• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Γαλλία: Η βροχή αλλάζει τα δεδομένα!
Δυο στους τρεις διεκδικητές κατάφεραν να τερματίσουν…
Νέα 07/10/2012 - 15:33

Η πίστα στο Magny Cours ήταν βρεγμένη για τον πρώτο αγώνα του τελευταίου γύρου του Πρωταθλήματος των SBK και – όπως σας γράφαμε και χτες – αυτό το γεγονός (διόλου περίεργο για μέσα Οκτώβρη στην Γαλλία – έφερε αλλαγές στην μάχη για τον Τίτλο, κάνοντάς μας να αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τον δεύτερο αγώνα σε λίγες ώρες…

 

O Sykes πήρε το προβάδισμα από την αρχή, ξεκινώντας από την pole position, με τον Rea να τον ακολουθεί από κοντά. O Max Biaggi, ο οποίος ξεκίνησε από την 3η σειρά, κατάφερε γρήγορα να ανέβει αρκετές θέσεις και βρέθηκε στην 4η θέση, την ώρα που ο Melandri έμενε πίσω στην 9η θέση. Γρήγορα όμως συνέβη αυτό που λίγοι περίμεναν… ο Max Biaggi ήθελε μάλλον να καθαρίσει την υπόθεση "Τίτλος" από τον πρώτο αγώνα και καθώς πίεζε τον Checa για να πάρει την 3η θέση, έχασε το μπροστινό και έπεσε, ο πάντοτε προσεκτικός Biaggi, δίνοντας με την εγκατάλειψή του νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα!

 

Καθώς οι Sykes και Rea ξεχώριζαν στην κορυφή, ο Checa επικρατούσε της μάχης για την 3η θέση, αφήνοντας τους Melandri και Guintoli να παλεύουν για την 4η. Εν τω μεταξύ, ο Rea προσπερνούσε τον Sykes και πήρε κεφάλι στην κούρσα, με τον Checa να πιέζει ακόμα περισσότερο και να βρίσκεται στην πίσω ρόδα του Sykes! Με 16 γύρους να απομένουν, ο Checa δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση, δίνοντας μια ανάσα στον Sykes, μέχρι που ο εξαιρετικός Guintoli έκανε την δυνατή του αντεπίθεση στοχεύοντας – μαζί με τον Melandri – την δεύτερη θέση. Στην συνέχεια είχαμε και την πτώση του Rea, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει έστω και τελευταίος τον αγώνα, με τον Sykes να έχει ανοιχτό χώρο μπροστά του, με 10 γύρους να απομένουν.

 

Ωστόσο από πίσω του ερχόταν ένας εντυπωσιακός Melandri και ένας αποφασισμένος Guintoli! Ο Melandri μάλιστα έκανε καταπληκτικό αγώνα αδιαφορώντας για τους πόνους από τον τραυματισμό του! Οι μάχες ήταν δυνατές από τους τρεις μπροστά, οι οποίοι είχαν μικρή διαφορά μεταξύ τους και μετά από μερικές εναλλαγές, η πρώτη θέση πήγε τελικά στον τρομερό Guintoli. Οι θέσεις του βάθρου είχαν ξεκαθαρίσει, με τους Γάλλους στις εξέδρες να πανηγυρίζουν, και όλους μας να περιμένουμε να δούμε αν θα υπήρχε άλλη πτώση που θα διαφοροποιούσε τους τρεις πρώτους.

 

Τίποτε όμως δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Guintoli κέρδισε τον 3ο αγώνα του φέτος, ακολουθούμενος στο βάθρο από τους Melandri και Sykes, με τον Berger– ακόμα έναν Γάλλο – να ακολουθεί πάνω στην Ducati του. Όλα λοιπόν, όσον αφορά στο ποιος θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θα ξεκαθαρίσουν στον τελευταίο αγώνα, που ξεκινά στις 16:30 ώρα Ελλάδας, και θα κλείσει ένα συναρπαστικό Πρωτάθλημα που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φέτος. Το καλύτερο, είμαστε σίγουροι, μας περιμένει στο τέλος…

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τον 1ο αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: O Max Biaggi Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2012

« Προηγούμενο άρθρο

Miss Monster Energy Cup 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα