• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Γαλλία: Ταιριαστό τέλος στη φετινή σεζόν!
Έπεσε η αυλαία στο συναρπαστικό Πρωτάθλημα των SBK
Νέα 07/10/2012 - 19:54

Το γράφαμε στο ρεπορτάζ του πρώτου αγώνα και οι αναβάτες των SBK δεν μας διέψευσαν…. Πραγματικά το καλύτερο μας το φύλαγαν για το τέλος, με τον Biaggi να παίρνει μια 5η θέση που του εξασφάλισε για μισό βαθμό – την μικρότερη διαφορά ποτέ που κατακτά κάποιος το Πρωτάθλημα – τον φετινό Τίτλο, τον δεύτερο της καριέρας του στα SBK!

 

Στον αγώνα ήταν ο Checa ο οποίος έκανε καλή αρχή, με τον Sykes να δείχνει αποφασισμένος από την αρχή και αμέσως να περνά τον Ισπανό πρώην Παγκόσμιο πρωταθλητή. Πιο πίσω, στην τρίτη θέση ήταν ο Laverty, ενώ ο “Ρωμαίος Αυτοκράτορας” βρισκόταν στην δέκατη θέση απ’ όπου και ξεκίνησε. Ο Sykes είχε πάρει κεφάλι και μαζί με τους Laverty, τον νικητή του πρώτου αγώνα Guintoli και τον Haslam, ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους αναβάτες. Πιο πίσω ο Baz πάλευε με τον Biaggi στην δέκατη θέση, με τον Ιταλό σύντομα να επικρατεί. Από εκεί και πέρα ο Baz κατάφερε να αποφύγει την τελυταία στιγμή την BMW του Melandri, ο οποίος έπεσε και τελείωσε άδοξα την εκπληκτική του φετινή σεζόν. Ο Biaggi είχε καταφέρει να ανέβει στην 6η θέση, ενώ ένα λάθος του Haslam, ανάγκασε τον τελευταίο να βρεθεί πίσω από τον Ιταλό βετεράνο, ο οποίος στόχευε για την 5η θέση που ήθελε για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το Πρωτάθλημα.

 

Η αγωνία μεγάλωνε προς το τέλος του αγώνα, με τον Sykes να προσπαθεί να κρατήσει τον ταχύτατο Guintoli που τον ακολουθούσε και τον Biaggi να βρίσκεται ανάμεσα σε δυο Ducati. H μάχη ChecaBiaggi ήταν συναρπαστική και αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο του θεατές του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, με τον Ιταλό να καταφέρνει να παίρνει το πάνω χέρι κόντρα στο μεγάλο του αντίπαλο και να περνά την γραμμή τερματισμού στην μαγική 5η θέση που του χάρισε τον πολυπόθητο Τίτλο του Πρωταθλητή για το 2012! Στην κορυφή ο Sykes ο οποίος τελείωσε με μια νίκη την χρονιά, αλλά οπωσδήποτε και με την πικρία του δεύτερου και μάλιστα για μόλις μισό βαθμό διαφοράς… Ο Rea, δυνατός πάνω στην Honda του, ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

 

Το 2012 μας χάρισε αξέχαστε στιγμές στο συναρπαστικότερο Πρωτάθλημα SBK, το οποίο κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και με την μικρότερη δυνατή διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο. Να σημειώσουμε ότι και στις πρώτες 5 θέσεις, στην βαθμολογία των κατασκευαστών, συναντάμε πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές!

 

Οι χρόνοι των αναβατών και η τελική κατάταξη του 2ου Αγώνα, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

O Lorenzo στα SBK!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: O Max Biaggi Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα