• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Jerez: Αγώνας 2
Το 2 στα 2 ο Laverty, ένατη νίκη στο Πρωτάθλημα!
Νέα 20/10/2013 - 20:09

Ο Eugene Laverty έκλεισε με πολύ δυνατό τρόπο το Πρωτάθλημα των SBK στον τελευταίο γύρο της Jerez, κατακτώντας τη νίκη και στα δυο σκέλη, ισοφαρίζοντας παράλληλα τις εννέα νίκες του Sykes στο φετινό Πρωτάθλημα.

 

Μετά την εκπληκτική του προσπέραση στην τελευταία στροφή του πρώτου αγώνα, ο Laverty είχε ένα πιο ομαλό δεύτερο σκέλος. Ο Ιρλανδός κυνηγούσε τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή για 14 γύρους, προτού περάσει στην επίθεση και πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα, με εφτά γύρους να απομένουν.

 

Ο Sykes πίεζε τον αντίπαλό του, θέλοντας να ολοκληρώσει με μια ακόμη νίκη την επιτυχημένη φετινή του σεζόν, καθώς οι δυο τους είχαν αφήσει πίσω τους υπόλοιπους αντιπάλους τους. Το δίδυμο - απόντος του Melandri, ο οποίος μετά το βάθρο στον πρώτο αγώνα, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο δεύτερο εξαιτίας του τραυματισμένου του αστραγάλου - συνέχισε να "γυρίζει" ο ένας δίπλα στον άλλον.

 

Στην πορεία του αγώνα ο Laverty έδειχνε πιο άνετος στη μοτοσυκλέτα του, σε αντίθεση με τον Sykes ο οποίος πίεζε για να διατηρήσει ψηλά το ρυθμό του, με αποτέλεσμα από τον 14ο γύρο κι εξής ο Ιρλανδός να αυξάνει τη διαφορά του και να περνά τη γραμμή τερματισμού σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο φέτος. Αν και δεν κατάφερε να τελειώσει τη σεζόν με μια νίκη, ο Sykes ήταν πανευτυχής για την κατάκτηση του Τίτλου, με τον Guintoli να είναι αυτός που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μένοντας στην τρίτη θέση και της βαθμολογίας, πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Επωφελούμενος από την απουσία του Melandri, oToni Elias κατάφερε να ανέβει στην τέταρτη θέση, μια θέση που φυσικά - όπως και η συνολική του σύντομη παρουσία στο Πρωτάθλημα - θα του εξασφαλίσουν καινούργιες προτάσεις, αν τελικά αποφασίσει να αφήσει τη Red Devils Roma. Αρκετά πιο πίσω από τον Ισπανό ο Chaz Davies, αλλά και ο Leon Camier.

 

Ακόμα μια εξαιρετική παρουσία σε αγώνα των SBK είχε ο Lorenzo Lanzi - πάντα πάνω στη Ducati 1098R - με τον Ιταλό να φιγουράρει στην έβδομη θέση, μπροστά από τους Jules Cluzel και Mark Aitchison. Ο τελευταίος κατάφερε -έστω και στον τελευταίο αγώνα της σεζόν - να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα της Pedercini Kawasaki φέτος. Με εμφανή τα προβλήματα από το πίσω του ελαστικό (γλίστραγε πολύ), ο Davide Giugliano έμεινε στη δέκατη θέση, μπροστά από τους Neukirchner και Broc Parkes. Μια πτώση στέρησε από τον Sylvain Barrier μια θέση στη δεκάδα, με τον Γάλλο να ξαναμπαίνει στον αγώνα και να τερματίζει 13ος. Απογοήτευση για τον Xavi Fores, τον αντικαταστάτη του Checa στη Ducati, καθώς έπεσε στην πρώτη στροφή, ενώ οι Haslam και Badovini αναγκάστηκαν να αποσυρθούν με μηχανικά προβλήματα.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Οι οδηγοί κατά των pit stop!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: "Τι γίνεται με το μπροστινό;"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα