• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στατιστικά στοιχεία πριν το Κατάρ
Αριθμοί και γεγονότα πριν την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος
Νέα 04/04/2012 - 16:16

99 – Η Ισπανία έχει κερδίσει 99 νίκες στην μεσαία κατηγορία των Grand Prix, 5 από τις οποίες έγιναν στα 250cc και 14 στην Moto2

38 – Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι (μέσα στην πίστα) Casey Stoner και Jorge Lorenzo, έχουν κερδίσει μαζί 38 αγώνες GP και στις τρεις κατηγορίες.

13 – Η Ducati έχει 13 αγώνες σερί, χωρίς να κερδίσει ένα βάθρο! Τελευταία φορά στο βάθρο, ήταν όταν ο Rossi τερμάτισε 3ος στην Γαλλία, πέρυσι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί της Ducati – χωρίς βάθρο – από τότε που πρωτοξεκίνησε στο MotoGP, το 2003.

11 – Την Κυριακή του αγώνα στο Κατάρ, θα έχουν περάσει ακριβώς 11 χρόνια από τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν 2001, που έγινε στην πίστα της Suzuka. Εκεί ο Rossi κέρδισε τον αγώνα (500cc) και χάρισε την 500η νίκη της Honda σε όλες τις κατηγορίες!

9 – Αυτή θα είναι η 9η φορά που θα διεξαχθεί αγώνας GP στην πίστα του Κατάρ κι ο 5ος που θα γίνει κάτω από το φως των προβολέων. Η Ducati και η ομάδα των Spies-Lorenzo, έχουν κερδίσει τρεις φορές στην πίστα αυτή, ενώ η περσινή νίκη του Stoner ήταν μόλις η δεύτερη για την ομάδα της Honda στο Κατάρ.

8 – Οκτώ από τους αναβάτες έχουν αγωνιστεί την εποχή των 990cc, πρόκειται για τους: Casey Stoner, Colin Edwards, Randy de Puniet, Iván Silva, Dani Pedrosa, Valentino Rossi, Nicky Hayden και James Ellison.

8 – Επί οκτώ συνεχόμενες φορές, οι αναβάτες της Honda έχουν κερδίσει την pοle position στο MotoGP. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί οποιουδήποτε κατασκευαστή, στην εποχή των τετράχρονων του MotoGP.

7 – Εφτά είναι οι αναβάτες που έχουν κερδίσει στο παρελθόν στο Κατάρ. Είναι οι: Héctor Barberá – 250cc 2009, Álvaro Bautista – 125cc 2006, Stefan Bradl – Moto2 2011, Jorge Lorenzo δυο φορές στα 250cc και 1 στα 125cc, Mattia Pasini – 250cc 2008, Valentino Rossi – 3 φορές στο MotoGP και ο Casey Stoner – 4 φορές στο MotoGP και 1 στα 250cc.

5 – Την Κυριακή, θα έχουν περάσει ακριβώς πέντε χρόνια από τότε που ο Casey Stoner ξεκίνησε από την pole (το 2006) του αγώνα στο Κατάρ, πάνω σε μια δορυφορική Honda, στον δεύτερο μόλις του αγώνα στο MotoGP.

5 – Πέντε, μόλις, είναι οι αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο στο Κατάρ, τα τελευταία πέντε χρόνια. O Casey Stoner και ο Jorge Lorenzo 4 φορές ο καθένας, o Dani Pedrosa και ο Valentino Rossi 3 φορές ο καθένας, ενώ ένα βάθρο έχει κερδίσει και ο Andrea Dovizioso.

4 – Οι αναβάτες της Honda έχουν κερδίσει τις 4 τελευταίες φορές στο MotoGP. Αν αυτό το σερί συνεχιστεί και στο Κατάρ, θα έχουμε ρεκόρ συνεχόμενων νικών της Honda, στο MotoGP, από το 2003.

3 – Ο Casey Stoner είναι στην pole position για τον αγώνα του Κατάρ, τα τελευταία τρία χρόνια.

Επόμενο άρθρο »

Πρόκληση η νέα χρονιά για την ομάδα του Gresini

« Προηγούμενο άρθρο

Με νέο αέρα η Ducati to 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα