• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: "Τι γίνεται με το μπροστινό;"
"Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κρύο και θα επανερχόταν, αλλά..."
Νέα 20/10/2013 - 19:27

Ο Dani Pedrosa πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο Phillip Island, με τη δεύτερη θέση στον αγώνα που ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί (ώρα Ελλάδας), με τον Ισπανό αναβάτη να μένει περίπου εφτά δέκατα πίσω από τον Jorge Lorenzo, σε μια δύσκολη ημέρα για τους αναβάτες εξαιτίας των συνεχόμενων αλλαγών στους κανονισμούς του αγώνα.

 

Με τη λήξη, ο Pedrosa θα αποκάλυπτε ότι παραλίγο να πέσει στα πρώτα στάδια, ενώ με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του δεν είχε καλή αίσθηση από το μπροστινό ελαστικό. "Στην αρχή τους ακολουθούσα, διότι είχα ένα μεγάλο γλίστρημα και παραλίγο να πέσω!", εξήγησε. "Προσπάθησα στη συνέχεια να τους φτάσω πριν τη στάση στα pits και το κατάφερα".

 

"Σταμάτησα στα pits περισσότερο από ένστικτο παρά από στρατηγική! Ήμουν στην τρίτη θέση και είδα τους Marc και Jorge να συνεχίζουν, έτσι σκέφτηκα να σταματήσω πρώτος, μιας και δεν θα είχε κόσμο", υπογράμμισε. "Το πέρασμα από τα pits δεν ήταν άσχημο, αλλά παρόλο που είχα τις ίδιες ρυθμίσεις και στη δεύτερη μοτοσυκλέτα, με το που βγήκα στην πίστα σκέφτηκα: Τι συμβαίνει με το μπροστινό; Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κρύο το ελαστικό και ότι θα επανερχόταν, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Έτσι κατάλαβα ότι ο αγώνας δεν θα ήταν τόσο επιτυχημένος όσο νόμιζα. Τα έδωσα όμως όλα και κατάφερα να μείνω κοντά, λίγο-πολύ. Προφανώς όχι για τη νίκη, αλλά έκανα ένα μεγάλο βήμα εδώ, διότι σ' αυτή την πίστα δεν είμαι γρήγορος".

 

Στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους μηχανικούς του! "Έκαναν εξαιρετική δουλειά! Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στο παιδί που πιάνει τη μοτοσυκλέτα, διότι κάθε φορά τον χτυπάω! Δεν τη σταματάω αρκετά και αυτός δέχεται μεγάλο μέρος της πρόσκρουσης. Παράλληλα να ευχαριστήσω και το παιδί στην άλλη μοτοσυκλέτα. Πήδηξα σ' αυτή πολύ γρήγορα και έπρεπε να διατηρήσει την ισορροπία. Έκαναν όλοι τους πολύ καλή δουλειά!".

 

Μια επαφή της μοτοσυκλέτας του Ισπανού με την άσπρη γραμμή, θα επέφερε ποινή μιας θέσης στον βραχύσωμο Ισπανό, αλλά λίγο αργότερα ο Marquez θα έβλεπε τη μαύρη σημαία, κάτι που σήμαινε ότι ο Pedrosa ήταν και πάλι δεύτερος, θέση στην οποία τερμάτισε τον αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά του από την κορυφή στους 34 βαθμούς.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Jerez: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτο "flag-to-flag" βάθρο για Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα