• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εξιτήριο ο Pedrosa που ελπίζει ότι θα είναι έτοιμος για το Κατάρ
«Δεν μπορούμε να πούμε αν θα είναι έτοιμος για το Κατάρ, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται», είπε ο Dr. Mir...
Νέα 07/03/2009 - 17:24
72 ώρες μετά την διπλή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο αριστερό του χέρι και στο αριστερό του γόνατο, ο Dani Pedrosa πήρε εξιτήριο από την πανεπιστημιακή κλινική της Βαρκελώνης.

Το πρωί του Σαββάτου, μαζί με τον Dr. Xavier Mir, μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την κατάσταση των τραυματισμών του και το χρόνο που απαιτείται για να μπορέσει να επιστρέψει υγιείς στη δράση.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda θα απουσιάσει από το Test της IRTA που θα διεξαχθεί 28-29 Μαρτίου στην πίστα της Jerez. Από κει και πέρα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ο ίδιος πιστεύει ότι θα είναι έτοιμος για τον νυχτερινό αγώνα του Κατάρ (12/4), ενώ ο Dr. Mir εμφανίζεται πιο συγκρατημένος αποφεύγοντας να προσδιορίσει το χρόνο αποθεραπείας του.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός ορθοπεδικός που τόνισε πάντως πως το σώμα ενός επαγγελματία αθλητή μπορεί να αναρρώσει ταχύτερα από αυτό ενός απλού ανθρώπου.

«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Όταν έφτασα εδώ η αλήθεια είναι ότι το γόνατο δεν έδειχνε πολύ καλά, αλλά η επέμβαση πήγε καλά και είμαι ευχαριστημένος. Σήμερα το πρωί ο Dr. Ferreira έκανε τον τελευταίο έλεγχο και είδα πόσο καλά δείχνει το γόνατο. Τώρα πρέπει να ξεκουραστώ λίγο καθώς είναι πολύ σημαντικό να κάνω ένα διάλειμμα για λίγες μέρες. Μετά θα ξεκινήσω το πρόγραμμα αποθεραπείας. Φαντάζομαι ότι στις αρχές θα είναι δύσκολο να υπάρχει ελαστικότητα στο γόνατο και στο δέρμα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το χέρι μου, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο περίπλοκα, καθώς δεν θα πρέπει να μείνει ακινητοποιημένο για μεγάλο διάστημα», σχολίασε ο Pedrosa λίγο πριν αποχωρήσει από την κλινική Dexeus και πρόσθεσε: «Σκοπεύουμε να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, αλλά μέχρι εκείνη τη μέρα πρέπει να δούμε αν θα είμαι σε τέλεια κατάσταση για να ανέβω στη μοτοσικλέτα. Ο στόχος είναι να προσπαθήσω και να είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα. Δεν επιλέγεις να βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα και να συνεχίσουμε. Έχω πέσει πολλές φορές και πάντα επέστρεφα και το ίδιο θα κάνω και τώρα. Θα βρω γρήγορα τον ρυθμό μου πάνω στη μοτοσικλέτα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, πρέπει να συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του ο Dr. Mir που έκανε την επέμβαση στο χέρι του είπε: «Η δουλειά που κάναμε στο γόνατο του Dani μας επέτρεψε να το κάνουμε να δείχνει πολύ καλύτερα. Όσον αφορά στο χρόνο αποθεραπείας, είμαστε αισιόδοξοι, παρ' όλα αυτά όμως δεν μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επισπεύσουμε την αποθεραπεία του και παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να πούμε αν θα είναι έτοιμος για το Κατάρ, τίποτα δεν αποκλείεται. Πιο περίπλοκος είναι ο τραυματισμός στο γόνατο, αλλά τώρα δείχνει πολύ καλά, γι' αυτό και είμαστε αισιόδοξοι. Ξέρουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο χρόνος αποθεραπείας για επαγγελματίες αθλητές έχουν συνήθως μικρότερη διάρκεια και έχοντας αυτό στο μυαλό τα προγνωστικά για τον Dani είναι πολύ καλά».

 

Επόμενο άρθρο »

Στείλε μήνυμα συμπαράστασης στον Dani!

« Προηγούμενο άρθρο

Λέει το «ναι» ο Melandri

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα