ εκεί ήταν που πονάγαμε", σχολίασε ο Rossi, ο οποίος έκανε σήμερα τον έβδομο καλύτερο χρόνο. "Ειδικά με το μαλακό. Ωστόσο έτσι έχει η κατάσταση. Έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν την αλλαγή κι εμείς πρέπει να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα. Σήμερα δουλέψαμε πολύ με το μαλακό και βελτιωθήκαμε. Δεν είναι τόσο καλό όσο το περσινό, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημο", πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς από Βρετανούς δημοσιογράφους (crash.net) για το αν έμεινε έκπληκτος από την απόφαση να αλλάξουν στο ελαστικό του 2014, ο Vale απάντησε: "Ναι. Όπως πάντα. Αλλά... κάτι έγινε και δεν το καταλάβαμε (γελάει). Το καταλάβαμε όταν έγινε ήδη. Όταν δηλαδή μας π#δ#ξαν ήδη! Και είναι πολύ άσχημο όταν συμβαίνει αυτό και δεν νοιώθεις κάτι προηγουμένως! Είναι οδυνηρή έκπληξη (γελάει) αλλά έτσι έχει η κατάσταση".

 

Ο Lorenzo - στην πέμπτη θέση σήμερα - μπορεί να χρησιμοποίησε πιο ήπια γλώσσα, ωστόσο ήταν φανερά πιο απογοητευμένος από τον ομόσταυλό του. "Δεν έχουμε τη λύση για τα ελαστικά της Bridgestone. Όλα δείχνουν ότι οι Yamaha δυσκολεύονται πιο πολύ με αυτά και δεν πρόκειται να μας δώσουν άλλα. Αυτό είναι το κακό... για την ώρα δοκιμάζουμε τα πάντα, ό,τι διαφορετικό set-up μπορούμε, αλλά η αίσθηση είναι πάντα η ίδια στην πίστα", σχολίασε ο Jorge και πρόσθεσε: "Προσπαθούμε να μιλήσουμε και να πείσουμε την Bridgestone να αλλάξει το ελαστικό, αλλά για την ώρα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να το κάνουν. Πιστεύουν ότι αυτό το ελαστικό είναι πιο ασφαλές. Για μένα είναι το αντίθετο. Είναι πιο επικίνδυνο".

 

Παρά ταύτα, ο Valentino Rossi έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι πολύ ψηλότερα στην κατάταξη, αν το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν ο απόλυτος χρόνος σε ένα γύρο. "Στο τέλος έμεινα πίσω, διότι δεν φόρεσα το μαλακό ελαστικό. Αντίθετα έμεινα με το σκληρό και δοκίμασα μια μίνι προσομοίωση - δέκα περίπου γύρους - εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που είχαμε συναντήσει στο πρώτο τεστ", τόνισε ο Vale, ο οποίος με το σκληρό ελαστικό έκανε 8 περίπου γύρους σταθερά κοντά στο 2:01.7! "Είμαι έβδομος, αλλά αν φόραγα το μαλακό θα έκανα 2:00, δηλαδή θα ήμουν στις πρώτες τρεις θέσεις. Επίσης, είχα σταθερό ρυθμό κι έκανα καλούς χρόνους. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι. Ειδικά για τον Marquez".

 

Επόμενο άρθρο »

Έντονη δυσαρέσκεια από Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang2 I: Εκπλήξεις και πρωτιά για Bautista

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα