• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aπό τον Duke στον Simoncelli: Έτσι γιορτάζει η Gilera!
100 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η θρυλική Gilera η οποία ιδρύθηκε το 1909 από τον Giuseppe Gilera...
Νέα 06/03/2009 - 14:28
100 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η θρυλική Gilera η οποία ιδρύθηκε το 1909 από τον Giuseppe Gilera.

Πέρσι η μικρή ιταλική φίρμα που εδρεύει στο Arcore της Λομβαρδίας, πανηγύρισε το 14ο Πρωτάθλημα της ιστορίας της στα GP, το πρώτο της στην κατηγορία των 250cc. Αυτός ήταν και ο παρθενικός τίτλος του ταλαντούχου Marco Simoncelli που είδε τις μετοχές του στην αγορά του σπορ να εκτοξεύονται στα ύψη...

Παρ' ότι οι σειρήνες των MotoGP ηχούσαν εδώ και καιρό στ' αυτιά του, ο 22χρονος αναβάτης από την Cattolica της Ιταλίας αποφάσισε να μείνει για ακόμα μια χρονιά στα 250cc, πριν πάρει προαγωγή για την κορυφαία κατηγορία.

Φέτος λοιπόν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του και δηλώνει10 Παγκόσμια Πρωταθλήματα συγκεντρωμένα σε μια φωτογραφία. Από αριστερά προς δεξιά: Locatelli (1), Simoncelli (1), Duke (6), Poggiali (2)
10 Παγκόσμια Πρωταθλήματα συγκεντρωμένα σε μια φωτογραφία. Από αριστερά προς δεξιά: Locatelli (1), Simoncelli (1), Duke (6), Poggiali (2)
αποφασισμένος να αποχωρήσει ως Πρωταθλητής από την κατηγορία.

Μην περιμένετε να τον δείτε με τον άσσο στην μοτοσικλέτα του, αφού ο πιτσιρικάς ακολουθεί τα χνάρια του καλού του φίλου Valentino Rossi. Ο Doctor έχει κόλλημα με το No46, ο Simoncelli με το 58.

«Στο τέλος της περασμένης σεζόν ήμουν αναποφάσιστος. Είχα πειστεί σχεδόν να βάλω το Νο1 στα φέρινγκ, μετά όμως, όταν είδα τη μοτοσικλέτα μου με το Νο1 στην αναμνηστική φωτoγραφία των Πρωταθλητών στη Valencia, αισθάνθηκα σαν να μου λείπει κάτι. Νόμιζα πως ήταν η μοτοσικλέτα κάποιου άλλου...», είπε ο SuperSic κατά την επίσημη παρουσίαση της Metis Gilera που έλαβε χώρα στη Monza.

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Φέτος τα πράγματα είναι πιο απλά γιατί δεν χρειάζεται να βελτιωθώ, αλλά να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα με πέρσι!», δήλωσε αστειευόμενος για να προσθέσει: «Πέρα από την πλάκα, τα πράγματα φέτος θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά εγώ δεν θα αφήσω τίποτα στην τύχη του. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Επέλεξα να μείνω στα 250cc γιατί θέλω να κερδίσω το τελευταίο πραγματικό Πρωτάθλημα την κατηγορίας, πριν έρθουν οι τετράχρονες μοτοσικλέτες της Moto2», τόνισε.

Μαζί του στην παρουσίαση ήταν και μια θρυλική φιγούρα των αγώνων, ο σπουδαίος Geoff Duke που κατέκτησε τρία -και μάλιστα συνεχόμενα- Παγκόσμια Πρωταθλήματα με την Gilera στα 500cc (1953, '54, '55).

«Απόλαυσα κάθε στιγμή από τους αγώνες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα με τα χρώματα της Gilera και αισθάνομαι μέλος αυτής της οικογένειας», δήλωσε ο 86χρονος Βρετανός που συνολικά στην καριέρα του στέφθηκε έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής καθώς εκτός από τους τρεις τίτλους με τη Gilera στα 500cc κατέκτησε άλλους τρεις με την Norton (2 στα 350cc -1951 και 1952- και ένα στα 500c -1951-).

Το παρών στην παρουσίαση της Metis Gilera έδωσε κι' άλλος ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής της εταιρίας, ο Manuel Poggilali που το 2001 κατέκτησε τον τίτλο στα 125cc. O αναβάτης από το Σαν Μαρίνο έχει κι' άλλον ένα τίτλο στα 250cc με την Aprilia.

«Μετά τα 500άρια και τα 125cc, μας έλειπε ο τίτλος στα 250cc. Με τον Marco κλείσαμε και αυτό το κεφάλαιο. Ήταν το καλύτερο δώρα για τη γιορτή των γενεθλίων μας», σχολίασε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος του Piaggio Group, Giampiero Sacchi.

Το 2008 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Roberto Locatelli που προσπαθούσε να συνέλθει από το σοβαρό ατύχημα που είχε ένα χρόνο νωρίτερα στη Jerez. Φέτος, ο 35χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2000 στα 125cc, θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς. Αν τα καταφέρει τότε θα έχει κίνητρο για να συνεχίσει να αγωνίζεται, αν όχι τότε θα τα παρατήσει και θα ασχοληθεί με κάτι άλλο (πολύ πιθανό να αναλάβει κάποια σημαντική θέση στην ομάδα που κατέβασε της Aprilia στα Superbike).

«Μετά από μια δύσκολη σεζόν ιδιαίτερα στο πρώτο της κομμάτι, αλλά και άλλες δύο επεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνω, σκέφτηκα να ασχοληθώ με κάτι άλλο, να σταματήσω τους αγώνες, αλλά να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι στο χώρο της μοτοσικλέτας. Το Group Piaggio μου έκανε μια πρόταση για τα Superbike, αλλά τους είμαι ευγνώμων για το ότι μου έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Εγώ θα αποφάσιζα δηλαδή τι θέλω να κάνω. Στο δεύτερο κομμάτι του Πρωταθλήματος τα πράγματα βελτιώθηκαν και στη Valencia ολοκλήρωσα με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Σε εκείνο το σημείο αποφάσισα ότι θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι και φέτος ο στόχος μου είναι να τερματίσω μέσα στην πρώτη πεντάδα», είπε.

Επόμενο άρθρο »

Απολογισμός και εξέλιξη της Bridgestone για το 2010

« Προηγούμενο άρθρο

Λέει το «ναι» ο Melandri

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα