• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δύσκολα θα προλάβει το GP του Kατάρ ο Pedrosa
Τρεις με τέσσερις εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Dani Pedrosa ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 4/3 υποβλήθηκε σε εγχείρηση...
Νέα 05/03/2009 - 00:29

Τρεις με τέσσερις εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Dani Pedrosa ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 4/3 υποβλήθηκε σε εγχείρηση προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη στο αριστερό του χέρι και στο αριστερό του γόνατο, μετά την άσχημη πτώση που είχε το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην πίστα Losail του Κατάρ.

Οι επεμβάσεις έγιναν στην πανεπιστημιακή κλικινή Dexeus της Bρακελώνης και διήρκησαν τρεις ώρες, με αυτήν στο γόνατο να είναι η πιο σοβαρή και δύσκολη.

Σύμφωνα με τον Dr. Bartolomé Ferreira, ειδικό σε θέματα πλαστικής χειρουργικής «...Ο Dani Pedrosa έλαβε ένα μόσχευμα στην ανοιχτή πληγή και χρησιμοποιήθηκε μόσχευμα από δέρμα και λίπος το οποίο πήραμε από το εσωτερικό του αριστερού του μηρού για να καλυφθεί το επηρεασμένο σημείο. Τώρα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επουλωθεί η πληγή. Ο ασθενής θα μπορέσει να αρχίσει να κινείται λίγο μέσα σε τρεις εβδομάδες και το λιγότερο σε τέσσερις εβδομάδες θα αρχίσει να λυγίζει το γόνατο».

Ο Dr. Xavier Mir ασχολήθηκε με το τραυματισμένο χέρι του αναβάτη της Repsol Honda. Ο Ισπανός ορθοπεδικός έκανε αρθροσκόπηση και τοποθέτησε βίδα στον σπασμένο βραχίονα του αριστερού του χεριού. «Με αυτό, το κάταγμα του αριστερού ακραίου βραχίονα, το οποίο επηρέασε την άρθρωση, διορθώθηκε με μια βίδα τιτανίου. Η αποκατάσταση της λειτουργίας της επηρεασμένης ζώνης θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, ενώ ο Pedrosa θα παραμείνει στο νοσκομείο για τις επόμενες 72 ώρες».

«Εμείς τον συμβουλεύουμε να περιμένει να τρέξει στο Πρωτάθλημα όταν θα μπορέσει χωρίς να ριψοκινδυνεύσει τίποτα», δήλωσαν οι γιατροί θέτοντας εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του στους δύο πρώτους αγώνες του 2009.

Παρόλα αυτά τίποτα δεν αποκλείεται και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Dani για να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στις 12 Απριλίου στο Κατάρ.

Όπως δήλωσε ο Alberto Puig «...το μόνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η αποθεραπεία του Dani και πώς θα καταφερουμε να φτάσουμε στο Κατάρ με όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα».

Ο γιατρός του Pedrosa ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Αυτό το παιδί μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει να με εκπλήσσει, γιατί παρότι γνωρίζει ότι χάνει το επίσημο τεστ της IRTA στην Jerez (σ.σ διεξάγεται το διήμερο 28-29 Μαρτίου) είναι εξαιρετικά ευδιάθετος και χαμογελαστός. Αντιμετωπίζει την κατάσταση με ωραίο τρόπο».

Όπως και πέρσι...
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Pedrosa ταλαιπωρείται από τραυματισμούς πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Πέρσι, μετά την πτώση που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα της Sepang, τραυματίστηκε στο χέρι και χρειάστηκε να του τοποθετήσουν λάμα από τιτάνιο για την αποκατάσταση της ζημιάς. Ο Ισπανός επανεμφανίστηκε στο επίσημο Test της IRTA αλλά λόγω της βροχής που έπεφτε προτίμησε να μη ρισκάρει.

Το 2008 το βάρος της εξέλιξης της RC212V επωμίσθηκε ο έμπειρος Nicky Hayden, ενώ φέτος σε αυτή τη δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αndrea Dovizioso που πέφτει αμέσως στα βαθιά αφού δεν είναι μικρό πράγμα για ένα πιτσιρικά με μόλις ένα χρόνο θητείας στα MotoGP να αναλαμβάνει την εξέλιξη της μοτοσικλέτας της Repsol Honda...

Επόμενο άρθρο »

Άμεση ανάγκη τελικής ταχύτητας για τις GSV-R

« Προηγούμενο άρθρο

Ικανοποίηση Stoner για καρπό και νέο ψαλίδι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα