• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απογοήτευση για τον Rossi! Παραμένει με την GP11.2
Απογοήτευση για τον Rossi! Παραμένει με την GP11.2
Νέα 28/09/2011 - 11:04

Οι φίλοι και οπαδοί του Valentino Rossi χάρηκαν με τα αποτελέσματα του τεστ της Jerez, με την νέα GP12, η οποία φημολογείται ότι έχει το νέου τύπου αλουμινένιο πλαίσιο που μοιάζει με Deltabox, αλλά δεν είναι. Πολλοί περίμεναν ότι η Ducati θα έφερνε αυτό το πλαίσιο στην Ιαπωνία, ώστε να συνεχιστεί η εξέλιξή του μέσα από τους αγώνες, λόγω έλλειψης χρόνου δοκιμών. 

Όμως η δήλωση της Ιταλικής εταιρίας είναι ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια να γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις στην GP11.1 και 11.2 και δεν έγινε καμία αναφορά στο επίσημη δελτίο τύπου της εταιρίας για το νεώτερο πλαίσιο.

Έτσι ο Nicky Hayden θα έχει την GP11.1, με το πλαίσιο από carbon αλλά τις βελτιώσεις στο μπροστινό που είχε στο Brno ο Rossi.

O Valentino από την μεριά του θα έχει την GP11.2 που στη θέση του carbon έχει αλουμίνιο, αλλά με την ίδια φιλοσοφία του “μη πλαισίου”. Βέβαια αυτή η εκδοχή απέτυχε να κάνει κάτι πολύ καλό στην Aragon και οδήγησε στο τεστ της Jerez και την υιοθέτηση τη νέας λύσης.

 

Ο Filippo Preziosi σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι η νέα αυτή μορφή χρειάζεται νέους κινητήρες 800cc που θα οδηγούσε τον Valentino στο να ξεκινάει συνεχώς από τα πιτς. Έτσι αποφασίστηκε να συνεχίσουν με την προηγούμενη εκδοχή, που επίσης με τον 7ο κινητήρα θα του επιβάλλει εκκίνηση από τα πιτς! Βέβαια έχουν και τον 6ο κινητήρα, με τον οποίο θα μπορεί να ξεκινάει κανονικά.

Περίεργα τα πράγματα λοιπόν στην Ducati και ίσως να υπάρχει θέμα και με το κόστος των νέων δύο κινητήρων 800cc που θα χρειαζόταν για να δοκιμαστεί μέσα από τους αγώνες η νέα λύση με το πλαίσιο αλουμινίου τύπου παλιού χωροδικτυώματος.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες η FIM ανακοίνωσε την αύξηση των δοκιμών πριν το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς, κάτι που ζητούσε διακαώς ο Rossi!

 

Επόμενο άρθρο »

Η Jerez ξανά στο πρόγραμμα χειμερινών δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

125cc: O Luca Fabrizio θα συμμετέχει στο Motegi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA