• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: «Ο “Sic” ήθελε να γίνει σαν τον Lawson»
Παραβρέθηκε στην γιορτή των γενεθλίων
Νέα 21/01/2012 - 20:25

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτιούνταν εάν ο Valentino Rossi θα ήταν παρών στην εκδήλωση για να γιορταστούν τα 25α γενέθλια του αείμνηστου Marco Simoncelli. Ο «Γιατρός» είχε άμεση εμπλοκή στο συμβάν του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στον φίλο του και έκτοτε πάντα κρατήθηκε σκόπιμα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια τραγωδία που αναμφισβήτητα τον επηρέασε πολύ.

 

Τελικά ο Rossi παρέστη στην γιορτή και εκμεταλλεύτηκε το σκοτάδι και την ησυχία που επικρατούσε στην αρχή αυτής και ανακατεύτηκε με τον κόσμο. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο κοινό καθώς δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά.

Ο εναγκαλισμός του Valentino με τον Paolo Simoncelli, τον πατέρα του Marco, ήταν μια συγκινητική στιγμή που διέλυσε τις φήμες που δημοσιεύονταν στον Τύπο για την ύπαρξη «αμφισβήτησης» μεταξύ των δύο αντρών.  

 

Ο Rossi δήλωσε έπειτα από την εκδήλωση-γιορτή:

«Η ειρωνία ήταν πηγή δύναμης για τον Marco και σίγουρα θα γιόρταζε τα γενέθλιά του με μια αντίστοιχη βραδιά. Η εκδήλωση ήταν συγκινητική. Κλάψαμε, γελάσαμε και ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τον θυμηθούμε. Καλό θα ήταν να έχουμε ένα τέτοιο πάρτι κάθε χρονιά».

 

Όταν ήταν μικρός, ο Marco είχε πει στην πατέρα του: «Θέλω μια μοτοσυκλέτα για να κάνω όπως η αρκούδα και να πηδήξω με τα αυτιά πάνω σε όλους και να κερδίσω». Ο Rossi σχολίασε σχετικά:

«Κατά τη γνώμη μου, ο Marco εννοούσε τον (Εddie) Lawson επειδή ήταν ένας αναβάτης που αγαπούσε ο πατέρας του».  Στο θέμα της "αρκούδας", είπε ότι από μικρό αποκαλούσαν τον Μάρκο "αρκούδα"!

Παρότι ο Rossi ήταν οκτώ χρονιά μεγαλύτερος από τον Simoncelli, οι δυο τους είχαν μια σπάνια φιλία. Ο «Vale» δήλωσε σχετικά:

«Ο “Sic” ήταν ένα γνήσιο τέκνο της Romagna, είχε πάθος για τις μοτοσυκλέτες. Τα παιδιά της γενιάς μου ήθελαν να διασκεδάζουν με τις μοτοσυκλέτες και ο Marco έκανε το ίδιο. Θα χρησιμοποιώ ένα κράνος αφιερωμένο σε αυτόν, έστω και στις δοκιμές. Κάποια πράγματα έχουν τη δική τους σημασία. Το σημαντικό είναι ότι θα είναι πάντα μαζί μου, όπως και μαζί με εσάς».

Επόμενο άρθρο »

SBK: Αρραβωνιάζεται ο Toseland

« Προηγούμενο άρθρο

H μεγαλύτερη chopper στον κόσμο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA