• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με νέο αέρα η Ducati to 2012
Πολλές οι προσδοκίες για την νέα χρονιά
Νέα 04/04/2012 - 16:03

To επόμενο Σ/Κ θα είναι μεγάλο, με τους αναβάτες να είναι στην πίστα μια ημέρα παραπάνω απ' ότι συνήθως και τον αγώνα να διεξάγεται νύχτα, όπως είθισται στην συγκεκριμένη πίστα, όμως αυτά δεν είναι οι μόνες ιδιαιτερότητες του εναρκτήριου αγώνα στο Κατάρ. Την φετινή χρονιά έχουμε την εισαγωγή των 1000cc, καθώς και το ντεμπούτο των CRΤ μοτοσυκλετών.

Κατά την διάρκεια των χειμερινών τεστ, ο Rossi και ο Hayden ξεκίνησαν την δουλειά με την νέα GP12, η οποία πρωτοεμφανίστηκε δυο μήνες πριν. Το δίδυμο της Ducati θα έχει κατά νου να προετοιμαστεί σωστά για τον αγώνα τη Κυριακής, όμως θα συνεχίσει και τις προσπάθειές του για να εναρμονιστεί με την νέα μοτοσυκλέτα.

Valentino Rossi: «Δουλέψαμε σκληρά τον χειμώνα και παρόλο που κατευθυνθήκαμε λάθος προς στιγμή, καταφέραμε στην συνέχεια να βρούμε την καλή αίσθηση που είχαμε με την GP12, στο πρώτο τεστ. Με αυτές τις ρυθμίσεις, με τις οποίες θα ξεκινήσουμε στο Κατάρ, μπόρεσα να έχω σωστή πληροφόρηση από την μοτοσυκλέτα. Θα είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη μας από τις δοκιμές, ώστε να φτάσουμε το Σάββατο στο σημείο να έχουμε μεγιστοποιήσει της δυνατότητές μας. Είμαι ρεαλιστής και ξέρω ότι οι χρόνοι μας δεν είναι καλοί και ότι πρέπει να ρυθμίσουμε αρκετά πράγματα ακόμα. Δεν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε σε κάποια από αυτά αμέσως, αλλά είναι αλήθεια ότι τόσο εμείς στην πίστα, όσο και τα παιδιά πίσω στην πατρίδα, είμαστε στον σωστό δρόμο και πρέπει να κάνουμε ό ,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν θα ξανακατασκευάσουμε από την αρχή την μοτοσυκλέτα κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε λίγο-λίγο»

Nicky Hayden: «Αυτή είναι η δέκατη χρονιά μου στο MotoGP και ανυπομονώ να ξεκινήσει. Έχω μια πραγματικά δυνατή ομάδα και νομίζω ότι έχουμε μια καλή μοτοσυκλέτα φέτος. Η προετοιμασία δεν πήγε ακριβώς όπως θα ήθελα, με τους τραυματισμούς στην Βαλένθια και το περιστατικό στις δοκιμές, όμως στην Jerez τα πήγα καλά, κάνοντας αρκετούς γύρους κοντά στο 100%. Το Κατάρ είναι μοναδικό, διότι ο αγώνας γίνεται βράδυ, όμως η αλήθεια είναι ότι μετά την τρίτη ή τέταρτη στροφή το συνηθίζεις. Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στις γραμμές ή στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας, ωστόσο όσο περνάει η ώρα πρέπει να προσέξουμε την υγροποίηση της πίστας, ιδιαίτερα στην δεύτερη στροφή. Θα ήθελα στον πρώτο αγώνα να είμαι πιο κοντά στην κορυφή. Δεν έχω οδηγήσει αρκετά την μοτοσυκλέτα και έτσι θα είναι ωραίο να βγω στον αγώνα και να δω πως θα τα πάει σε σύγκριση με τους υπόλοιπους».

Vittoriano Guareschi: «Η προετοιμασία μας σημαδεύτηκε από σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια από όλους στην Ducati και όλα τα παιδιά στο αγωνιστικό τμήμα. Ο Valentino με τον Nicky δούλεψαν επίσης σκληρά στην πίστα και παρά τις δυσκολίες που περάσαμε τον χειμώνα – τις οποίες θεωρώ φυσιολογικές με τέτοιο πρόγραμμα εργασιών – πηγαίνουμε στο Κατάρ με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Είναι η αρχή, ή τουλάχιστον ένα από τα βήματα στο μεγάλο μονοπάτι που ακολουθούμε. Ξέρουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα βήματα και έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας για αυτά. Όπως πάντα όμως, οι αγώνες είναι αυτοί που θα μας δώσουν την πιο σωστή πληροφόρηση και όχι οι δοκιμές. Αν και ο στόχος μας είναι να έχουμε τους Valentino και Nicky στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την Κυριακή, είμαι σίγουρος ότι θα μαζέψουμε και πολύ χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα».

Επόμενο άρθρο »

Στατιστικά στοιχεία πριν το Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

Πανέτοιμοι για το Κατάρ Lorenzo – Spies

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα