• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Smart e-bike
Ηλεκτροκίνητο ποδήλατο από την Smart
Νέα 11/10/2011 - 12:18

Η Smart επεκτείνει τις δραστηριότητες και στα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, μια ιδέα που ίσως να βρει πολλούς οπαδούς στο άμεσο μέλλον. Πίσω από τη δημιουργία του πρωτότυπου e-bike «κρύβεται» η φιλοδοξία για την ύπαρξη ενός ποδηλάτου που να χαρακτηρίζεται από την ευελιξία κίνησής του και τη δυνατότητα που παρέχει στον αναβάτη να συνεχίζει για μεγάλη απόσταση, πάντα με οικολογικό τρόπο.  

 

Εκτός από την ιδιαίτερη σχεδίασή του, το e-bike της Smart διακρίνεται και για την τεχνολογία του. Το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι τοποθετημένο στον πίσω τροχό και παράγει ρεύμα 250 watt. Η παραγωγή ρεύματος γίνεται με την κίνηση των πεντάλ και το ρεύμα αποθηκεύεται σε μια μικρών διαστάσεων μπαταρία ιόντων λιθίου 36 Volt και 9.6 Ah, η οποία μπορεί να φορτιστεί και με οικιακό ρεύμα. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε διάρκεια δύο-τριών ωρών. Επίσης η μπαταρία μπορεί να φορτίσει και κατά το φρενάρισμα.

 

Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει πότε θα ενεργοποιήσει την υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα μέσω ενός διακόπτη στο τιμόνι. Η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα κυμαίνεται μεταξύ 30-90 χλμ. ανάλογα με την χρήση που επιλέγει να κάνει ο αναβάτης.

Να σημειώσουμε ότι όταν η ταχύτητα του ποδηλάτου ξεπεράσει τα 25 χλμ./ώρα ο ηλεκτροκινητήρας απενεργοποιείται αυτόματα για να μην θεωρείται ότι χρειάζεται άδεια κυκλοφορίας.

Επόμενο άρθρο »

Simoncelli: «Θέλω βάθρο στην Αυστραλία»

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: O Moreno στην θέση του Simon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA