• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: «Αξιζε τη νίκη ο Stoner. Εγώ κουράστηκα»
Ονειρικό ντεμπούτο για τον Jorge Lorenzo στα MotoGP που ξεκίνησε την καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία παίρνοντας την pole position και τερματίζοντας δεύτερος στον νυχτερινό αγώνα του Qatar.
Νέα 11/03/2008 - 00:00
Ονειρικό ντεμπούτο για τον Jorge Lorenzo στα MotoGP που ξεκίνησε την καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία παίρνοντας την pole position και τερματίζοντας δεύτερος στον νυχτερινό αγώνα του Qatar.

Ο 20χρονος ήταν ο μοναδικός αναβάτης που κατάφερε για κάποιους γύρους να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό του Casey Stoner και να τερματίσει τελικά στη δεύτερη θέση, 5,3" πίσω από τον Αυστραλό, τον οποίο έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν στις μικρές κατηγορίες (250cc και 125cc).

Όπως είπε ο Ισπανός μετά τον αγώνα, οι λόγοι που δεν του επέτρεψαν να παλέψει με τον Stoner για τη νίκη ήταν η πίεση που αισθανόταν για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του αλλά και η κούραση που του βγήκε.

«Σίγουρα δεν μπορούσα να περιμένω καλύτερο ντεμπούτο από αυτό και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που ανέβηκα στο πόντιουμ. Η δεύτερη θέση είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για μένα. Η εκκίνηση και οι πρώτοι γύροι ήταν λίγο τρελοί και τρομακτικοί για μένα, αλλά κατάφερα να τα βγάλω πέρα, να περάσω κάποιους αναβάτες και να βρεθώ δεύτερος. Ξεκίνησα να ακολουθήσω το ρυθμό του Stoner, αλλά μετά από λίγο κουράστηκα και άρχισα να αισθάνομαι μεγάλη πίεση και έντονους πόνους στα χέρια μου, οπότε δεν μπορούσα να πιέσω άλλο! Ήταν πιο γρήγορος από μας και θέλω να τον συγχαρώ γιατί άξιζε να νικήσει απόψε. Νομίζω ότι αν είχα κάνει καλύτερη εκκίνηση, ίσως να μην είχα κουραστεί τόσο πολύ και να κρατούσα καλύτερο ρυθμό, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω από τη δεύτερη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha, τη Michelin και φυσικά την ομάδα μου για τη σκληρή δουλειά που έκαναν καθ' όλη τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών για να μπορέσω να βρίσκομαι απόψε σε αυτή τη θέση. Ας μην σκεφτόμαστε το Πρωτάθλημα. Μπορεί να πάμε στη Jerez και να τερματίσουμε στη δέκατη θέση ή να τα καταφέρουμε καλύτερα απ' ότι εδώ. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε αγώνα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε ο νεαρός Ισπανός.

Επόμενο άρθρο »

Διπλή απογοήτευση για Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Αποστολή Qatar: Ο Stoner νικητής σε έναν φοβερό αγώνα

Χορηγοί