• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
125cc: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές
Για τον ταυτόχρονο τερματισμό
Νέα 19/07/2011 - 11:00

Ο αγώνας των 125cc στην Γερμανία είχε την ιδιαιτερότητα ότι χρειάστηκε η εφαρμογή του κανονισμού για να ανακηρυχθεί νικητής ο Hector Faubel (Bankia Aspar) καθώς τόσο αυτός όσο και ο Johann Ζarco (Avant-AirAsia-Ajo) πέρασαν ταυτόχρονα τη γραμμή του τερματισμού. Τελικά ο Faubel αναδείχτηκε πρώτος επειδή είχε σημειώσει ταχύτερο χρόνο κατά 0.269 δευτερόλεπτα από τον Zarco.  

 

O Aki Ajo, ιδιοκτήτης της ομάδας Avant-AirAsia-Ajo, δήλωσε:

«Όλοι πίστεψαν ότι ο Zarco είχε κερδίσει για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου βασιζόμενοι στο σήμα από τον πομπό που είναι τοποθετημένος στην μέση της μοτοσυκλέτας. Οι Αγωνοδίκες μου έστειλαν μια φωτογραφία από το photo-finish χωρίς να το ζητήσω. Όμως ακόμα κι έτσι δεν μπορούσες να πεις ποιος κέρδισε.

Δεν θυμάμαι παρόμοια περίπτωση τερματισμού τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς όμως οι κανονισμοί πρέπει να εφαρμόζονται. Πάντως δεν απογοητεύτηκα. Ο Zarco έκανε έναν καλό αγώνα για μία ακόμα φορά. Έπειτα από το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής βελτιώσαμε επιτυχώς τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας.»

 

Ο Faubel δήλωσε σχετικά:

«Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος όλο το Σαββατοκύριακο. Όταν είδα στην οθόνη ότι με κέρδισε οι Zarco δεν το πίστευα και μου φάνηκε άδικο. Ευτυχώς αποδόθηκε δικαιοσύνη. Οι Αγωνοδίκες με ανακήρυξαν νικητή επειδή είχα ταχύτερο γύρο. Χαίρομαι με το αποτέλεσμα επειδή ήταν εκπληκτικό για εμένα και την ομάδα. Μου έδωσε μια μοτοσυκλέτα με πιο αποτελεσματικό πλαίσιο και μπορώ να οδηγώ πιο άνετα. Αυτό δείχνει ότι όταν είμαστε σε φόρμα είμαστε και ανταγωνιστικοί.»  

 

Ο Zarco αντιμετώπισε θετικά το γεγονός ότι, πρακτικά, ήταν δεύτερος. Βεβαίως ήθελε να κερδίσει για να κάνει ένα καλό δώρο στον εαυτό του καθώς είχε γενέθλια την παραμονή του αγώνα (έγινε 21 ετών). Ο ίδιος δήλωσε:

«Πραγματικά πίστεψα ότι κέρδισα. Πάντως κάποια στιγμή θα το κάνω, αλλά προς το παρόν πήρα πολύτιμους βαθμούς.»

Επόμενο άρθρο »

Νέα ελαστικά από την Bridgestone

« Προηγούμενο άρθρο

Απογοητευμένος ο Elias

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA