• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
195 ίπποι από V-2!
H 1199 Panigale είναι σίγουρα extreme!
Νέα 27/09/2011 - 16:03

Extreme, έλεγαν οι φήμες ότι θα λέγεται το νέο μοντέλο της Ducati για το 2012, που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων εδώ και καιρό. Τελικά προτιμήθηκε το όνομα “1199 Panigale” για την Ιταλίδα Superbike που εξοπλίζεται με ένα κινητήρα 1200cc σε V-twin διάταξη, την παραδοσιακή για τα μοντέλα παραγωγής της εταιρίας. 

Πέρα όμως από την διάταξη, όλα τα υπόλοιπα είναι εξτρεμιστικά στοιχεία, ξεκινώντας από το ότι ο εντελώς νέος κινητήρας είναι φοβερά υπερ-τετράγωνος με τεράστια διάσταση διαμέτρου του κάθε πιστονιού στα 112mm. Αυτή η διάσταση σημαίνει ότι ο κινητήρας θα ανεβάζει πολλές στροφές και μια διαρροή μιλάει για απόδση 195 ίππων, που είναι συγκλονιστική για V-2 κινητήρα παραγωγής. Το άλλο extreme είναι το βάρος που η ίδια διαρροή κατεβάζει στα 176 κιλά με τα βασικά υγρά της μοτοσυκλέτας!

Το πολύ μικρό αυτό βάρος γίνεται πραγματικότητα κυρίως λόγω της φιλοσοφίας του “μη πλαισίου” που εφαρμόζεται, με τη χρήση αλουμινίου στο μικρό μέρος του σκελετού που κρατάει τον κινητήρα, στον οποίο αναρτάται το πίσω ψαλίδι. Μια λύση που υπάρχει και στις πρώτες Desmosedici με το πλαίσιο χωροδικτύωμα, αλλά και στις τελευταίες αγωνιστικές εκδόσεις με το μικρό μέρος του πλαισίου από carbon, μία λύση που φαίνεται ότι εγκαταλείπουν οι Ιταλοί στα MotoGP.

Στα WSBK όμως με τον δικύλινδρο κινητήρα αυτό φαίνεται ότι δουλεύει και σύντομα θα το μάθουμε και στην πράξη. Αποκλειστικές πληροφορίες του site μας τοποθετούν την πρώτη παγκόσμια οδηγική παρουσίαση στους δημοσιογράφους τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ το ντεμπούτο της μοτοσυκλέτας θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου στην Έκθεση του Μιλάνου.

 

Επόμενο άρθρο »

Δεν βιάζονται στο HRC για τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Υψηλοί στόχοι για την Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA