• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: Πήρε φοβερή Pole Position o Stoner
Ο Αυστραλός εντυπωσίασε με την οδήγησή του
Νέα 02/06/2012 - 17:01

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Casey Stoner έχει βαλθεί να δείξει σε όλους το πόσο θα μας λείψει το εντυπωσιακό του στυλ, αλλά και η ταχύτητά του. Έτσι στην Βαρκελώνη συνδυάζοντας τα δύο αυτά έγραψε ένα εκπληκτικό χρόνο στο 1:41.295, μόλις 0.109 του δευτερολέπτου πάνω από το απόλυτο ρεκόρ πίστας που έχει ο ίδιος από το 2008, με τα τότε λάστιχα που ήταν ειδικά φτιαγμένα για έναν γρήγορο γύρο!

Ο Αυστραλός δούλεψε στο μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών, πάνω στο σκληρό λάστιχο που θα είναι η επιλογή του για τον αγώνα, αν οι συνθήκες είναι παρόμοιες και μόνο στο τέλος έβαλε το μαλακότερο για να κτυπήσει την Pole Position και τα κατάφερε, παίρνοντας την 36η ΡΡ σε 105 αγώνες που θα συμπληρώσει αύριο στη μεγάλη κατηγορία. Είναι βέβαια λίγο προβληματισμένος με το chattering που πάλι αντιμετώπισε με τη μοτοσυκλέτα του, αλλά αισιόδοξος ότι στον αγώνα το πρόβλημα θα είναι μικρότερο.

 

Παρά το ότι ο χρόνος του φαινόταν εξωπραγματικός, ο Jorge Lorenzo με την Yamaha M1 τον πλησίασε αρκετά και πήρε την 2η θέση με διαφορά μόλις 0.146 του δευτερολέπτου. Ο Νικητής του περσινού αγώνα δοκίμασε και το μαλακό και το σκληρό λάστιχο και είχε καλό ρυθμό και με τα δύο, οπότε λογικά είναι το φαβορί για αύριο.

Η έκπληξη του να είναι μια δορυφορική μοτοσυκλέτα στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, συνεχίζεται και εδώ, με τον Βρετανό Cal Crutchlow να φέρνει την Μ1 του στο 1:41.548, 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την εργοστασιακή Μ1 του Ben Spies που πήγε καλά με το μαλακό λάστιχο στο τέλος.

Ο Dani Pedrosa είχε μια άτυχη στιγμή, όταν έκανε την τελευταία του προσπάθεια για να πάρει την ΡΡ, με έξοδο στα φρένα της 10ης στροφής της πίστας, που τον ανάγκασε να μείνει με τον 5ο χρόνο.

Δίπλα του την 2η σειρά της εκκίνησης κλείνει ο Andrea Dovizioso που τα πήγε πολύ καλά, συμπληρώνοντας 4 Μ1 στις 6 πρώτες θέσεις.

 

Πρώτη Ducati είναι και πάλι αυτή του Nicky Hayden, στην 7η θέση, με διαφορά 0.734 του δευτερολέπτου, γεγονός που δείχνει ότι η Ιταλίδα βελτιώνεται. Ο ομόσταυλός του Valentino Rossi θα ξεκινήσει από την ίδια σειρά και την 9η θέση, με διαφορά 0.880 από την κορυφή, που είναι ένα θετικό βήμα για στεγνό. Μάλιστα η Ducati του ήταν η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στην ευθεία με 338.2 χλμ/ώρα.

Ανάμεσα στις δύο Ducati, o Stefan Bradl έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και ήταν μάλιστα η ταχύτερη Honda στην ευθεία με 335.1 χλμ/ώρα. Η πρώτη Yamaha είναι αυτή του Dovi με 336! Στις CRT μοτοσυκλέτες ο Randy de Puniet με 1:43.500 είναι μόλις 2 δέκατα πάνω από την τελευταία πρωτότυπη, δείχνοντας τρομερές οδηγικές αρετές. Ο Colin Edwards που επέστρεψε στη δράση μετά την σπασμένη του κλείδα, πήρε τη 2η θέση, αλλά με διαφορά πάνω από μισό δευτερόλεπτο.

 

Δείτε τους χρόνους και τις τελικές αναλυτικά στο αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2, ΚΑΤ: Ο Marquez είναι εδώ!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3, ΚΑΤ: Την pole o Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα