• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Ι: Με τον αέρα του Πρωταθλητή!
1ος ο Marquez, "παρών" ο Rossi, εντυπωσίασε ο Aleix!
Νέα 04/02/2014 - 16:41

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez συνέχισε ακριβώς από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο επίσημο τεστ του 2014, η πρώτη ημέρα του οποίου ολοκληρώθηκε πριν μια ώρα περίπου στην Μαλαισία.

 

Ο αναβάτης της Repsol Honda κατάφερε να εδραιωθεί για τα καλά στην πρώτη θέση το απόγευμα και μάλιστα χάρη στο 2:00.286 άφησε πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον Valentino Rossi, με τον οποίο άλλαζε - στην αρχή - την πρώτη θέση στους χρόνους. Η φετινή RC213V έχει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, ώστε να αυξηθεί η τελική και να βελτιωθεί η απόκριση του γκαζιού στις εξόδους των στροφών.

 

Επιτυχημένη η πρώτη ημέρα για τον Marquez, ο οποίος δείχνει πολύ δυνατός και δικαιολογεί - όσο κι αν είναι αρχή ακόμα - την ταμπέλα του μεγάλου φαβορί και για τον φετινό Τίτλο. Στο γκαράζ της Yamaha, ο Rossi θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος όχι τόσο με τη διαφορά του από την κορυφή, αλλά με το γεγονός ότι είναι σε καλό δρόμο φιγουράροντας στη δεύτερη θέση με 2.00.804. Το σημείο αναφοράς για τον Ιταλό παραμένει ο πολύ δυνατός ομόσταυλός του, τον οποίο και κατάφερε να ξεπεράσει για τρία δέκατα, ένα ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον Vale.

 

Ο Dani Pedrosa παρουσιάστηκε μεθοδικός και χωρίς να εντυπωσιάσει με το ξεκίνημα του τεστ. Ωστόσο ο βραχύσωμος Ισπανός, ασφαλώς και αυτός έχει μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση του φετινού Τίτλου, ανέβασε στροφές μετά το μεσημεριανό διάλειμμα και σημειώνοντας 2:00.906 ήταν ο τελευταίος που έπεσε κάτω από το 2:01, παίρνοντας την τρίτη θέση. Λίγο πιο πίσω, στα 176 χιλιοστά από το χρόνο του συμπατριώτη του, συναντάμε τον Jorge Lorenzo, ο οποίος έκανε "μόλις" 47 γύρους και αρκέστηκε στην 4η θέση χάρη στο 2:01.082.

 

Την πεντάδα κλείνει ένας πολύ καλός Alvaro Bautista, ο οποίος δείχνει σημάδια ανάκαμψης και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιστρέψει πάνω στο βάθρο, στόχο που έχει θέσει για το 2014. Ο Ισπανός συνέχισε τη δουλειά με την ανάρτηση της Showa και τα φρένα της Nissin, κατορθώνοντας να είναι ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης, 0.158δ πίσω από την εργοστασιακή Yamaha του Jorge.

 

Βάσει των αρχικών συμπερασμάτων από την πρώτη ημέρα στην Μαλαισία, οι fantastic 4 είναι αυτοί που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και τη φετινή σεζόν, με την Honda και τον Marquez να δείχνουν μια κλάση πάνω από τους υπόλοιπους. Στην έκτη θέση ο Stefan Bradl, πάνω από δευτερόλεπτο πίσω από τον Πρωταθλητή κι ένα δέκατο μπροστά από τον εντυπωσιακό Aleix Espargaro. Ο αναβάτης της NGM Mobile Forward έφερε στην έβδομη θέση την OPEN Yamaha του, ενώ το πρωί έφτασε στο σημείο να προβληματίσει - ως ένα βαθμό - ακόμα και τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες του πρώτου γκρουπ!

 

Η πρώτη ημέρα του Aleix, άτυπος πρωταθλητής των CRT πέρυσι, ήταν εκπληκτική με τον Ισπανό να αφήνει πίσω του τις δορυφορικές μοτοσυκλέτες της Tech 3 και τις εργοστασιακές Ducati, κατακτώντας εύκολα την πρώτη θέση της νέας κατηγορίας του Πρωταθλήματος (OPEN). Πίσω του ο Andrea Iannone, που κι αυτός εντυπωσίασε κρατώντας τη διαφορά του από την κορυφή στο 1,2δ πάνω στην εργοστασιακή του μοτοσυκλέτα. Ο Ιταλός άφησε στην ένατη και δέκατη θέση το δίδυμο της Tech 3, προσφέροντας πολύτιμη πληροφόρηση στην ομάδα του, ενόψει της κρίσιμης απόφασης για το αν θα αλλάξει σε OPEN συμμετοχές ή όχι.

 

Ο Iannone ήταν η καλύτερη - με διαφορά Ducati - έχοντας σχεδόν ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον επόμενο εργοστασιακό των κόκκινων, τον Dovi, που ήταν δωδέκατος. Ο Colin Edwards κατάφερε επιτέλους να δοκιμάσει την FTR-Yamaha του - ολοκληρώνοντας 26 γύρους το απόγευμα - γράφοντας ένα πολύ καλό 2:02.483, ξεπερνώντας για 14 χιλιοστά την πρωτότυπη Desmosedici του Dovizioso. Στη μετριότητα κινήθηκε και ο Crutchlow, ο οποίος ήταν 14ος την πρώτη ημέρα του τεστ, πίσω και από τον Michele Pirro (13ος).

 

Το δίδυμο του Aspar δείχνει να προσαρμόζεται ακόμα στα νέα δεδομένα, με τους δυο τους να παλεύουν στην 17η και 18η θέση. Στο τέλος ο Nicky Hayden κατάφερε να κερδίσει τον ομόσταυλό του, σημειώνοντας 2:03.319 αλλά έχοντας πολλή δουλειά μπροστά του για να καλύψει το 1,9 που τον χωρίζει από τη μοτοσυκλέτα του Aleix Espargaro. Στην Μαλαισία βρίσκεται και η Suzuki, καθώς συνεχίζει την προετοιμασία της για την επιστροφή της στο Πρωτάθλημα το 2015, με τον Randy de Puniet να κάνει 75 γύρους (!) - τους περισσότερους μαζί με τον Pedrosa - σταματώντας το χρονόμετρο στα 2:03.893. Ακόμα πιο πίσω ο Scott Redding (21ος), με τον rookie του Gresini να γράφει 2:04.431. Δύσκολη ήταν η σημερινή ημέρα για τον Michael Laverty, ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα κι έκανε μόλις 14 γύρους. Στην τελευταία θέση της λίστας, ο Karel Abraham, ο οποίος απείχε μεγάλο διάστημα από τις πίστες εξαιτίας τραυματισμού.  

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Δύσκολη ημέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Φέτος είμαι πιο χαλαρός!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα